Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Simán megúszhatod, ha tönkre teszel egy fél megyét

kM

2016. január 28. 17:08

Szokták mondani, hogy a hétköznapi igazságérzet néha távol esik a bírói gyakorlattól. Magyarországon olyan érzése van az embernek, mintha a hétköznapi igazságérzete és a bírói gyakorlatok között pont egy univerzumnyi távolság feszülne.

Friss, ropogós, a 8-as is hozza: mindenkit felmentettek a XXI. század legdurvább magyar környezetkárosításában, a vörösiszap-katasztrófa perben. Ugyan a környezet mellett emberéleteket is követelt a vörös áradat, de felelős, az nincsen.

Senki nem felelős semmiért, az üzemeltető cég, a tulajdonosok és a vezetők ott sem voltak, csak számolgatták a profitot, másért nem feleltek. Meghalt ugyan pár ember, de minek mentek oda!? UGYE!?

A MAL csak úgy működgetett, a vörösiszap csak úgy csordogált, a házakat csak úgy elöntötte a toxikus áradat, páran pedig csak úgy véletlenszerűen pont keresztezték a vöröiszap útját, és balszerencséjükre pont meghaltak, szegények, a MAL együttérez, sajnálja a történteket. Nincs itt semmi látnivaló, elvtársak, a milliárdos profitról ne kérdezősködjenek, úriemberek vagyunk, egy piacgazdaságban nem illik más zsebeiben turkálni, a viszontlátásra, kalapács, jöhet a következő nagypályás bűnöző, aki ott se volt, csak véletlen egybeesés, hogy ahol ő állt, onnan kézen-közön eltűnt pár milliárd forint.

2015. november óta történt itt egy s más ítélet-fronton.

Röviden: szinte mindenki ártatlan, mint a ma született kisbárány.

Közpénzek egykori szocialista síbolói néznek ártatlan tekintettel a kamerákba, a bíróság felmentett minden vádpont alól, megmondtuk előre, hogy így lesz, a fidesz aljas és nemtelen támadása volt csak a mi besározásunk, hazugság volt, hogy a mi kis mancsainkhoz úgy tapad a zseton, mint a vasorrú bába a mágnesre, ez kérem szemenszedett hazugság, rendes szocialisták vagyunk, a dolgozó népet szolgáltuk - legalábbis így érvelnek a folyosón azok, akiket mostanában mentett fel a Magyar Bíróság.

Hagyó elvtárs, Simon elvtárs, Gergényi elvtárs, Hunvald elvtárs, Kulcsár elvtárs, a MAL tulajdonos-vezető elvtársai ott se voltak, kérem, mi nem tehetünk semmiről, befútt a szél az ablakon pár száz misit, hát most mit tegyek, dobjam el!? Ezt egyetlen rendes ember sem kívánhatja.

Igaz ugyan, hogy el-eltűnögetett pár százmillió a kezük között, elöntöttek egy térséget mérgező anyaggal, vagy egyszer csak olthatatlan vágyat éreztek arra, hogy úgy verjék az embereket az utcán, mint a répát és éleslövészetet tartsanak szigorúan fejmagasságra célozva, de ez semmit sem jelent.

Illetve de, egyetlen dolgot jelent: bármilyen arcpirító bűncselekmények is történtek a környezetükben, általuk, velük, alattuk, netán az utasításukra, akkor is simán megúszhatják.

Ezzel szemben meg ott állsz te, aki egy részeg éjszakán kihágás foganatosításában tettleg részt vett, és úgy megrángat a T. Magyar Bíróság, hogy öröm azt nézni. Vagy elfelejtesz bevallani 7 Ft jövedelmet, elfelejtesz utána adózni, és a NAV hetedíziglen követeli rajtad, szemét, piszkos adócsalón az elmaradt adó befizetését.

Napestig lehetne sorolni, hogy mennyire távol esik már a hétköznapi igazságérzet és a Magyar Bíróságok ítélkezési gyakorlata egymástól. Ezt nagyon könnyű elintézni azzal, hogy ez demagógia, de hovatovább azt lesz nagyon nehéz elmagyarázni az embereknek, hogy nem érdemes irtózatosan nagy adócsalásba keveredni. Te hülye vagy!? – kérdezhetnek vissza, azt úgyis megússza mindenki.

És teljes joggal kérdeznek vissza. Hiszen van az a korrupciós kárérték, környezetpusztítás, emberverés és embervadászat, amiért a zakósokat nem abajgatják a bírók - legalábbis ez olvasható ki a legutóbbi ítéletekből.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Gyur­csány Fe­renc üz­let­tár­sá­nak fe­le­ségét is körözi az Interpol

Gyur­csány Fe­renc üz­let­tár­sá­nak fe­le­ségét is körözi az Interpol

kétharmad

El­fo­ga­tó­pa­ran­csot adott ki az In­ter­pol Gyur­csány Fe­renc üz­let­tár­sá­nak fe­le­sége ellen.

Balogh György: "A kultúra vigasztalást és szórakoztatást jelent"

Balogh György: "A kultúra vigasztalást és szórakoztatást jelent"

csak neked, csak most

Balogh Gyuri filmrendezővel, a Pizzás és a Tüskevár megalkotójával beszélgettünk a kultúráról, az élet tanulságairól és a liberális túlsúlyról a filmszakmában.

Megállíthatatlanul törnek előre a jobboldali, nemzeti erők Európában

Megállíthatatlanul törnek előre a jobboldali, nemzeti erők Európában

amerika, london, párizs

A sorosista The Guardian elemzéséből arra derült fény, hogy a nemzeti, bevándorlásellenes politikai erők elképesztő mértékben törnek előre Európa-szerte. Kiderült az is, hogy az európai szavazók negyede ilyen pártokra voksol.

Weidel: a német nők már nem mernek az utcára kimenni

Weidel: a német nők már nem mernek az utcára kimenni

amerika, london, párizs

Alice Weidel, az Alternatíva Németországnak (AfD) párt társelnöke továbbra is erősen bírálja Angela Merkel migrációs politikáját. Elmondása szerint a német közéletre is óriási hatással vannak a beözönlő migránsok, akik veszélyt jelentenek a német emberekre is.

Így védené meg Trump Amerikát a migránskaravánnal szemben

Így védené meg Trump Amerikát a migránskaravánnal szemben

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök és kormányzata várhatóan új intézkedéseket hoz az illegális migránsok belépésének megakadályozására a The Washington Post című lap szerdai értesülései szerint.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Orbán Viktor is részt vett a MOL Vidi stadionjának avatásán

Orbán Viktort a stadionnál Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere fogadta. A miniszterelnök lányával, Flórával érkezett a stadionavatóra.

A franciák háromnegyede elégedetlen Macron teljesítményével

Macron népszerűsége ismét csökkent. Az adatok már egy tendenciát mutatnak, amely szerint a franciáknak mindinkább elege van az elnök politikájából.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére