Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Nem a migránssimogató szervezetek kapják a Nobel-békedíjat

2017. október 6. 14:48

Az atomfegyverek betiltásáért küzdő nemzetközi civil kezdeményezés, az ICAN kapja az idén a Nobel-békedíjat - jelentette be pénteken Oslóban a norvég Nobel-bizottság elnöke, Berit Reiss-Andersen.
Mint arról korábban írtunk, külön lobbiszervezet alakult azért, hogy a Földközi-tengeren tevékenykedő, az embercsempészekkel is együttműködő migránsmentő civil szervezetek kapják az idei Nobel-békedíjat. A lobbiszervezet számos európai város polgármesterét is rá akarta venni a migránsmentők melletti kiállásra, ám úgy tűnik, hogy ez sem volt elég.

A bizottság az indoklása szerint azért ítélte oda a genfi székhelyű, kevéssé ismert civil ernyőszervezetnek a díjat, mert ráirányította a figyelmet arra, milyen katasztrofális következményekkel járhat atomfegyver bevetése a Földön, valamint kiemelkedő erőfeszítéseket tett az atomfegyverek globális és teljes betiltásáról szóló nemzetközi szerződés megkötéséért – írja az MTI.

Az atomfegyver bevetésének veszélye rég nem volt olyan nagy, mint ma"

– tette hozzá Berit Reiss-Andersen.

A 9 millió svéd koronával (294 millió forint) járó díjat december 10-én adják át Oslóban.

A Nemzetközi Kampány az Atomfegyverek Felszámolásáért (ICAN) úgy határozza meg magát, mint hamisítatlan civil szervezetek koalíciója több mint száz országból. Eredetileg Ausztráliából indult, de hivatalosan Bécsben alakult meg, 2007-ben.

Az ICAN kitörő örömmel fogadta, hogy nekik ítélték oda a Nobel-békedíjat.

Képzelheti, hogy repesünk a boldogságtól. Ez remek hír"

– mondta a Reuters hírügynökségnek Daniela Varano, a szervezet szóvivője, aki szerint az elismerés az atomfegyverek betiltásáért küzdők sokéves munkájának elismerése, különös tekintettel a Japánt ért atomtámadások túlélőire, a hibakusákra.

Beatrice Fihn, a szervezet igazgatója azt mondta: pár perccel a bejelentés előtt felhívták, de a hivatalos bejelentésig azt hitte, csak tréfa, hogy ők kapják a Nobel-békedíjat, amit óriási megtiszteltetésnek nevezett. Mind mondta: ez üzenet az atomhatalmaknak, hogy nem lehetnek felelőtlenek, az ICAN pedig az elismerést arra fogja használni, hogy minél több országot rávegyen a csatlakozásra az atomfegyver-tilalmi egyezményhez.

Az ICAN azt írta a Facebookon kiadott közleményében:

Ismét nagy feszültség van a világban, az indulatos retorika nagyon könnyen juttathat el bennünket egy rettenetes katasztrófához. A nukleáris konfliktus veszélye ismét megnőtt. Ha volt valaha olyan pillanat, amikor a nemzetek egyértelműen kinyilváníthatják az atomfegyverek elvetését, az most van."

Ezek a mondatok feltehetőleg elsősorban az Egyesült Államok és Észak-Korea közötti feszültségre utalnak, illetve az Iránnal az atomprogramjáról hat nagyhatalom által megkötött 2015-ös megállapodás ingatagságára utalt.

Többen meglepőnek találják a Nobel-bizottság részéről, hogy egy kevéssé ismert nemzetközi szervezetnek ítélte oda a díjat az iráni egyezség tető alá hozói helyett.

A norvég Nobel-bizottság a maga megfontolásai alapján dönt, de az Iránnal megkötött megállapodás egy kézzelfogható dolog, megérdemelt volna valamilyen díjat"

– írta Twitter-üzenetében Carl Bildt volt svéd miniszterelnök, aki nemzetközi diplomataként is számos vezető tisztséget töltött be.

Berit Reiss-Andersen visszautasította azt a feltételezést, hogy a bizottság választásával fricskát akart volna adni az amerikai elnöknek. Ehelyett emlékeztetni akarták az atomhatalmakat azon korábbi ígéretükre, hogy küzdenek a nukleáris leszerelésért – mondta a Nobel-bizottság elnöke.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

amerika, london, párizs

Szépen lassan eltűnnek a hagyományos brit keresztnevek.

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére