Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Nem nyugszik a baloldali történelemhamisító: Karsai László ismét színre lépett

2017. július 24. 11:28

Karsai László - egy méltatlanul elfeledett történész - ismét előhúzta az antiszemita -kártyát, és még tett egy utolsó kísérletet a '90-es évek rehabilitációjára.

Ennek a nagy embernek a pályafutásáról és történelemhamisító módszereiről már írtunk egy remekbe szabott cikket, akkor egyértelműen megállapítottuk, hogy Karsai, aki szakmai körökben a magyar holokauszt kiemelkedő kutatójaként lett elkönyvelve – azt hiszem, ez jól jelzi a szakmában tátongó fekete lyukakat –, nem történészi objektivitással elemzi a múlt eseményeit, hanem pártpolitikai alapon tesz politikai kijelentéseket. Sőt, egész eddigi munkássága megkérdőjelezhető annak fényében, amit a Népszavának mondott.

A "történész", aki a '90-es évek politikai diskurzusait próbálja feléleszteni

Karsai László "történelemhamisítással" felérő csúsztatásait Sümeghi kolléga egy márciusi cikkében már alaposan kivesézte. Nem is fecsérelnék rá több patront, de hadd idézzek egy fontos megállapítást:

". . . Karsai könyve minden, csak nem történelmileg pontos és értéksemleges, annak ellenére, hogy ezt sugalmazza mind a kiadó, mind pedig a történész is. Ugyanis a Karsai által szerkesztett névmutatóban nemcsak tárgyi tévedésekre bukkantunk, hanem etikailag súlyosan megkérdőjelezhető, származási alapon való, szelektív rendszerezésre. Továbbá esetenként egyes történelmi szereplők által elkövetett kommunista bűnök szándékos elhallgatására, elbagatellizálására, és egy, a rendszerváltás utáni magyar Legfelsőbb Bíróság által hozott rehabilitációs ítélet kigúnyolására, bírálására is sor került. Súlyosbító tényező, hogy Karsai 2014 óta a Magyar Tudományos Akadémia doktori címét viseli, disszertációja pedig a Szálasi Ferenc Politikai életrajz címet viselte."

Nos, ezek után térjünk rá a politizáló "történészre", aki már megint az unalomig ismételt és szerencsére kontraproduktívvá vált holokausztozással próbál meg szavazatot szerezni az SZDSZ-nek MSZP-nek.

A Népszava hasábjain Karsai olyan alapjaiban téves és tendenciózus, de néha teljesen nevetséges állításokat fogalmazott meg, mint például:

  • Magyarországon dúl az antiszemitizmus,
  • Orbán a főgonosz,
  • történelemhamisítást készít elő a kormány,
  • az izraeli kormányfő nem jó zsidó,
  • Soros attól még nem antiszemita, hogy Izrael-ellenes erőket támogat.

Bónuszként megjegyzi, hogy az Együtt plakáttépő akciója teljesen rendben volt, és ő szívesen asszisztált ehhez a politikai eseményhez. Természetesen ettől még független, objektív történész maradt.

Két ikon, egy cél, egy eszme. A forradalom örök!

Mi a baj Karsai Lászlóval?

Az égvilágon semmi baj nincs Karsai László magánemberrel, hiszen bárkinek bármilyen véleménye lehet, még akkor is, ha az nettó baromság, de nincs mit tenni, így működik a véleményszabadság. Buta, félinformációval rendelkező emberek mindig is voltak, sőt olykor sokra is vitték. Ha már történészkedünk, akkor nyugodtan példázódhatunk Szálasival is.

Karsai László történésszel azonban óriási gondok vannak. Először is:

Ha Európában valahol nincs antiszemitizmus, akkor az Magyarország. Sőt, a kormány gyakorlatban és szimbolikusan is kiállt a magyarországi zsidóság mellett. Bármennyire is nehezére esik elismernie a zsidó közösségeknek, de a 2010-es kormányváltás óta a Mazsihisz és az EMIH több költségvetési forrás felett rendelkezett, mint bármikor korábban a szocik ideje alatt. Az, hogy ebből Karsai nem kapott, az már az ő baja, menjen és kérjen az Együtt-től.

Heller Ágnes (Karsai sorstársa, a meg nem értett, '80-es évekből itt ragadt demokráciaféltővé előlépett kommunisták egyike), még a szoci éra alatt publikált tanulmánya szerint a modern antiszemitizmus az Izrael-ellenességben érhető tetten. Tehát ezen logika mentén – de nemcsak – Soros a modern kori antiszemiták díszpéldánya, hiszen olyan palesztin szervezeteket támogat, amelyek a zsidók létét is megkérdőjelezik, nemhogy Izrael államiságát.

Ha Karsai László valódi antiszemitákat akar látni, akkor ajánlom, hogy nézzen körül a baloldalon, hiszen a nemzetközi trendek egyikeként itthon is kezd meghonosulni a baloldali antiszemitizmus, amely kezdetben a migránsok befogadásában öltött testet. Az a több millió muzulmán, akik szívből gyűlölik Izraelt és a zsidókat, vajon nem fog Európában is robbantgatni?

Ezt a kérdést a történelem már megválaszolta.

Persze az olyan éleslátó vajákosok, mint Karsai, efölött – mint sok más felett is – szeretnek szemet hunyni.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Csinálhat-e jó kézműves sört egy multi?

Csinálhat-e jó kézműves sört egy multi?

szabad vasárnap

Elsőre egy nagyon egyszerű és határozott "nem" a válasz a címben feltett kérdésre, azonban most nem egy nagyüzemi sörgyár próbálkozásáról lesz szó, hanem egy ténylegesen kisebb manufaktúrában készült sörről, amit viszont egy multi készíttetett.

Nem gondoltuk volna, de íme itt egy valódi bevándorlásellenes sci-fi

Nem gondoltuk volna, de íme itt egy valódi bevándorlásellenes sci-fi

szabad vasárnap

Egy nemzet sem szeret egy számára idegen civilizáció csicskása lenni. Elrabolt világ-kritika.

Deutsch Tamás: "Ha van elhatározás, ha megtaláljuk a szövetségeseinket, akkor meg lehet csinálni!"

Deutsch Tamás: "Ha van elhatározás, ha megtaláljuk a szövetségeseinket, akkor meg lehet csinálni!"

Maccabi

Sporttörténeti konferenciát rendezett az Európai Maccabi Szövetség.

Monológ a Brexit megértéséhez

Monológ a Brexit megértéséhez

amerika, london, párizs

Egy beszéd, amely közelebb visz minket a Brexit okainak megértéséhez, és azoknak a briteknek az elnyomott haragjához, akiket sose hallgattak meg, és akiket sosem kérdeztek meg semmiről.

A Magyarországon elfogott iszlamista még idegenrendészeti őrizetben is verekedett

A Magyarországon elfogott iszlamista még idegenrendészeti őrizetben is verekedett

kétharmad

A Terrorelhárítási Központhoz (TEK) a napokban rengeteg megkeresés érkezett F. Haszan, a Magyarországon elfogott iszlamista ügyével kapcsolatban. A TEK ezért kiadott egy részletes közleményt. Mint kiderült, F. Haszan az idegenrendészeti őrizet alatt is fekete ruhában járt, akárcsak az ISIS harcosai, és a többi fogvatartottal is összeverekedett.

Az európaiak többsége szerint a brüsszeli vezetés már nem az emberek érdekeit képviseli

Az európaiak többsége szerint a brüsszeli vezetés már nem az emberek érdekeit képviseli

amerika, london, párizs

Az EU-ban élő emberek döntő többsége azt állítja, hogy az unió vezetése már nem az állampolgárok érdekeit képviseli és totálisan kifulladt.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Párhuzamos valóságok

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére