Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Nem fogsz örülni ennek: egy festői kép Soros propagandagépezetéről

2017. november 9. 12:50

BRÜSSZEL, 12:50

Most már rengeteg bizonyíték van arra, hogy a Soros-hálózat akár nemzetállami ügyekbe is beavatkozva erőlteti a saját alternatív valóságát. Ebbe nyerhetünk most bepillantást az Európai Szövetség a Szabadságjogokért (Civil Liberties Union for Europe, továbbiakban: Liberties) vezető tisztviselőjének velős irományán keresztül. Jó olvasást!

A Liberties nevű nem kormányzati szervezet (NGO) tisztviselője az Euractiv portálon közölt irományában a jelenlegi európai helyzetet vizsgálja. Mint mondta, a közelmúltbeli politikai események bizonyítják azt, hogy Európában egyáltalán nem állt meg a lázadás:

A német, osztrák és cseh választások bizonyítják, hogy Európában a jobboldali fordulat Marine Le Pen vagy Geert Wilders veresége után sem állt meg. Az unió képtelen megállítani a szélsőjobboldal felemelkedését.”

Tehát, hogy jól értsük: a szerző szerint, ha Marine Le Pen vagy Geert Wilders nem győz a választásokon, a demokrácia működik. Amennyiben azonban nemzeti, konzervatív erő kerül kormányra (ugyanúgy demokratikusan), akkor azonnal populista, szélsőjobboldali hullámról beszélhetünk.

Itt érdemes lenne visszautalnunk Alain de Benoist francia filozófus meghatározására. A definíciója szerint a populizmus "egy megnyilvánulási formája annak a politikai, társadalmi akartnak, ami az alapok felől tör fel”.

Az egyik megoldás a szöveg írója szerint az lenne, hogy az Európai Unió szankciókkal és szigorúbb ellenőrzéssel biztosíthatná a demokrácia fennakadások nélküli működését. Hogy ebben az állításban mennyi az ellentmondás, azt olvasóink megítélésére bízzuk.

Mivel azonban az unió csak „kiüresedett fenyegetésekkel” operál a szerző szerint, (és itt példaként hozza Magyarországot és Lengyelországot), ezért Brüsszel „képtelen megállítani a szélsőjobboldal megerősödését”, és más eszközökre van szükség.

Itt jön a konkrét javaslat, amely szerint az Európai Uniónak több pénzt kellene fektetnie a „független médiumokba”, hogy ezzel az emberek tömegeivel is megkedveltessék az európai értékeket. Lényeges mondat, jegyezzük meg, mert a későbbiekben még visszatérünk rá!

Nagyjából ennyiben összefoglalható a cikk, amely láthatóan hemzseg az önellentmondásoktól. Fontos azonban megemlíteni az írót is: Israel Butler, aki annak a Liberties NGO-nak az érdekképviseleti igazgatója, amelynek honlapján ez olvasható:

A Liberties igen fiatal civil szervezet. Hálásak vagyunk a Nyílt Társadalom Alapítvány Polgári és Politikai Szabadságjogi Projektjének az indulásunkhoz nyújtott támogatásért.”

És most vissza is kanyarodhatunk a mondatunkra: a szervezet tehát a „független médiumok” nagyobb anyagi finanszírozása mellett érvel, amit azért érdemes kiemelni, mert lényegében egy igazi orwelli propagandagépezetről beszélünk. Erre az egyik legjobb bizonyítékot egy másik, igen befolyásos Soros-szervezet, az „őrkutyaként” tetszelgő Media Diversity Institute adja.

Ez a szervezet ugyanis egy, a honlapján közzétett publikációjában az „általánosítás” és a „sztereotipizálás” jól ismert érvei mögé bújva gyakorlatilag a terrortámadásokról szóló médiabeszámolók cenzúrázásáról értekezik. A szervezet érvelése szerint, ha kiderül a terroristákról, hogy muszlimok, és ezt egy médium is elmondja, akkor az az „európaiak közti gyűlöletet szítja.”

Mindent összefoglalva

Adott egy Soros György által pénzelt szervezet, amely a „független médiumok” nagyobb befolyása mellett érvel. Ezen médiumok egyetlen célja az EU-párti, "demokratikus" álláspontok terjesztése, mégpedig a létező legantidemokratikusabb cenzúra által. A választók megkerülésével fejtenének ki politikai tevékenységet, az ellenvélemény kifejeződései pedig egytől egyig a populista szélsőjobboldal megnyilvánulásai. Igazán demokratikus és európai! 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Dzsudzsák, az antipéldakép

Dzsudzsák, az antipéldakép

hajrá, magyarok!

Dzsudzsák Balázs az Egyesült Arab Emírségekben folytatja pályafutását, és az Al-Ittihad Kalba labdarúgója lesz. Ezzel a lépésével megkoronázta "nagyszerű" pályafutását. Vélemény.

A bevándorlásellenes svéd párt kormányzó erővé válhat

A választásokon második legerősebb parlamenti erővé váló Mérsékelt Párt politikusai egyáltalán nem zárkóznak el attól, hogy együttműködjenek a kormányzás érdekében a bevándorlásellenes Svéd Demokratákkal.

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

amerika, london, párizs

A románoknak nem tetszik, hogy a székelyudvarhelyi iskola tanulói június 4-én felrajzolták Nagy-Magyarországot az udvarra.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Ezúttal egy Serena Williams-jelmez miatt hisztiznek a haladás bajnokai

Ezúttal egy Serena Williams-jelmez miatt hisztiznek a haladás bajnokai

amerika, london, párizs

A libsik ezúttal egy viccnek szánt kép miatt kiáltanak rasszizmust és sírják tele a közösségi médiát. A bűnt megint Ausztrália földjén követték el.

Orbán: Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni

Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Salzburgban.

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

kétharmad

Magyarország ragaszkodik azon jogához, hogy az ő feladata megvédeni határait - jelentette ki újságíróknak Orbán Viktor szerdán Salzburgban, az európai uniós állam-, illetve kormányfők informális találkozója előtt, a néppárti miniszterelnökök tanácskozására érkezve.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére