Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Nem tudták a migránsok megingatni a magyar közbiztonságot

2016. január 27. 15:29

A rendőrség múlt évi tevékenységének legnagyobb eredménye, hogy az ország közbiztonsága a példátlan migrációs nyomás ellenére kiegyensúlyozott maradt.

Erről az országos rendőrfőkapitány beszélt a szervezet évértékelő értekezletén.

Papp Károly szerint a rendőrség számára a legnagyobb kihívást tavaly az illegális bevándorlással kapcsolatos feladatok jelentették, amelyeket eredményesen és hatékonyan oldottak meg. Erre példaként említette, hogy a Nézőpont Intézet 2015. szeptemberi felmérése szerint az állampolgárok 78 százaléka volt elégedett a migrációt kezelő rendőri munkával.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A rendőrfőkapitány felidézte, hogy a 2015 januári Párizsban történt Charlie Hebdo elleni terrorcselekmények után egész évben hármas fokozatú terrorveszélyeztetettségi szint volt érvényben, a rendőri szerveknek ennek megfelelően kellett végrehajtaniuk a feladataikat. Az idei célkitűzéseket felsorolva is azt hangsúlyozta:

a terrorfenyegetettség kezeléséből az Országos Rendőr-főkapitányságra háruló feladatok következetes végrehajtása a szervezet kiemelt feladata".

A múlt évről szólva Angela Merkel német kancellár, illetve Vlagyimir Putyin orosz elnök magyarországi látogatásának, továbbá a tömegrendezvényeknek, különösen a magyar-román Európa-bajnoki futballselejtező biztosítását emelte ki. Felhívta a figyelmet az új szolgálati törvény múlt évi hatálybalépésére is, ami átlagosan 30 százalékos illetményemelést eredményezett az egyébként 35,9 éves átlagéletkorú állomány számára.

A bűnügyi statisztikát ismertetve kiemelte, hogy 267 628 bűncselekményt regisztráltak, ez 13,5 százalékos csökkentést jelent a 2014-es adatokhoz képest, miközben az eredményes nyomozások aránya 51,4 százalékról 54,8 százalékra javult.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A legtöbb regisztrált bűncselekményt a fővárosban követték el, ezt követi Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén megye, a legkevesebbet pedig Tolna, Nógrád, Vas és Komárom-Esztergom megyében. A százezer lakosra jutó bűncselekmények száma Budapest mellett Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt az átlagosnál magasabb, míg Komárom-Esztergom, Békés, Veszprém és Vas megyében alacsonyabb.

Csökkent az emberölések, a testi sértések, a garázdaságok, a lopások, az autólopások, a lakásbetörések, a rablások és a rongálások száma, ugyanakkor mintegy duplájára nőtt az embercsempészések száma tavaly 2014-hez képest.

Csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma 13,5 százalékkal, 55 285-re, viszont az eredményes nyomozások aránya 6,4 százalékkal, 64 százalékra nőtt. Papp Károly a kedvezőbb irányú változást azzal magyarázta, hogy a közterületeken összességében több időt teljesítettek szolgálatot a rendőrök, együttműködtek a polgárőrökkel és szükség esetén gyorsabban reagáltak.

Fotó: MTI Fotóbank

Az illegális migrációval összefüggésben Papp Károly azt emelte ki, hogy a jogellenes cselekmények száma a 2014-es 61 664-ről múlt évben 430 607-re nőtt. Tavaly 391 ezren léptek be az országba a schengeni külső határokon, összesen 106 országból: a legnagyobb számban magukat szírnek, afgánnak, irakinak, koszovóinak, pakisztáninak valló emberek, de olyanok is voltak, akik burundi, jamaicai, panamai, brazil vagy kolumbiai állampolgárnak vallották magukat.

Az országos rendőrfőkapitány az idei év célkitűzései közé sorolta az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásoló jogsértésekkel, például az autólopásokkal és az azokhoz kapcsolódó bűncselekményekkel, a betöréses lopásokkal szembeni hatékony fellépést, a schengeni külső határok fokozott őrizetét, a közlekedési baleseti helyzet javítását.    

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére