Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
a kutya ugat
 
 
 
 

Nem Magyarország veszélyezteti az EU-t, hanem Brüsszel

2016. november 8. 14:28

Nem Magyarország veszélyezteti az EU-t, hanem Brüsszel címmel közölt írást a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap. A Matolcsy Györggyel készített interjú alcíme szerint a magyar jegybankelnök az uniós menekültpolitikát hibáztatja a gazdasági gondokért, és legkorábban 2031-ben tartja lehetségesnek az euró magyarországi bevezetését.

A FAZ írásában Matolcsy György arról beszél, hogy az úgynevezett migrációs politika gyengítette az EU stabilitását, és ettől szenved a verseny-, és reformképesség.

Az EU-ban a vezető politikai osztály egyre inkább elveszti az emberek támogatását, mert az uniós intézmények és egyes nyugati tagállami kormányok nem vették komolyan a migránsok beáramlása körüli lakossági aggodalmakat, ami a gazdasági reformok halogatásához, a politikai szélsőségek megerősödéséhez és Európa-ellenes hangulathoz vezet"

– közölte a Nemzeti Bank irányítója. 

Matolcsy György hozzátette, hogy magyar kormány a menekültkérdésben és a politika más területein is más kormányokkal ellentétben élvezi a lakosság széleskörű támogatását.

Mint mondta, kétszer győztünk kétharmados többséggel, ami azt jelenti, hogy fenntartjuk a politikai stabilitást.

Merő badarságnak nevezte Matolcsy György Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter követelését, hogy Magyarországot zárják ki az EU-ból. Hozzátette, hogy ennek megvalósítására nincs is jogi lehetőség.

Az MNB elnöke kiemelte: nem Magyarország fenyegeti az összetartást és a demokráciát Európában, hanem sokkal inkább azok a rossz európai döntések, amelyeket az emberek feje felett hoztak meg felelőtlen, és részben nem is választott politikusok.
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A sikertelen és népszerűtlen menekültpolitika miatt sok politikus befolyása gyengül az európai intézményekben és tagállamokban, és ezért nem tudnak többséget szervezni a gazdaság-, pénzügy-, a munkaerő-piaci és a szociálpolitika sürgetően szükséges átalakításához. Mivel Európa nem halad előre a strukturális reformokkal, kontinensünk már nem versenyképes Ázsiával és az Egyesült Államokkal szemben

– mondta az MNB elnöke.

A magyar jegybankelnök arról is szót ejtett, hogy szerinte valamennyi tagállam közül Magyarország profitál leginkább az uniós pénzekből.

Az uniós tagság létfontosságú Magyarországnak, de ez nem jelenti azt, hogy az EU eljárása mindig helyes"

– mondta Matolcsy György.

Példaként említette az EU-tól és a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) a pénzügyi válság idején kért segítséget.

A támogatók által ajánlott megszorítási politika önmagában véve sehova sem vezetett, a kilábalás nem is ennek tulajdonítható, hanem a nemzeti döntéseknek, a hagyományos és nem hagyományos gazdaság-, költségvetés- és pénzpolitika keverékének. Ennek révén sikerült a gazdaságot újra növekedési pályára állítani, beindítani az államháztartási konszolidációt és csökkenteni az államadósságot"

– emelte ki a Magyar Nemzeti Bank elnöke.

Az MNB elnöke 2016-ra és 2017-re a hazai össztermék (GDP) "körülbelül 3 százalékos" növekedésére számít, ami csaknem a kétszerese a németországi és az euróövezeti növekedésnek.

Matolcsy György kijelentette, hogy véget ért a kamatcsökkentés időszaka, de az MNB továbbra is fenntartja a nem hagyományos pénzpolitikai lépések lehetőségét.

Hozzátette, hogy az euró pillanatnyilag nem nagyon vonzó, és Magyarország ugyan szerződéses kötelezettségének megfelelően csatlakozik majd a valutaunióhoz, bevezeti az eurót, de nem siet ezzel a lépéssel.

Az ország messzemenően teljesíti a maastrichti kritériumokat, de van egy nem hivatalos, hallgatólagos előfeltétel is, mégpedig az uniós átlag elérése az egy főre jutó jövedelmet tekintve – emelte ki.

Az egy főre jutó GDP-t tekintve Magyarország 68 százalékon áll, és 15-20 év eltelik még, mire elérjük a 100 százalékot és bevezethetjük az eurót"

– mondta Matolcsy György.

Az MNB-alapítványokkal kapcsolatos alkotmánybírósági döntésről is beszélt a magyar jegybank vezetője, elmondva, hogy száz százalékosan betartjuk a bíróság döntését, és nyilvánosságra hozzuk az összes számot.

OLVASTAD MÁR?

a kutya ugat
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére