Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
889
 
 
 
 

Néhány gondolat a híres, európai "szolidaritásról"

Olvasói vélemény | szerző: Exe Géza

2017. december 18. 12:28

A politikailag korrekt beszédmód megöli szavaink valódi jelentését. Szerencsétlen szavaink valahogy úgy járnak, mint Dr.Jekyll és Mr. Hyde.

Kifordulnak önmagukból, eredeti jelentésük helyére pedig valami egészen más szándékú, gátlástalan tartalom kerül. Javarészt a nagyszerű, pozitív emberi vonásainkat jelző szavaink vannak a célkeresztben. A PC elsősorban ezekből farag ostoba, erőszakos propaganda-bunkósbotokat. Hogy végül minden, ami jó bennünk, cinikus, gúnyos gellert kapjon minden említéskor.

Szomorú, de mi itt Kelet-Közép-Európában jól ismerjük ezt a fajta fogalomrablást. A kommunista diktatúra propagandája 45 éven át ipari méretekben űzte ez velünk, napi szinten sajátította ki szavainkat, hogy aztán a saját céljai érdekében zsaroljon velük minket. Hogy is írta Orwell? „A háború: Béke. A szabadság: Szolgaság. A tudatlanság: Erő." Ugye ismerős? Döbbenet, hogy ez most újra megtörténik velünk.

Mert mostanában pont így járunk például a szolidaritás fogalmával is. Mert mi is a szolidaritás? Együttérzésen alapuló, önzetlen támogatás. Együttérzés és önzetlenség. Ezek a szolidaritás fogalmának szubsztanciái. Ezek nélkül nincs szolidaritás. Következésképpen a szolidaritás nem lehet kötelező. Valamint nem lehet se kikényszeríteni, se kizsarolni. Pénzt, azt igen. De szolidaritást nem. Fogalmilag kizárt.

De ha nem szolidaritásról van szó, akkor mégis miről? Mit bújtat az uniós globalista elit a szolidaritás szó emberbaráti maskarája mögé? Most éppen az a mondás, hogy Magyarországnak Görögországgal és Olaszországgal kell szolidárisnak lennie. Azzal a Görögországgal, amelyik fittyet hányva az unió külső, schengeni határának őrzését előíró törvényi kötelezettségére, milliós nagyságrendben engedett át magát menekültnek hazudott illegális bevándorlókat. És azzal az Olaszországgal, amelyik nem hogy átengedte az illegális bevándorlókat, de egyenesen betaxiztatta őket az unióba a parti őrségének hajóin. E két ország törvénysértése ma valahogy nem merül fel az uniós fórumokon. Hogy miért? Mert ha végre kimondanánk, hogy ezek az országok durván (és valószínűleg az uniós elit tudtával és beleegyezésével!) megsértették az unió törvényeit, akkor lényegesen nehezebb lenne a szolidaritás szóval eladni az unióban ezt a népességcsere-műveletet. Csalókkal, terrorcselekmények gondatlan előidézőivel ugyanis nem szokás szolidaritást vállalni. Mármint a bűnözői körökön kívül.

Mert gondoljunk csak bele, hogy valójában kikkel „szolidáris" az unió? Azokkal a görög és olasz uniós polgárokkal biztosan nem, akiknek az országát szétveretik a barbár bevándorlókkal. Ebből a „szolidaritásból" elsősorban a hazaáruló, globalista politikai elit profitál Görögországban és Olaszországban (továbbá Németországban és a többi migránssimogató kormányú nyugat-európai országban). Az az elit, amelyik a saját népére szabadította a közel-keleti és afrikai bevándorlókkal érkező sötét középkort, s amelyik most, a behurcolt használhatatlan emberanyag egy részét átlapátolná a többi európai országba. A károk és feszültségek helyi csökkentése lehetővé teszi ezeknek az eliteknek, hogy elkerüljék a politikai felelősségre vonást. Megfelelő médiatámogatással (amiből tudjuk, bőven van nekik), akár hatalmon is maradhatnak.

Ráadásul a menekültnek hazudott illegális bevándorlók szétterítésével egyre több országban lehet megrendíteni az európai fehér, keresztény civilizációt. Szóval a nemzetek Európája ellen fordult Brüsszel valójában két legyet üt egy csapásra. Ránk kényszerítik, hogy mi takarítsuk el az elmebeteg balliberális társadalommérnökök helyi szinten túlságosan felhalmozódott mocskát (hogy megússzák az otthoni számonkérést) és az ilyen módon pozícióban maradt globalista elit vígan folytathatja Európa migránsokkal való elárasztását. Egészen addig, míg végül annyi "agysebészt" és "részecskefizikust" hoznak be, hogy az európai népesség lecserélését célzó folyamat végképp visszafordíthatatlanná válik. „Aki időt nyer, életet nyer" – szól a mondás, de persze itt ennek a jelentése is otrombán kifordul magából. Mert aki itt időt nyer, az a további pusztításra kap lehetőséget. 

Na ezt nevezik ma Brüsszelben „szolidaritásnak".

Hát ha már így megkínáltak vele, köszönjük szépen, de ebből nem kérünk. Viszont. Ha már az európai szolidaritásról beszélünk, akkor egy ötletem mégiscsak volna ezzel kapcsolatban. Mi itt Kelet-Közép-Európában a történelmünk során számtalanszor megtapasztaltuk, hogy mit jelent a nyugati szolidaritás. Hosszú lenne az a lista, ami arról szólna, hogyan és hányszor hagyta cserben a Nyugat a Keletet, sőt, hogyan és hányszor nyerészkedett a Nyugat a Keletet sújtó tragédiákon. De ne menjünk túl messzire a történelemben, hisz tudjuk jól, régi, történelmi sérelmeket errefelé csak az orwelli értelemben vett „egyenlőbbek" vethetnek fel a gúnyos leszólás veszélye nélkül. Azok meg nem mi vagyunk.

Úgyhogy maradjunk csak a XX. század közepénél. Alig 70 éve volt, amikor a Nyugat a saját biztonságát és szuverenitását a kelet-közép-európai országok és népek szabadsága árán vette meg. Vagy lehet, hogy erre már nem emlékeznek a Brüsszelből nekünk szolidaritást oktató, negyedművelt baloldali és liberális politikusok? Amikor a Nyugat a teheráni, moszkvai és jaltai tárgyalásokon odadobta a Keletet egy pszichopata tömeggyilkos, kommunista diktátornak, Sztálinnak és utódainak? Hm? Ezzel kapcsolatban mi az álláspont? Hogy 45 évre a kelet-közép-európai népekre szabadították a primitív kommunista trógerek uralmát?

Tessék mondani, ezért mikor fog elnézést kérni a Nyugat? Továbbmegyek: ezért mikor fog kártérítést fizetni a Nyugat? Mert ha valaki azt feszegeti, hogy a szolidaritásunk hiánya miatt pénzbüntetést érdemlünk, akkor ezért a ránk szabadított 45 éves rémálomért vajon mi jár? Mi jár azért, hogy a háború utáni normális újjáépülés helyett megszállt, félelemben élő, lerohasztott és kirabolt országokat csináltak belőlünk? Akikkel szemben aztán ugyanezek a nyugati országok most a létező legpofátlanabb módon játsszák (játszhatják) el a gazdag, alamizsnaosztogató szomszédot. (Amire igazán eklatáns példa a zsidó vagyonok elkobzásában részt vevő George Soros meg az ő hírhedt „filantropizmusa".)

Ugye jól sejtem, hogy ebben a konkrét esetben már nem annyira fontos uniós érték az európai „szolidaritás"?

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Biztonsági szempontok indokolták a "STOP Soros" törvénycsomagot

Biztonsági szempontok indokolták a "STOP Soros" törvénycsomagot

közeleg a tél

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba szerint biztonsági szempontok indokolták a "STOP Soros" törvénycsomagot, mert nincs rendjén, hogy külföldről pénzügyileg támogatott szervezetek elősegítik a migrációt Magyarországon.

Székelyföld, Lengyelország és Bosznia - ide indulnak idén zarándokvonatok

Székelyföld, Lengyelország és Bosznia - ide indulnak idén zarándokvonatok

szabad vasárnap

Májusban az erdélyi Csíksomlyóba, júniusban a lengyelországi czestochowai magyar pálosok által alapított kegyhelyre és idén először Medjugorjéba is indul zarándokvonat.

A hidzsábról tartottak előadást egy német főiskolán

A hidzsábról tartottak előadást egy német főiskolán

amerika, london, párizs

A német egyetemen a muszlim fejkendőről szóló előadásra ülhettek be a hallgatók - a kezdeményezésnek óriási visszhangja lett.

Trump kitart a fal megépítése mellett

Trump kitart a fal megépítése mellett

amerika, london, párizs

Donald Trump Twitter-bejegyzésben szögezte le, hogy soha nem változott meg a véleménye az amerikai-mexikói határra tervezett fal megépítéséről.

Liberális boszorkányüldözés miatt kellett elköltöznie a H&M-es kissrác családjának

A H&M ötéves, fekete reklámarcának családja biztonsági okokból kénytelen volt lakhelyet váltani a rasszistának kikiáltott reklámmizéria következtében.

Gyanús port találtak a belga migrációs államtitkár irodájában

Gyanús port és egy töltényt tartalmazó borítékot találtak Theo Francken belga menekültügyi és migrációs államtitkár brüsszeli irodájában csütörtökön, mire a hatóságok lépfene-riadót rendeltek el, és azonnal kiürítették az épületet.

Németországban már sértő megkérdezni, hogy "honnan jöttél"

Németországban már sértő megkérdezni, hogy "honnan jöttél"

amerika, london, párizs

Az egyik kutatószervezet legfrissebb felmérése szerint a láthatóan bevándorlók leszármazottjai sokkal többször érzik magukat kirekesztve, mint külföldi "németnek kinéző" társaik.

Pert indít a szlovák belügy ellen egy cigány szervezet

Pert indít a szlovák belügy ellen egy cigány szervezet

amerika, london, párizs

Beperli a szlovák belügyminisztériumot az Európai Romajogi Központ nevű civil szervezet a cigányokkal szembeni intézkedéscsomag miatt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére