Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Nem meglepő: Nyugat-Európában erősödik az antiszemitizmus

2018. február 2. 19:00

PÁRIZS, 19:00

Már a nyugati lapok is arról cikkeznek, hogy nagymértékben erősödik az antiszemitizmus.

Nyugat-Európában erősödik az idegengyűlölet, különösen az antiszemitizmus – legalábbis erre enged következtetni két egymástól függetlenül készült jelentés – az egyik a brit, a másik a francia helyzetről szól. A Community Security Trusts nevű brit civil szervezet 2017-ben rekordmennyiségű, 1382 antiszemita incidenst regisztrált az Egyesült Királyságban. Ezek nagy része verbálisan vagy a közösségi hálón történt, de az erőszakos támadások száma is ugrásszerűen, harmadával nőtt.

Fotó: AFP

Franciaországban összességében 16 százalékkal csökkent a rasszista – muzulmánellenes vagy antiszemita – incidensek száma, derült ki a belügyminisztérium jelentéséből. Kevesebb lett például a temetkezési helyeket és templomokat érintő rongálás vagy a gyűlöletbeszéd különböző formái. Ugyanakkor az erőszakos esetek száma itt is markánsan növekedett tavaly.

A zsidókat ért fizikai támadások száma az egy évvel korábbi 77-ről 97-re emelkedett, míg a muzulmánellenes támadások száma 67-ről 72-re.

A napokban egy nyolcéves, kipát viselő, zsidó vallású fiút vert meg két tizenöt év körüli kamasz Sarcelle-ben, ahol jelentős zsidó közösség él. Az ügyészség a lehetséges rasszista motívumokat is vizsgálja. 

Nyugat-Európa: az új antiszemitizmus hajnala"

A Spilerblog.hu szerzője hajszálpontosan fogalmaz, amikor azt mondja, hogy a rendszerváltás utáni időben a baloldal folyamatosan változtatta álláspontját, ám egy kérdéshez mindvégig hű maradt: az antiszemitizmus elleni harchoz. A bevándorlás támogatásával ugyanakkor átlépték a Rubicont.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

Cseh lap: kettős mércét alkalmaz az EU Magyarország esetében

A Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap pénteki jegyzetében írt Magyarországról.

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

amerika, london, párizs

Folytatódik Trump főbírójelöltjének állítólagos zaklatási botránya. Brett Kavanaugh vádlója feltételeket szab a szenátusi meghallgatásához, közben pedig újabb részletek derültek ki az ügyről.

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

kétharmad

Bombaként robbant a hír még a hét közepén, hogy az MSZP győri erős embere bejelentette: otthagyja a pártot. Németh Árpádnál az tette be végleg a kaput, hogy a szocialisták EP-képviselői megszavazták a Soros-féle Sargentini-jelentést Strasbourgban. A volt MSZP-s politikus az Echo TV Informátor című műsorának beszélt csalódottságáról.

Se nem hangos, se nem mérges - semmi sem

Se nem hangos, se nem mérges - semmi sem

piszkostizenkettő

A rossz színész is színész. De ő még az sem. Statiszta. Karácsony Gergely a színpadon.

Dzsudzsák Balázs levelét megírta, te pedig most szavazhatsz róla!

Dzsudzsák Balázs levelét megírta, te pedig most szavazhatsz róla!

hajrá, magyarok!

A napokban sokat foglalkoztunk Dzsudzsák Balázzsal és a legújabb klubváltásával. A focista levélben mondta el véleményét a körülötte zajló felhajtásról.

Újabb sokk Németországban: nyugdíjasokat bántalmazott és rabolt ki egy migráns család

Egy öttagú társaság - a rendőrség feltételezése szerint egy migráns család - rabolt ki és bántalmazott súlyosan egy agg német házaspárt a Ruhr-vidéken.

Ha ebből a nyolc szokásból többet is űzöl, akkor téged sajnos minden autós gyűlöl

Bizonyára veletek is előfordult már a közlekedésetek során egy-egy jelenetsor láttán, hogy a pokolra kívántátok embertársatokat. Nem veletek van a baj!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére