Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
szabad vasárnap
 
 
 
 

Nem kell elhagynod az országot, hogy mediterrán paradicsomba utazz

Bokor Gábor, Kozma Zsuzsi

2017. június 23. 17:58

Az utazóblog legújabb állomása a festői Baranya megye volt, ahol felfedeztük Pécs legfőbb látnivalóit, majd elmentünk Orfűre és Mohácsra. Az egész napos program végére megállapítottuk, hogy ez az ország egyik legnyugisabb helye, hiszen bármerre jártunk, csak békés emberekkel találkozunk, akik a városi élet ellenére teljesen lazán viselkedtek, senki sem rohant.

Megtaláltuk hazánk egyik legbarátságosabb megyéjét. Bár a fővárostól elég messze van Baranya, de megéri a háromórás autóút, hiszen egy nagyon békés, nyugodt régióba érkezünk. Először a megyeszékhelyre, Pécsre mentünk, ahol a kicsit aggódtam a parkolás miatt, azonban a Konzum Áruház aljában könnyedén ott lehet hagyni az autót, és az árak sincsenek elszállva.

Először a Kossuth teret néztük meg, ami szinte a város kellős közepén van. Innen indulnak a sétálóutcák, ez az egyik legnagyobb tér a városban. Mindenképp érdemes megnéznie az idelátogatóknak a zsinagógát és a Kossuth-szobrot.

Katt a képre és nézd meg a többi fotót!

Fotó: Kozma Zsuzsi

Ezután nyargaltunk át az Irgalmasok utcáján, ami egy igazi mediterrán kisváros hangulatát idézte, ugyanis a városvezetés bölcs módon napernyőket szereltetett fel az utcát szegélyező házak közé, amelyek valamennyire mérséklik a fülledt meleg és az erős napsütés okozta már-már tűrhetetlen, tikkasztó állapotokat.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Annak ellenére, hogy hétköznap jártunk arra, az utcák és a kiülős kávézók tömve voltak, ami remek hangulatot kölcsönzött a környéknek. Minden Pécsre látogatónak javaslom, hogy sétáljon végig a Király utcán, hiszen a Pécsi Nemzeti Színház az előtte fekvő szökőkúttal igen impozáns látványt nyújt.

Katt a képre és nézd meg a többi fotót!

Fotó: Kozma Zsuzsi

Innen jutottunk el a város legnagyobb nevezetességéhez, a Széchenyi térhez, ahol megnéztük a pécsi diáksereg buli előtti találkozópontját, a törökverő Hunyadi János szobrát, majd a mögötte lévő Gázi Kászim pasa dzsámiját. Ez Európa legészakibb épségben maradt dzsámija, ami manapság már katolikus templomként üzemel.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Aki szereti a különböző vallási épületek felkutatását, javaslom, hogy mindenképp nézze meg a pécsi székesegyházat, valamint Jakováli Hasszán pasa dzsámiját, hiszen ezek is a város nevezetességei, nem is hiába.

Fotó: Kozma Zsuzsi
Fotó: Kozma Zsuzsi

A belvárosi forgatagot és a rettenetes hőséget megunva úgy gondoltuk, hogy jobb lesz, ha valami magasabb helyre megyünk, így a pécsi tévétoronyba látogattunk el. A 197 méter magas torony a Mecsek 535 méter magas Misina csúcsán áll. Az építményig egy gyönyörű, vadregényes autóúton keresztül lehet eljutni, ami autóval is élmény, ám igazán csak motorral lehet élvezni, hiszen sok a hajtűkanyar, valamint végig az erdőn keresztül halad az út.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A parkolóból felérve rögvest a bejáratnál találtuk magunkat. Kettőnknek csaknem kétezer forint volt feljutni a torony tetején kialakított étterembe és az afölött kialakított kilátóba. A gyorslifttel feljutva azonban rájöttünk, hogy akár a sokszorosát is megérné a belépő ára, hiszen a panoráma egyszerűen csodálatos. A körbejárható kilátó egyik feléről Pécs városát lehet látni teljes egészében, míg a másikon a Mecsek vonulatait. Páratlan látvány, arról nem is beszélve, hogy a kellemes szellőnek köszönhetően sokkal barátságosabb fent, mint a lent a fülledt, meleg városban.

Katt a képre és nézd meg a többi fotót!

Fotó: Kozma Zsuzsi

Miután kiveséztük a megyeszékhelyet, nyugatnak fordultunk és meg sem álltunk Orfűig. Nem az amúgy most zajló fesztiválra mentünk, hanem a tó másik oldalára, ami a bulizó fiatalok helyett kiránduló családoktól volt tele. A táj gyönyörű, hiszen az állóvíz mögött magasodnak a Mecsek dombjai. A stégeken a családok kényelmesen ejtőztek és az egész tónak és környékének nyugodt, békés hangulata volt.

Katt a képre és nézd meg a többi fotót!

Fotó: Kozma Zsuzsi

Estefelé még elmentünk Mohácsra is, ahol egyszer már járt a 888 stábja, a februári busójáráson. Meg akartuk nézni a Mohácsi csata helyén felállított emlékművet, azonban ők hatkor zárnak, mi pedig 17:55-kor értünk oda, pech. Az emlékmű kívülről egy szép, modern épület, sajnos belülről már nem tudtuk megnézni, érdemes lett volna.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A személyzettől megtudtuk, hogy érdemes legalább két órával korábban érkezni, hiszen van látnivaló bőven. Úgy döntöttünk, hogy a belvárosban sétálunk egyet, amit nem bántunk meg, hiszen a várost keresztülszelő Duna partján egy nagyon hangulatos sétányt alakítottak ki.

Katt a képre és nézd meg a többi fotót!

Fotó: Kozma Zsuzsi

Összegezve: Baranya azon része, melyet bejártunk egy nagyon békés, nyugodt és hangulatos hely, ahova érdemes lenézni. Olyan az egész, mint egy mediterrán térség, már csak pálmafák kellenének.

Én csak annyit tudok javasolni: fedezzétek fel Baranya megyét!

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Herr Tusk, a hű szolga

Herr Tusk, a hű szolga

piszkostizenkettő

Tusk kiváló példa arra, mit jelenít meg ma Brüsszel: olyan politikusokat, akik a brüsszeli/berlini elitnek tett hűséges szolgálataikért pozíciót kaptak, és akiket árulónak tartanak saját hazájukban.

Így hazudik a magyar emberek arcába a balra fordult Jobbik

Így hazudik a magyar emberek arcába a balra fordult Jobbik

kétharmad

Az úgynevezett néppártosodás következtében a Jobbik a liberális politikai erők kegyeit kezdte keresni, többek között ezért hirdeti fennhangon az utóbbi időben Európai Ügyészséghez való csatlakozást. Alig három éve még homlokegyenest ellenkező állásponton volt a Jobbik - felmerül hát ismételten a kérdés: kit akar a kamunéppárt hülyének nézni?

Harmincéves lenne a mai Magyarország legkártékonyabb pártja

Harmincéves lenne a mai Magyarország legkártékonyabb pártja

kinyílott a pitypang

Természetesen a megboldogult SZDSZ-ről van szó! Mondják, hogy halottról vagy jót, vagy semmit: de az SZDSZ szelleme máig kísért, nézzük hát nyolc bűnüket!

Kiállsz Orbán Viktor mellett? Azonnal letilt a Facebook

Kiállsz Orbán Viktor mellett? Azonnal letilt a Facebook

censored

A baloldali, a jobbikos és az indexes maffia jelentgető brigádjai nagy sikert könyvelhettek el a mai napon, ugyanis Megadja Gábor 888-as Facebook-oldalát törölték Zuckerbergék. Az ok egészen szürreális.

Ne vicceljünk már: a gender szakért való sivalkodás nem az oktatás autonómiájáról szól

Szerdán az ELTE TáTK-n és a BTK egyes tanszékein is minden a genderről fog szólni. De miért?

Juncker fejest ugrott a hülyeségtengerbe

Juncker fejest ugrott a hülyeségtengerbe

amerika, london, párizs

A kvótakirály természetesen védelmébe vette az ENSZ migrációs csomagját. Az Európai Bizottság (EB) elnöke szerint azért nem akarnak az országok csatlakozni a migránspaktumhoz, mert nem ismerik annak a tartalmát.

Bulgária is csatlakozott a lázadókhoz: nem írják alá az ENSZ migrációs paktumát

Újabb ország mondott nemet az ENSZ azon paktumára, amely emberi jogként ismerné el a migrációt.

Azt tanítják a sorosista civilek az illegális bevándorlóknak, hogyan verjék át az EU-s határőröket

Azt tanítják a sorosista civilek az illegális bevándorlóknak, hogyan verjék át az EU-s határőröket

amerika, london, párizs

Újabb hangfelvételek bizonyítják: a magukat humánusnak, szolidárisnak tartó sorosista álcivilek azon ügyködnek, hogy kijátsszák a határellenőrzést, hogy így segítsenek a migránsoknak a törvények áthágásában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére