Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Nem emberek, hanem a régi Európa ellen szavazok

2016. szeptember 27. 08:48

Lassan vége a kampánynak, körbenéztem, ma mit mondanak a népszavazást ellenzők. Egy másik valósággal találkoztam. Nem hiszem, hogy értik, miről szól ez a referendum. Hiszen ez egyszerűen egy Brüsszel-kritikus népszavazás. Nem mások gyűlöletéről szól, hanem egy módszer elvetéséről.

Mostanra kiderült, hogy az unió soha nem törődött azzal, hogy a pillanatnyi segítségnyújtás után mi lesz azokkal, akik Európába, egy számukra új világba kerültek. Konfliktusok sora alakult ki európai nagyvárosokban, az utóbbi másfél évben megszaporodtak a terrorcselekmények. Félreértés ne essék: ez nem azt jelenti, hogy minden ideérkező ezek szerint gonosz, nem is tud mindenki gonoszan viselkedni. Ezt el kellene végre fogadni a kritikusoknak is. Hogy a nemmel szavazók – és a népszavazást sürgetők – nem az idegenellenességről, hanem egy módszerváltozásról kérdezik meg az embereket. A kritikusok ugyanis úgy bánnak ezzel a kérdéssel, amikképp az ő véleményük szerint a nemmel szavazók a migránsokkal. A legszélsőségesebb rosszat feltételezik valamennyi eleméről, szereplőről.

Azt mondják, a népszavazás gyűlöletkeltő. Tény, hogy egy habitus megváltoztatására kér. De elsősorban az uniós politikát irányító jelenlegi hatalomnak szól. Sokan azonban a kérdésbe belelátják, hogy a NEM-szavazathoz bizonyos embereket meg kell utálni. Pedig ha valakik embereket akarnak gyűlölni, ahhoz nem ebből a kérdésfeltevéstől pattint szikrát. Aki gyűlöl, az eleve így gondolkodik a világról.A népszavazáson részt vevő (és nemmel szavazó) állampolgárok nem a bajban lévő emberekkel szemben foglalnak állást, hanem későbbi sorsukról, asszimilációjuk feltételeiről, illetve az európai közösség működéséről döntenek.(Ha már minden áron többet akarunk belelátni a kérdésbe, érdemes ebbe az irányba tapogatózni.)

Az uniós (brüsszeli) politika azért szorul renoválásra, mert intő jelek mutatkoznak azzal kapcsolatban, hogy mennyire működőképes az a rendszer, ami jelenleg érvényben van. Ha valakit beengedek a házamba, mert pillanatnyilag nem tud hazamenni, mert fázik és éhezik, törekedhetek persze jó vendéglátóként arra, hogy otthon érezze magát. Éppen ezért ez a kérdés nem is erről szól. Ahogy mesék is sokszor úgy érnek véget, hogy a főhősök megszeretik egymást és végre összeházasodnak, pontosan így viselkednek az igennel szavazók (nem beszélve a bojkottáláspártiakról). Nem akarnak tudomást venni arról, hogy a katartikus pillanat után létrejön egy együttélés is, aminek általában nehézségei vannak. A NEM-en kívüli bármilyen más szavazat azt jelzi, hogy a történetnek csak az egyik szakaszára vagyunk kíváncsiak.

A vendég példájánál maradva: éreztetnem is kell vele, hogy vendég marad. Nem rendezheti át a dolgozószobámat, a konyhámat. Nem mondhatja meg, hogy mit főzzek, stb. És – magától értetődően – nem válhat az ellenségemmé sem.

Épp az a gond, hogy Európa jelenlegi gyakorlata lényegében ellenségeket nevel. Mert a menedékadás után magára hagy mindenkit és nem foglalkozik azzal, hogy miként várja el tőlük az alkalmazkodást. Vagyis az európai mechanizmus az, ami rossz, és sürgős változtatásra szorul. Emiatt léptek ki a britek, emiatt nem sikerült sok helyen az asszimiláció, és emiatt nyílt út Európában az újfajta terrorizmus előtt. Az Uniónak persze össze kell fognia, de nem a bevett módon. A nagy közös fellépés nem emberek gondolkodás nélküli szétszórásában, hanem a gondolkodás megváltoztatásában keresendő.

Amikor én NEM-mel szavazok, akkor a jelenkori európai gyakorlat ellen szavazok. Nem fogják az ő módszereikkel meghatározni, hogy ki telepedhet le nálunk, mert ez az ország el tudja dönteni egyedül is, hogy kinek ad otthont. Egyébként ez egy befogadó ország. Otthont adott már az apai nagyszüleimnek is.

Az én NEM szavazatom nem emberek ellen, hanem egy gyakorlat ellen szól majd október másodikán. Ami a változás melletti kiállás. Új felfogás kell, új Európa kell.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A legfelsőbb iráni vezető az USA támogatta arab országokat tette felelőssé a szombati merényletért

A legfelsőbb iráni vezető az USA támogatta arab országokat tette felelőssé a szombati merényletért

amerika, london, párizs

Ali Hamenei ajatollah az Egyesült Államok által támogatott, Perzsa-öböl menti arab államokat tette felelőssé egy közleményében a szombati merényletért.

A baloldali svéd kormányt okolja a stockholmi terrortámadás legfiatalabb áldozatának édesapja

A 11 éves kislányát elvesztő Stefan Akerlund egy független bizottság felállítását szorgalmazza, mely megvizsgálná, hogy a tavalyi stockholmi merényletért felelősek-e a baloldali kormány tagjai és a hatóságok vezetői.

Egy transzneművel vennék be Európát Sargentiniék

Egy transzneművel vennék be Európát Sargentiniék

amerika, london, párizs

Megvan az Európai Zöld Párt "csodafegyvere" Judith Sargentini és Jean-Claude Juncker pótlására.

Jeszenszkyből egy is sok

Jeszenszkyből egy is sok

pszicho

Egyre inkább kiveri a biztosítékot a jobboldaliak közösségén belül. Most épp a 24.hu-nak adott interjú miatt.

Olasz Testvérek: Magyarországot azért büntetik, mert nem fogad be migránsokat

Olasz Testvérek: Magyarországot azért büntetik, mert nem fogad be migránsokat

amerika, london, párizs

Az olasz bevándorlásellenes párt, a Fratelli d'Italia elnöke, Giorgia Meloni adott interjút a magyar köztévének.

Lemondták a muszlim rapper koncertjét, aki a Bataclanban akart fellépni

A 2015-ös párizsi terrortámadás helyszínén akart koncertet adni a Medine nevű algériai származűsú rapper, azonban a koncertterem törölte a showt, ugyanis tüntetők protestáltak az ellen, hogy fellépjen.

Milliókat gombolt le az államról a migráns, aki a grenfelli tűz áldozatának hazudta magát

Milliókat gombolt le az államról a migráns, aki a grenfelli tűz áldozatának hazudta magát

amerika, london, párizs

A 28 éves illegális migráns azt hazudta, a Grenfell toronyban lakott, amikor feltámadt az épületben a tűz. Több milliós segélyt nyúlt le így az államtól, és most ezért börtönbe fog kerülni.

Baloldali tüntetéskultúra

Baloldali tüntetéskultúra

kétharmad

Azért van annak egy diszkrét bája, amikor Gyurcsány Ferenc hívja tüntetésre az embereket és ő ordibál a tömegnek, hogy "addig nem lehet megnyugodni, amíg lemondásra nem kényszerítik Orbán Viktort."

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére