Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
ökojobb
 
 
 
 

Nem képes lépést tartani a természet az ember általi pusztítással

2018. október 20. 09:30

Elképesztő, mennyi időre lesz szüksége a természetnek ahhoz, hogy rendbe hozza azt, amit mi, emberek tönkreteszünk.

Svéd és dán kutatók szerint úgy kb. 3-5 millió, rosszabb esetben 7 millió évre lenne szüksége a természetnek a regenerálódáshoz. A következő 50 évben számos emlősfaj ki fog pusztulni. Ez úgy felborítja az ökológiai rendszert, hogy a természetnek több millió évre lesz szüksége ahhoz, hogy regenerálódni tudjon. Ha egyáltalán képes lesz rá.

A Földön már 5 nagy fajkihalás történt, tehát mondhatni természetes dolog az, hogy fajok tűnnek el, majd emelkednek fel. A hatodik tömeges fajkihalás pedig éppen most zajlik. A különbség az, hogy most rettentő gyorsan történnek a dolgok.

A kihalások gyors ütemével az evolúció nem képes lépést tartani: ha az emlősök diverzifikációja (sokféleségének kialakulása) normális ütemben folytatódik a következő ötven évben, akkor az emlősöknek 5-7 millió évre lesz szükségük a modern ember megjelenése előtti biodiverzitás visszaállítására.

Ha most abbahagynánk az állatok természetes élőhelyeinek pusztítását és a fajok irtását, akkor is 3-5 millió évre lenne szükség ahhoz, hogy a jelenlegi biológiai sokféleség visszaálljon. És ez a legkedvezőbb forgatókönyv.

A kutatók azonban beismerik, hogy nem minden faj bír egyforma jelentőséggel. Az olyan kevés közeli rokonnal rendelkező állatoknak, mint az ausztrál erszényesoroszlánnak vagy a dél-amerikai Macrauchenia faj képviselőinek a kihalásával az evolúciós fa egész ágai "szakadtak le", több millió évnyi evolúciós történelmet megsemmisítve ezzel. Az erdei cickánynak ezzel szemben több száz faja van, vagyis néhányuk kipusztulását túl fogja élni.

Azonban oly kevés esély van arra, hogy azonnal felhagyjunk az élőhelyek pusztításával és a fajok irtásával. A orvvadászat virágzik, az erdőket pedig továbbra is kérdés nélkül kiirtjuk szójaültetvények vagy egy lakópark kedvéért.

Az utolsó szélesszájú hím orrszarvú mellé fegyveres őröket kellett állítani, hogy legalább az utolsó néhány évét békében élhesse, és ne orvvadászok kezei által haljon meg. Idén tavasszal sajnos elpusztult, ezzel a faj is kihalt. Azért vettek tőle örökítőanyagot, hátha a jövőben fel tudják majd támasztani a fajt.

Számos faj fog eltűnni néhány éven belül, nincs szükség hozzá évtizedekre vagy évszázadokra. A következő fajokból például már csak annyi egyed maradt, amennyi elférne egy metrókocsiban: amuri leopárd, kaliforniai disznódelfin, jávai orrszarvú, guami jégmadár és kardszarvú antilop. És ez csak néhány faj a vörös listáról.

OLVASTAD MÁR?

ökojobb
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nagyot zuhant a magyar államadósság

Nagyot zuhant a magyar államadósság

kétharmad

Az államháztartás finanszírozási többlettel zárta a harmadik negyedévet.

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére