Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Nem emberek, hanem a régi Európa ellen szavazok

2016. szeptember 27. 08:48

Lassan vége a kampánynak, körbenéztem, ma mit mondanak a népszavazást ellenzők. Egy másik valósággal találkoztam. Nem hiszem, hogy értik, miről szól ez a referendum. Hiszen ez egyszerűen egy Brüsszel-kritikus népszavazás. Nem mások gyűlöletéről szól, hanem egy módszer elvetéséről.

Mostanra kiderült, hogy az unió soha nem törődött azzal, hogy a pillanatnyi segítségnyújtás után mi lesz azokkal, akik Európába, egy számukra új világba kerültek. Konfliktusok sora alakult ki európai nagyvárosokban, az utóbbi másfél évben megszaporodtak a terrorcselekmények. Félreértés ne essék: ez nem azt jelenti, hogy minden ideérkező ezek szerint gonosz, nem is tud mindenki gonoszan viselkedni. Ezt el kellene végre fogadni a kritikusoknak is. Hogy a nemmel szavazók – és a népszavazást sürgetők – nem az idegenellenességről, hanem egy módszerváltozásról kérdezik meg az embereket. A kritikusok ugyanis úgy bánnak ezzel a kérdéssel, amikképp az ő véleményük szerint a nemmel szavazók a migránsokkal. A legszélsőségesebb rosszat feltételezik valamennyi eleméről, szereplőről.

Azt mondják, a népszavazás gyűlöletkeltő. Tény, hogy egy habitus megváltoztatására kér. De elsősorban az uniós politikát irányító jelenlegi hatalomnak szól. Sokan azonban a kérdésbe belelátják, hogy a NEM-szavazathoz bizonyos embereket meg kell utálni. Pedig ha valakik embereket akarnak gyűlölni, ahhoz nem ebből a kérdésfeltevéstől pattint szikrát. Aki gyűlöl, az eleve így gondolkodik a világról.A népszavazáson részt vevő (és nemmel szavazó) állampolgárok nem a bajban lévő emberekkel szemben foglalnak állást, hanem későbbi sorsukról, asszimilációjuk feltételeiről, illetve az európai közösség működéséről döntenek.(Ha már minden áron többet akarunk belelátni a kérdésbe, érdemes ebbe az irányba tapogatózni.)

Az uniós (brüsszeli) politika azért szorul renoválásra, mert intő jelek mutatkoznak azzal kapcsolatban, hogy mennyire működőképes az a rendszer, ami jelenleg érvényben van. Ha valakit beengedek a házamba, mert pillanatnyilag nem tud hazamenni, mert fázik és éhezik, törekedhetek persze jó vendéglátóként arra, hogy otthon érezze magát. Éppen ezért ez a kérdés nem is erről szól. Ahogy mesék is sokszor úgy érnek véget, hogy a főhősök megszeretik egymást és végre összeházasodnak, pontosan így viselkednek az igennel szavazók (nem beszélve a bojkottáláspártiakról). Nem akarnak tudomást venni arról, hogy a katartikus pillanat után létrejön egy együttélés is, aminek általában nehézségei vannak. A NEM-en kívüli bármilyen más szavazat azt jelzi, hogy a történetnek csak az egyik szakaszára vagyunk kíváncsiak.

A vendég példájánál maradva: éreztetnem is kell vele, hogy vendég marad. Nem rendezheti át a dolgozószobámat, a konyhámat. Nem mondhatja meg, hogy mit főzzek, stb. És – magától értetődően – nem válhat az ellenségemmé sem.

Épp az a gond, hogy Európa jelenlegi gyakorlata lényegében ellenségeket nevel. Mert a menedékadás után magára hagy mindenkit és nem foglalkozik azzal, hogy miként várja el tőlük az alkalmazkodást. Vagyis az európai mechanizmus az, ami rossz, és sürgős változtatásra szorul. Emiatt léptek ki a britek, emiatt nem sikerült sok helyen az asszimiláció, és emiatt nyílt út Európában az újfajta terrorizmus előtt. Az Uniónak persze össze kell fognia, de nem a bevett módon. A nagy közös fellépés nem emberek gondolkodás nélküli szétszórásában, hanem a gondolkodás megváltoztatásában keresendő.

Amikor én NEM-mel szavazok, akkor a jelenkori európai gyakorlat ellen szavazok. Nem fogják az ő módszereikkel meghatározni, hogy ki telepedhet le nálunk, mert ez az ország el tudja dönteni egyedül is, hogy kinek ad otthont. Egyébként ez egy befogadó ország. Otthont adott már az apai nagyszüleimnek is.

Az én NEM szavazatom nem emberek ellen, hanem egy gyakorlat ellen szól majd október másodikán. Ami a változás melletti kiállás. Új felfogás kell, új Európa kell.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Centenáriumi megemlékezést és autonómiatüntetést tartottak Sepsiszentgyörgyön

Centenáriumi megemlékezést és autonómiatüntetést tartottak Sepsiszentgyörgyön

amerika, london, párizs

Az utóbbi száz év jogküzdelmeit felidéző centenáriumi nagygyűlést, Székelyföldnek területi autonómiát követelő tüntetést tartottak vasárnap Sepsiszentgyörgy főterén, amelyen a szónokok az 1918-as gyulafehérvári határozatban tett, máig beváltatlan autonómiaígéretet kérték számon Bukaresten.

Mozgalmat indított a hazug polgármester

Mozgalmat indított a hazug polgármester

kinyílott a pitypang

Márki-Zay Péter, aki azzal vétette magát észre, hogy két orbitális hazugsággal szállt be a hódmezővásárhelyi kampányba, most mozgalmat alapított egy csapatnyi értelmiségivel. Végre egy új, "független" mozgalom, amely az EU-s és az önkormányzati választáson is darálja az ellenzéki pártokat az összefogás-mantrával.

Trump Soros migránsairól: ha valóban utálják az országokat, ahonnan jöttek, miért lengetik a zászlóikat?

Trump Soros migránsairól: ha valóban utálják az országokat, ahonnan jöttek, miért lengetik a zászlóikat?

amerika, london, párizs

Az USA felé tartó migránskaraván tagjai elvileg azért indultak útnak, mert félnek saját hazájukban élni, mégis milyen büszkén lengetik nemzetük zászlóit - írta Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésében.

A CDU egyik tartományi szervezete is elutasította az ENSZ migrációs csomagját

A CDU egyik tartományi szervezete is elutasította az ENSZ migrációs csomagját

amerika, london, párizs

Elutasította a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) Szász-Anhalt tartományi szervezete az ENSZ globális migrációs csomagját a hét végi kongresszusán, és felszólította a szövetségi kormányt, hogy ne csatlakozzon a tervezett megállapodáshoz.

Ezentúl nem viselhetnek drága kabátot a diákok egy brit középiskolában, mert az kirekesztő

Ezentúl nem viselhetnek drága kabátot a diákok egy brit középiskolában, mert az kirekesztő

amerika, london, párizs

Az igazgató szerint azok a tanulók, akiknek a szüleik nem engedhetik meg az értékesebb ruhadarabok beszerzését, megbélyegezettnek és kirekesztettnek érzik magukat.

Felfegyverkezett antifa horda támadt meg egy idős bácsit, azt hitték, hogy AfD-tag

Felfegyverkezett antifa horda támadt meg egy idős bácsit, azt hitték, hogy AfD-tag

amerika, london, párizs

A 62 éves, ártatlan férfi valószínűleg a bevándorlásellenes jobboldali párt kongresszusán vehetett részt a szászországi városban.

Szervezett politikai akció zajlik a migránskártyákkal

Szervezett politikai akció zajlik a migránskártyákkal

kétharmad

A migránsoknak osztogatott anonim bankkártyák egy újabb olyan eszközt jelentenek, amelynek valódi célja, hogy meggyorsítsa az emberek beszállítását az Európai Unióba - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című adásában.

Autista gyermekeket vesznek rá arra, hogy nemet váltsanak Nagy-Britanniában

Autista gyermekeket vesznek rá arra, hogy nemet váltsanak Nagy-Britanniában

bulvár

Egy nevét elhallgató iskolai tanár - akinek intézményében már 17 gyermek jelentkezett nemváltásra - arra hívta fel a figyelmét a brit sajtónak, hogy drámai mértékben nő az olyan autista gyermekek száma, akiket úgynevezett "nemi diszfóriával" félrekezelnek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére