Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Nem bűnözőkkel teli migránsnegyed - van ennek ám politikailag korrekt neve is!

Gábor László | Az Origo főszerkesztője

2018. március 22. 11:28

A korlátozott jogok érzékeny kerületei. Ha így hívjuk őket, biztosan jobb lesz a közbiztonság.

Miután a magyar ellenzéki propagandaoldalak rájöttek, hogy Bécsben nincsenek is migránsok, most Brüsszelről derült ki számukra, hogy ott meg no-go zónák nincsenek. Könnyen lehet, hogy ha felhívják az egyik brüsszeli taxitársaságot, tényleg el is hiszik azt, amit írnak.

Legutóbb télen voltam Brüsszelben. A hotelben egyik este szóltam a recepciósnak, hogy hívjon nekem taxit. Elkezdett telefonálni, jó néhány perc után a taxitársaság fel is vette. Cím, mikor, milyen névre, bankkártyával akarok-e fizetni vagy sem – a szokásos kérdések. A recepciós mintegy közvetített a taxisok és köztem. Miután mondtam, hogy kártyával fizetek, kiderült, értelmetlen volt a kérdés, mert abban a kocsiban, amit küldenének, nincs kártyaleolvasó. Jó, akkor készpénz. Emiatt már kicsit türelmetlen voltam, és amikor a következő kérdést is feltette – pontosan hova utazom –, már dühös voltam és mondtam, hogy most már inkább jöjjön. Erre a taxis a recepcióson keresztül a következőt mondta: sajnos, muszáj tudnunk, mert olyan érzékeny kerületekbe, ahol nem tökéletesen érvényesülnek a jogok, nem mehetünk ki. Mi van? – kérdeztem. A recepciós úgymond fordított. Mondjuk Molenbeek, mondta. Este oda nem megy ki.

Nem, nem Molenbeekbe akartam menni. Úgyhogy jött.

De a kifejezést azóta is ízlelgetem. A korlátozott jogok érzékeny kerületei. Egyrészt hiperpíszi kifejezés – tehát még azt sem mondjuk, hogy no-go zóna. Vagy migránsnegyed. Vagy az európai dzsihadisták központja. Vagy még csak annyit: egy borzalmas hely, ami tele van bűnözőkkel. Nem. A korlátozott jogok érzékeny kerületei. Másrészt pedig a ravaszkodó racionalitás. Nem mer odamenni a taxi este, ami érthető is, de hivatalosan ezt nem mondhatják. Ha felhívom őket, hogy kivisznek-e, azt mondanák, hogy igen, csak éppen nincs taxi. Ezt a trükköt Párizsból bőven lehet ismerni. Próbáljon meg valaki taxit kérni este Sevran külvárosába. Nem fog sikerrel járni. Arrafelé sajnos nincs kocsink. Milyen kulturált píszímegoldás ez! Így a szabadság, egyenlőség, testvériség eszméjén sem esik csorba, hiszen elvben kivinnének, csak sajnos éppen pontosan most nem. És a taxit sem veri szét egyetlenegy sevrani bűnöző sem.

A politikailag korrekt nyelv az 1968 utáni világ egyik legnagyobb hazugsága. Éppen a 888.hu-n írtam arról, hogy egy metrópénztáros azon is megsértődött Párizsban, hogy sztrájknak hívtam a sztrájkjukat. Szerinte szociális megmozdulást csináltak. A politikai korrekt nyelv hazugságával éppen az a probléma, hogy az igazságot fedi el, valamit alattomosan megszépít. Ha egy főváros egyik negyedébe nem lehet bemenni, mert tele van radikális muszlim bűnözőkkel, dzsihadistákkal, bűnözésből élő migránsokkal, miért nem lehet legalább azt mondani, hogy no-go zóna? Már ez is elég finomkodó kifejezés, de legalább pontos. Nem lehet bemenni, ezt mondja. És igaz. Mert nem lehet bemenni.

Pusztán csak érzékeny kerület lenne az ilyen?

Néhány éve jártam Molenbeekben, még azelőtt, hogy a világ talán legkeresettebb terroristája, Salah Abdeslam négy vagy öt hónapig tudott sikeresen elbújni ebben a negyedben. Utána már nyilvánvalóan nem mertem volna odamenni. De 2002-ben még igen. Nem zárom ki, hogy 2003-ban volt, esetleg 2004-ben, mindenesetre akkor, amikor a Molenbeek végül kiesett a belga első osztályból. A kétezres évek elején, az biztos. A kiesés szempontjából lényeges meccsről volt szó, mármint a Molenbeek számára, és az egyik jobb belga csapat volt az ellenfél, az Anderlecht, talán az FC Bruges. A taxi a stadiontól messze tudott (mert) megállni, útközben jegyüzér – illegális cigaretta –, valamint szendvicsárusító migránsok hada, és ami a legbizarrabb: a csapat relikviáit áruló utcai eladók mellett egy Koránt árusító stand is volt. Nyilvánvalóan nem álltak sorba a focidrukkerek a papírkötésű vagy éppen díszkiadású Koránokért, de mégis fontosnak érezte az üzlet tulajdonosa, hogy egy emberét kizavarja a stadion mellé árusítani. Itt is ott vagyunk.

Amikor a stadionhoz értünk, jött a motozás. Hamar fennakadtunk: mindkettőnknél volt ugyanis egy-egy félliteres ásványvíz. Mint kiderült, ha valaki kupakkal akar bevinni egy ásványvizet, el kell kobozniuk, hiszen szerintük így könnyű bedobni a pályára. Nem elvették a kupakot, és hagyták volna, hogy kupak nélkül bevigyük a vizet, hanem az egész ásványvizet elkobozták. Nyilván nem volt kedvünk vitatkozni két nagydarab biztonsági őrrel, kidobtuk az egyeurós vizünket. Nem is bosszankodtunk volna különösebben, ha nem látjuk, hogy a molenbeeki stadion biztonsági őrei amint észrevettek egy-egy nagyobb arab szurkolói csoportot, félreálltak és szó nélkül beengedték őket. A biztonsági őrök nagydarab, kopasz férfiak voltak, egykori munkanélküli belga emberek, nem is különösebben fiatalok. És láthatóan féltek az arab szurkolóktól. A munkájukat elvégezték, hiszen mi nem vihettük be az ásványvizet kupakkal, nem hiába állították őket oda. Azt persze nehéz nekik előírni, hogy ne féljenek. Féltek.

És ez a félelem tart azóta is.

Merényletek, gyilkosságok, terrorakciók, dzsihadisták bosszúja, kávézók, ahova nőket be sem engednek, éttermek, ahova csak migránsok mehetnek be, satöbbi, satöbbi.

A szocialista városvezetés, mint köztudott, elveszítette Molenbeeket. Most már a brüsszeliek attól félnek, hogy Molenbeek nem marad meg csak Molenbeekben. Hanem terjeszkedik. És ez még borzalmasabb félelem.

Molenbeek már elveszett, azzal nem lehet mit csinálni. Maximum ki lehet találni aranyos elnevezéseket, hogy írjuk körül, mi is az a városrész, ahova a helyieken kívül senki nem mer bemenni. Ennyi maradt.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A baloldali svéd kormányt okolja a stockholmi terrortámadás legfiatalabb áldozatának édesapja

A 11 éves kislányát elvesztő Stefan Akerlund egy független bizottság felállítását szorgalmazza, mely megvizsgálná, hogy a tavalyi stockholmi merényletért felelősek-e a baloldali kormány tagjai és a hatóságok vezetői.

Egy transzneművel vennék be Európát Sargentiniék

Egy transzneművel vennék be Európát Sargentiniék

amerika, london, párizs

Megvan az Európai Zöld Párt "csodafegyvere" Judith Sargentini és Jean-Claude Juncker pótlására.

Jeszenszkyből egy is sok

Jeszenszkyből egy is sok

pszicho

Egyre inkább kiveri a biztosítékot a jobboldaliak közösségén belül.

Olasz Testvérek: Magyarországot azért büntetik, mert nem fogad be migránsokat

Olasz Testvérek: Magyarországot azért büntetik, mert nem fogad be migránsokat

amerika, london, párizs

Az olasz bevándorlásellenes párt, a Fratelli d'Italia elnöke, Giorgia Meloni adott interjút a magyar köztévének.

Lemondták a muszlim rapper koncertjét, aki a Bataclanban akart fellépni

A 2015-ös párizsi terrortámadás helyszínén akart koncertet adni a Medine nevű algériai származűsú rapper, azonban a koncertterem törölte a showt, ugyanis tüntetők protestáltak az ellen, hogy fellépjen.

Milliókat gombolt le az államról a migráns, aki a grenfelli tűz áldozatának hazudta magát

Milliókat gombolt le az államról a migráns, aki a grenfelli tűz áldozatának hazudta magát

amerika, london, párizs

A 28 éves illegális migráns azt hazudta, a Grenfell toronyban lakott, amikor feltámadt az épületben a tűz. Több milliós segélyt nyúlt le így az államtól, és most ezért börtönbe fog kerülni.

Baloldali tüntetéskultúra

Baloldali tüntetéskultúra

kétharmad

Azért van annak egy diszkrét bája, amikor Gyurcsány Ferenc hívja tüntetésre az embereket és ő ordibál a tömegnek, hogy "addig nem lehet megnyugodni, amíg lemondásra nem kényszerítik Orbán Viktort."

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

A DK kormányváltásra készül

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére