Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Német média: Románia elfoglalta Erdélyt

2018. december 4. 13:05

Kiborult a román külügy, egy német hírügynökség, a DPA és a közszolgálati ZDF úgy fogalmazott, hogy Románia annektálta Erdélyt.

Felháborodott közleményt adott ki a román külügy és a berlini nagykövet, miután a DPA és a ZDF a „nagy egyesülés” (Erdély és Románia „egyesülése”) kapcsán annexiót emlegetett.

A DPA december 1-én azt írta: „Románia Erdély bekebelezésének századik évfordulóját ünnepli”, Erdélyt pedig „korábbi magyar tartományként” emlegették. A hírügynökség felidézte: az Osztrák-Magyar Monarchia szétesését követően Erdély bekebelezésével Románia addigi területe a harmadával bővült. Végül szót ejtettek a magyar és a német kisebbségekről is.

Sivalkodnak a románok

A román külügy szerint nem a történelmi igazságot tükrözi a megfogalmazás; a berlini nagykövet levélben fordult a DPA hírügynökséghez.

A külügyminisztérium azt írta: megdöbbenve vették tudomásul a beszámolót. Szerintük

nem a történelmi igazságot tükrözi, nevezetesen azt, hogy Erdély kinyilvánította az akaratát a Romániához való csatlakozásra.”

Hozzátették: „Az említett hírben tapasztalható, tudatlanságból vagy rossz szándékból fakadó súlyos hibák sértik a történelmi igazságot és a versailles-i (1919) és a trianoni (1920) békeszerződéseket. Minden olyan próbálkozás, amely e momentum csonka vagy lejárató célzatú bemutatását célozza, ellentétes a sajtó alapvető küldetésével, amely a korrekt és objektív tájékoztatásban merül ki. Ilyen értelemben a külügyminisztérium a berlini román nagykövetségen keresztül a DPA-hoz és a ZDF-hez fordult a helyzet tisztázása és a hírek pontosítása végett”.

Román zászló lobogott a Kékestetőn december elsején

Itt egy Facebook-poszt, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül.

Emil Hurezeanu berlini nagykövet pedig levélben fordult a DPA-hoz, elfogadhatatlannak nevezte az egyébként magánkézben lévő DPA megfogalmazását, és a „súlyosan hibás történeleminterpretáció” kijavítására szólította fel a hírügynökséget.

Ha az 1918. december 1-jei, az önrendelkezés elvén és a többség demokratikus voksán alapuló, a versailles-i és trianoni békeszerződések által elismert határozat egyenértékű Hitler 1938-as (Ausztriát bekebelező) Anschlussával, akkor mi – én mint a NATO- és EU-tag Románia nagykövete és Ön, a német DPA vezérigazgatója – teljesen eltérő korban és világban élünk”

– fogalmazott Hurezeanu.

Majd leszögezte: az első világháború utáni teljes geopolitikai berendezkedést nem lehet „annektálások soraként” beállítani. A berlini román nagykövet ezért ennek a „súlyos értelmezési hibának” a helyreigazítását követelte a német közszolgálati hírügynökségtől.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

kinyílott a pitypang

Pénteken biztosan nem túlóráztak a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai.

Mohácsi Márk, Soros provokátora már jó előre felkészült a balhéra

Mártíromság helyett provokáció. Mohácsi Márk saját Facebookján jelentette be: ő bizony rongálni megy a belvárosba.

Tordai Bence már mentegeti a bőrét

A hét elején influenszerré avanzsált parlamenti képviselő sajtótájékoztatón beszélt az elmúlt napok eseményeiről. Tordai többek között azt szeretné, ha a rendbontások egészen karácsonyig elhúzódnának.

Budapestből nem lesz Majdan!

Budapestből nem lesz Majdan!

kétharmad

Sérült rendőrök, lángoló kukák, agresszív tömeg, puccsra készülő ellenzék, külföldi zsoldban szolgáló tüntetők és ködös célok. Így lehetne leírni az elmúlt napok történéseit és azok mozgatórugóit. A Budapesten kibontakozó "demonstrációk" kísértetiesen emlékeztetnek minket valamire: így kezdődött a gyarmati státuszba taszított ukrajnai forradalom is. Ott is látszólag spontán szerveződő csoportok provokálták az állami szerveket, hogy aztán a nyugati média és a külföldi titkosszolgálatok segítségével megdöntsék az államrendet. Meg is lett az eredménye: káosz, területi veszteség, nyomor.

Soros bűnözőket fizet le, hogy Budapesten vandálkodjanak

A fővárosi megmozdulásokon a rendőrség szombatig 57 embert állított elő. Jelentős részük büntetett előéletű.

Az ellenzék "mártírja", Mohácsi Márk már a Soros-egyetem tüntetésén is balhézott

Az ellenzék "mártírja", Mohácsi Márk már a Soros-egyetem tüntetésén is balhézott

kétharmad

A Soros Györgyhöz köthető 444 és társai elképesztő propagandagyártásra adták a fejüket az elmúlt napokban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére