Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
century-on
 
 
 
 

Négyféleképpen részegedhetünk le a tudósok szerint

2018. július 24. 22:19

Mire nem jó a tudomány?

A kutatást a columbiai Missouri Egyetemen végezték el, és az Addiction Research and Theory tudományos folyóiratban publikálták. A tudósok nem tettek mást, mint fogtak 374 egyetemistát, és feltették nekik azt a kérdést, hogy az elmúlt harminc napban hányszor ittak ötnél több italt egy alkalom alatt.

A résztvevőknek egy nyolcpontos skálán kellett választ adniuk, hogy hányszor ittak ötnél több italt. Hogy miért pont öt ital lett a kiindulási pont? Mert általánosságban véve az alkohol okozta szerencsétlenségek – így például az ittas vezetés, dulakodás, egyes esetekben a szex – öt, vagy annál több elfogyasztott ital után következnek be.

A vizsgált egyetemistáknál a következőket vizsgálták józan és ittas állapotban: nyitottság (szaknyelven extroverzió), barátságosság, lelkiismeretesség, érzelmi stabilitás és intellektualitás.

Na, de elég az unalmas bevezetőből, lássuk az eredményeket!

Illusztráció.

A kutatás tehát arra mutatott rá, hogy alapvetően négy „részeg karakter” létezik. Ezek között persze lehetnek átmenetek, és aki maga is szeret néha felönteni a garatra, az már az összessel találkozhatott. A dolog szépsége, hogy most tudományosan is kategorizálták őket és nevet is kaptak:

1. Hemingway

Az első kategória Ernest Hemingway amerikai íróról kapta a nevét. Olyan művek fűződnek hozzá, mint az Öreg halász és a tenger, Búcsú a fegyverektől és Akiért a harang szól. Az egyik legfőbb releváns infó, amit tudni érdemes az íróról, hogy imádta az alkoholt, regényeiben is gyakran visszatérő elem a töménytelen ivászat.

Az ebbe a kategóriába tartozók személyisége gyakorlatilag semmiben sem változik alkoholfogyasztás hatására.

2. Mary Poppins

A popkultúrában ő egy varázslatos dadus, aki vigyáz a gyerekekre.

Az ebbe a csoportba tartozók sokkal gondoskodóbbak, boldogabbak, mikor isznak. Általában nem tapasztalják az ivás negatív következményeit.

3. Bölcsek kövére

Megvan Eddie Murphy dagadt professzora? Aki a filmben alapvetően visszahúzódó és zárkózott, majd miután megiszik egy varázsitalt, átváltozik egy sziporkázó, néha már idegesítő, szófosó személyiséggé?

Na, ők azok, akik levetkőzik gátlásaikat az ital hatására, és a társaság középpontjává válnak. Ők érzik a legnagyobb különbséget az ittas és józan állapot között.

4. Mr. Hyde

Ez a kategória a Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete című regényről kapta a nevét. Mr. Hyde egy rémesen ellenszenves és visszataszító karakter, aki egyfolytában erőszakoskodik és kegyetlenkedik.

Tudván ezt, már eléggé magától értetődő lehet ez a csoport: ők azok, aki nagyon lealjasodnak, ha isznak. Erőszakosak, dulakodnak, kötekednek, vagy épp teljesen depresszióssá válnak. Felelősségtudatuk és intellektuális képességeik erőteljesen csökkennek ittas állapotban.

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
További csúcsgépekkel erősít a Honvédség

További csúcsgépekkel erősít a Honvédség

kétharmad

Újabb helikoptereket vesz a Magyar Honvédség. A szerződést pénteken írták alá.

Mohácsi Márk, Soros provokátora már jó előre felkészült a balhéra

Mártíromság helyett provokáció. Mohácsi Márk saját Facebookján jelentette be: ő bizony rongálni megy a belvárosba.

Tordai Bence már mentegeti a bőrét

A hét elején influenszerré avanzsált parlamenti képviselő sajtótájékoztatón beszélt az elmúlt napok eseményeiről. Tordai többek között azt szeretné, ha a rendbontások egészen karácsonyig elhúzódnának.

Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

kinyílott a pitypang

Pénteken biztosan nem túlóráztak a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai.

Budapestből nem lesz Majdan!

Budapestből nem lesz Majdan!

kétharmad

Sérült rendőrök, lángoló kukák, agresszív tömeg, puccsra készülő ellenzék, külföldi zsoldban szolgáló tüntetők és ködös célok. Így lehetne leírni az elmúlt napok történéseit és azok mozgatórugóit. A Budapesten kibontakozó "demonstrációk" kísértetiesen emlékeztetnek minket valamire: így kezdődött a gyarmati státuszba taszított ukrajnai forradalom is. Ott is látszólag spontán szerveződő csoportok provokálták az állami szerveket, hogy aztán a nyugati média és a külföldi titkosszolgálatok segítségével megdöntsék az államrendet. Meg is lett az eredménye: káosz, területi veszteség, nyomor.

Soros bűnözőket fizet le, hogy Budapesten vandálkodjanak

A fővárosi megmozdulásokon a rendőrség szombatig 57 embert állított elő. Jelentős részük büntetett előéletű.

Az ellenzék "mártírja", Mohácsi Márk már a Soros-egyetem tüntetésén is balhézott

Az ellenzék "mártírja", Mohácsi Márk már a Soros-egyetem tüntetésén is balhézott

kétharmad

A Soros Györgyhöz köthető 444 és társai elképesztő propagandagyártásra adták a fejüket az elmúlt napokban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére