Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
fehér férfi
 
 
 
 

Nem a migránsoknak kell integrálódniuk, hanem a fehéreknek kell alkalmazkodniuk hozzánk - üzeni egy migráns értelmiségi

2018. szeptember 1. 19:01

Kezd kibújni a szög a zsákból. "Nem a bevándorlóknak kell integrálódni, hanem neked" – üzeni egy muszlim írónő a brit őslakosoknak. Cikkünk főszereplője Ruqaya Izzidien, aki publikált már a The New York Timesban, a Guardianben, a BBC-nél vagy épp az Al Jazeera angol nyelvű kiadásában.

A bevándorlóknak nem kell integrálódniuk, neked kéne"

– olvasható az alaraby.co.uk oldalon, amely egy angol nyelvű portál a nagy-britanniai araboknak. Ez a címe annak a cikknek, amelyet Ruqaya Izzidien írt, és amelyben a muszlim értelmiségi hölgy kifejti, hogy nehogy már neki kelljen alkalmazkodnia a "fehér többséghez". Mégpedig azért nem kell alkalmazkodni, mert az európai fehérek bizony rasszisták egytől egyig.

Izzidien egy iraki család sarja, ám gyerekkorát Nagy-Britanniában, Walesben töltötte. Az anyanyelve angol, a szigetországban végezte iskoláit.

A cikk nagy részében azokat a sérelmeit sorolja fel gyerekkorából, amelyeket Nagy-Britanniában szenvedett el. Ezek egy részét valóban lehet akár rasszista indíttatású kérdésfeltevéseknek, gúnyolódásnak is venni, azonban egy részük szinte bizonyosan félreértésből, egyszerű kíváncsiságból, tudatlanságból elhangzó mondat volt.

Nézzük, hogy a fekete öves walesi rasszisták mely mondatokkal, cselekedettel és kérdésekkel sértették vérig Izzidient – persze csak az érdekesebbek közül.

  • A tanárok a nő leírása szerint kedvelték, és iskola utáni feladatokkal bízták meg, amelyeket remekül teljesített;
  • Egy alkalommal véradás alatt furcsán viselkedett. Különböző hangokat adott ki, amelyek megnyugtatták. Erre a nővér megkérdezte: "az anyanyelveden beszélsz ilyenkor, ugye?";
  • Az egyik tanár megkérte, hogy fordítson egy jordániai fiúnak;
  • Hova valósi vagy? Mondj valamit az anyanyelveden! – kérte egy fiú az osztályából, akivel már öt éve voltak osztálytársak. (Úgy tűnik, hogy a szimplán hülyék is rasszisták lettek – szerk.);
  • Milyen ételek vannak a hazádban?;
  • "Milyen a hajad? Miért van rajtad kendő? Miért rejted el a hajad" – kérdezték tőle számtalan alkalommal. (Persze, unalmas lehet mindig válaszolni, de ha nem kellemetlen a válasz, akkor ez a kérdés miért rasszista? Nem lehet, hogy van, aki tényleg nem tudja miért kell eltakarnia a haját? – szerk.);

A konklúzió nem marad el, Izzidien szerint erről is a fehérek tehetnek.

"Az integráció – egy alapból problémás elképzelés, amellyel érdemes lenne felhagyni és a befogadást részesíteni előnyben – egy legenda, legalábbis ahogy én tudom.

Ahelyett, hogy a külföldieknek azt mondanátok, hogy asszimilálódjatok, ahelyett Nagy-Britanniának mélyen magába kellene néznie. Mert a részvétel nem hoz magával elfogadást is a kisebbségek számára" – kezdi Izzidien.

Ahhoz, hogy harmónia legyen a multikulturális Nagy-Britanniában, nem a bevándorlóknak kell integrálódnia, hanem a fehér többségnek. Egészen addig, amíg a többség úgy gondol a színes bőrűekre, mint egyfajta érdekes látványosságra, addig az ország egzisztenciális válságban marad, amelyben a brit gyerekek kívülállóként nőnek fel"

– írja.

A tanulságot pedig már mi tesszük hozzá.

Ha egy bevándorlótól megkérdezed, hogy honnan jött és ott milyen szokások vannak érvényben, akkor rasszista vagy. A fehér többség pedig kussoljon, és jobb ha alkalmazkodik a bevándorlókhoz. Így is túl sok van már a számláján...

OLVASTAD MÁR?

fehér férfi
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére