Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Nem fogsz örülni ennek: egy festői kép Soros propagandagépezetéről

2017. november 9. 12:50

BRÜSSZEL, 12:50

Most már rengeteg bizonyíték van arra, hogy a Soros-hálózat akár nemzetállami ügyekbe is beavatkozva erőlteti a saját alternatív valóságát. Ebbe nyerhetünk most bepillantást az Európai Szövetség a Szabadságjogokért (Civil Liberties Union for Europe, továbbiakban: Liberties) vezető tisztviselőjének velős irományán keresztül. Jó olvasást!

A Liberties nevű nem kormányzati szervezet (NGO) tisztviselője az Euractiv portálon közölt irományában a jelenlegi európai helyzetet vizsgálja. Mint mondta, a közelmúltbeli politikai események bizonyítják azt, hogy Európában egyáltalán nem állt meg a lázadás:

A német, osztrák és cseh választások bizonyítják, hogy Európában a jobboldali fordulat Marine Le Pen vagy Geert Wilders veresége után sem állt meg. Az unió képtelen megállítani a szélsőjobboldal felemelkedését.”

Tehát, hogy jól értsük: a szerző szerint, ha Marine Le Pen vagy Geert Wilders nem győz a választásokon, a demokrácia működik. Amennyiben azonban nemzeti, konzervatív erő kerül kormányra (ugyanúgy demokratikusan), akkor azonnal populista, szélsőjobboldali hullámról beszélhetünk.

Itt érdemes lenne visszautalnunk Alain de Benoist francia filozófus meghatározására. A definíciója szerint a populizmus "egy megnyilvánulási formája annak a politikai, társadalmi akartnak, ami az alapok felől tör fel”.

Az egyik megoldás a szöveg írója szerint az lenne, hogy az Európai Unió szankciókkal és szigorúbb ellenőrzéssel biztosíthatná a demokrácia fennakadások nélküli működését. Hogy ebben az állításban mennyi az ellentmondás, azt olvasóink megítélésére bízzuk.

Mivel azonban az unió csak „kiüresedett fenyegetésekkel” operál a szerző szerint, (és itt példaként hozza Magyarországot és Lengyelországot), ezért Brüsszel „képtelen megállítani a szélsőjobboldal megerősödését”, és más eszközökre van szükség.

Itt jön a konkrét javaslat, amely szerint az Európai Uniónak több pénzt kellene fektetnie a „független médiumokba”, hogy ezzel az emberek tömegeivel is megkedveltessék az európai értékeket. Lényeges mondat, jegyezzük meg, mert a későbbiekben még visszatérünk rá!

Nagyjából ennyiben összefoglalható a cikk, amely láthatóan hemzseg az önellentmondásoktól. Fontos azonban megemlíteni az írót is: Israel Butler, aki annak a Liberties NGO-nak az érdekképviseleti igazgatója, amelynek honlapján ez olvasható:

A Liberties igen fiatal civil szervezet. Hálásak vagyunk a Nyílt Társadalom Alapítvány Polgári és Politikai Szabadságjogi Projektjének az indulásunkhoz nyújtott támogatásért.”

És most vissza is kanyarodhatunk a mondatunkra: a szervezet tehát a „független médiumok” nagyobb anyagi finanszírozása mellett érvel, amit azért érdemes kiemelni, mert lényegében egy igazi orwelli propagandagépezetről beszélünk. Erre az egyik legjobb bizonyítékot egy másik, igen befolyásos Soros-szervezet, az „őrkutyaként” tetszelgő Media Diversity Institute adja.

Ez a szervezet ugyanis egy, a honlapján közzétett publikációjában az „általánosítás” és a „sztereotipizálás” jól ismert érvei mögé bújva gyakorlatilag a terrortámadásokról szóló médiabeszámolók cenzúrázásáról értekezik. A szervezet érvelése szerint, ha kiderül a terroristákról, hogy muszlimok, és ezt egy médium is elmondja, akkor az az „európaiak közti gyűlöletet szítja.”

Mindent összefoglalva

Adott egy Soros György által pénzelt szervezet, amely a „független médiumok” nagyobb befolyása mellett érvel. Ezen médiumok egyetlen célja az EU-párti, "demokratikus" álláspontok terjesztése, mégpedig a létező legantidemokratikusabb cenzúra által. A választók megkerülésével fejtenének ki politikai tevékenységet, az ellenvélemény kifejeződései pedig egytől egyig a populista szélsőjobboldal megnyilvánulásai. Igazán demokratikus és európai! 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A lengyelek is beintettek az ENSZ migránssimogatásának

A lengyelek is beintettek az ENSZ migránssimogatásának

amerika, london, párizs

A lengyel kormány úgy döntött, hogy nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagját - jelentették be Varsóban a keddi kabinetülést követően.

Bajban lehet a DK, mert nincsenek is az ÁSZ-nál a párt elégett elszámolásai

Bajban lehet a DK, mert nincsenek is az ÁSZ-nál a párt elégett elszámolásai

kétharmad

Cáfolja az Állami Számvevőszék a Demokratikus Koalíciónak azt az állítását, miszerint a párt elszámolásához szükséges dokumentumok másolatai már az ÁSZ-nál lennének. A pártnak a szombati tűzben elégett könyvelésével kapcsolatban az ÁSZ közleményben figyelmeztette a DK-t arra, hogy pártként köteles biztonságosan megőrizni és bemutatni az elszámolását.

Brutális felvétel: hidzsábos nő robbantja fel magát rendőrök szeme láttára

Brutális felvétel: hidzsábos nő robbantja fel magát rendőrök szeme láttára

amerika, london, párizs

Döbbenetes felvétel látott napvilágot a sajtóban, melyen Karina Szpiridonova muszlim terrorista egy csecsenföldi rendőrségi ellenőrző pontot megközelítve, a figyelmeztetések ellenére, Allah nevében felrobbantja magát.

Multikulturális telepekké alakítaná az ENSZ a nemzetállamokat

Multikulturális telepekké alakítaná az ENSZ a nemzetállamokat

amerika, london, párizs

Az ENSZ globális migrációs paktuma a "puha jog" elvét követi, ám mindezt a "menekültlobbi", az NGO-k és a baloldali média nyomásgyakorlása révén később kőkemény, átfogó jogerőre lépés követi - írja a Junge Freheit főszerkesztője, Dieter Stein.

Macron muszlim tanácsadója: a múltat eltörölni

Macron muszlim tanácsadója: a múltat eltörölni

piszkostizenkettő

Yassine Belattar marokkói származású humorista most éppen az első világháború francia hősein gúnyolódott. Az elnök hallgat.

Sorosék állhatnak a macedón tüntetők mögött

Sorosék állhatnak a macedón tüntetők mögött

amerika, london, párizs

Bevándorlásellenes álláspontja miatt buktathatták meg a hazánkban menedéket kérő macedón kormányfőt, Nikola Gruevszkit.

Egy muszlim férfi rendőrökre támadt Brüsszelben

Egy muszlim férfi rendőrökre támadt Brüsszelben

amerika, london, párizs

Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint rendfenntartókra támadtak Brüsszel belvárosában kedd reggel.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére