Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Simán megúszhatod, ha tönkre teszel egy fél megyét

kM

2016. január 28. 17:08

Szokták mondani, hogy a hétköznapi igazságérzet néha távol esik a bírói gyakorlattól. Magyarországon olyan érzése van az embernek, mintha a hétköznapi igazságérzete és a bírói gyakorlatok között pont egy univerzumnyi távolság feszülne.

Friss, ropogós, a 8-as is hozza: mindenkit felmentettek a XXI. század legdurvább magyar környezetkárosításában, a vörösiszap-katasztrófa perben. Ugyan a környezet mellett emberéleteket is követelt a vörös áradat, de felelős, az nincsen.

Senki nem felelős semmiért, az üzemeltető cég, a tulajdonosok és a vezetők ott sem voltak, csak számolgatták a profitot, másért nem feleltek. Meghalt ugyan pár ember, de minek mentek oda!? UGYE!?

A MAL csak úgy működgetett, a vörösiszap csak úgy csordogált, a házakat csak úgy elöntötte a toxikus áradat, páran pedig csak úgy véletlenszerűen pont keresztezték a vöröiszap útját, és balszerencséjükre pont meghaltak, szegények, a MAL együttérez, sajnálja a történteket. Nincs itt semmi látnivaló, elvtársak, a milliárdos profitról ne kérdezősködjenek, úriemberek vagyunk, egy piacgazdaságban nem illik más zsebeiben turkálni, a viszontlátásra, kalapács, jöhet a következő nagypályás bűnöző, aki ott se volt, csak véletlen egybeesés, hogy ahol ő állt, onnan kézen-közön eltűnt pár milliárd forint.

2015. november óta történt itt egy s más ítélet-fronton.

Röviden: szinte mindenki ártatlan, mint a ma született kisbárány.

Közpénzek egykori szocialista síbolói néznek ártatlan tekintettel a kamerákba, a bíróság felmentett minden vádpont alól, megmondtuk előre, hogy így lesz, a fidesz aljas és nemtelen támadása volt csak a mi besározásunk, hazugság volt, hogy a mi kis mancsainkhoz úgy tapad a zseton, mint a vasorrú bába a mágnesre, ez kérem szemenszedett hazugság, rendes szocialisták vagyunk, a dolgozó népet szolgáltuk - legalábbis így érvelnek a folyosón azok, akiket mostanában mentett fel a Magyar Bíróság.

Hagyó elvtárs, Simon elvtárs, Gergényi elvtárs, Hunvald elvtárs, Kulcsár elvtárs, a MAL tulajdonos-vezető elvtársai ott se voltak, kérem, mi nem tehetünk semmiről, befútt a szél az ablakon pár száz misit, hát most mit tegyek, dobjam el!? Ezt egyetlen rendes ember sem kívánhatja.

Igaz ugyan, hogy el-eltűnögetett pár százmillió a kezük között, elöntöttek egy térséget mérgező anyaggal, vagy egyszer csak olthatatlan vágyat éreztek arra, hogy úgy verjék az embereket az utcán, mint a répát és éleslövészetet tartsanak szigorúan fejmagasságra célozva, de ez semmit sem jelent.

Illetve de, egyetlen dolgot jelent: bármilyen arcpirító bűncselekmények is történtek a környezetükben, általuk, velük, alattuk, netán az utasításukra, akkor is simán megúszhatják.

Ezzel szemben meg ott állsz te, aki egy részeg éjszakán kihágás foganatosításában tettleg részt vett, és úgy megrángat a T. Magyar Bíróság, hogy öröm azt nézni. Vagy elfelejtesz bevallani 7 Ft jövedelmet, elfelejtesz utána adózni, és a NAV hetedíziglen követeli rajtad, szemét, piszkos adócsalón az elmaradt adó befizetését.

Napestig lehetne sorolni, hogy mennyire távol esik már a hétköznapi igazságérzet és a Magyar Bíróságok ítélkezési gyakorlata egymástól. Ezt nagyon könnyű elintézni azzal, hogy ez demagógia, de hovatovább azt lesz nagyon nehéz elmagyarázni az embereknek, hogy nem érdemes irtózatosan nagy adócsalásba keveredni. Te hülye vagy!? – kérdezhetnek vissza, azt úgyis megússza mindenki.

És teljes joggal kérdeznek vissza. Hiszen van az a korrupciós kárérték, környezetpusztítás, emberverés és embervadászat, amiért a zakósokat nem abajgatják a bírók - legalábbis ez olvasható ki a legutóbbi ítéletekből.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A Párbeszéd szerint a kormány hibája, hogy szopófantom kísértett Kőbányán

A baloldallal és az MSZP-vel kapcsolatban már megszokhattuk a csúsztatások, ferdítések és hazugságok áradatát a párt kommunikációjában. Azért időről időre még mindig sikerül meglepetést okozniuk. Ezúttal Burány Sándor értelmezte sajátosan a valóságot.

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

kétharmad

A magyar kormányfő azon képviselőknek küldött levelet, akik leszavazták a Soros-Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben.

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

amerika, london, párizs

Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei egy helyen.

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

kinyílott a pitypang

Az il­lető bár dip­lo­mata-ko­csi­val köz­le­ke­dett, de nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.

Soros alapítványa bíróságon veszi célba a bevándorlás megállításáért felelős törvényt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a "Stop Soros" törvénycsomag miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) - jelentette be honlapján hétfőn a szervezet.

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére