Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
century-on
 
 
 
 

Négyféleképpen részegedhetünk le a tudósok szerint

2018. július 24. 22:19

Mire nem jó a tudomány?

A kutatást a columbiai Missouri Egyetemen végezték el, és az Addiction Research and Theory tudományos folyóiratban publikálták. A tudósok nem tettek mást, mint fogtak 374 egyetemistát, és feltették nekik azt a kérdést, hogy az elmúlt harminc napban hányszor ittak ötnél több italt egy alkalom alatt.

A résztvevőknek egy nyolcpontos skálán kellett választ adniuk, hogy hányszor ittak ötnél több italt. Hogy miért pont öt ital lett a kiindulási pont? Mert általánosságban véve az alkohol okozta szerencsétlenségek – így például az ittas vezetés, dulakodás, egyes esetekben a szex – öt, vagy annál több elfogyasztott ital után következnek be.

A vizsgált egyetemistáknál a következőket vizsgálták józan és ittas állapotban: nyitottság (szaknyelven extroverzió), barátságosság, lelkiismeretesség, érzelmi stabilitás és intellektualitás.

Na, de elég az unalmas bevezetőből, lássuk az eredményeket!

Illusztráció.

A kutatás tehát arra mutatott rá, hogy alapvetően négy „részeg karakter” létezik. Ezek között persze lehetnek átmenetek, és aki maga is szeret néha felönteni a garatra, az már az összessel találkozhatott. A dolog szépsége, hogy most tudományosan is kategorizálták őket és nevet is kaptak:

1. Hemingway

Az első kategória Ernest Hemingway amerikai íróról kapta a nevét. Olyan művek fűződnek hozzá, mint az Öreg halász és a tenger, Búcsú a fegyverektől és Akiért a harang szól. Az egyik legfőbb releváns infó, amit tudni érdemes az íróról, hogy imádta az alkoholt, regényeiben is gyakran visszatérő elem a töménytelen ivászat.

Az ebbe a kategóriába tartozók személyisége gyakorlatilag semmiben sem változik alkoholfogyasztás hatására.

2. Mary Poppins

A popkultúrában ő egy varázslatos dadus, aki vigyáz a gyerekekre.

Az ebbe a csoportba tartozók sokkal gondoskodóbbak, boldogabbak, mikor isznak. Általában nem tapasztalják az ivás negatív következményeit.

3. Bölcsek kövére

Megvan Eddie Murphy dagadt professzora? Aki a filmben alapvetően visszahúzódó és zárkózott, majd miután megiszik egy varázsitalt, átváltozik egy sziporkázó, néha már idegesítő, szófosó személyiséggé?

Na, ők azok, akik levetkőzik gátlásaikat az ital hatására, és a társaság középpontjává válnak. Ők érzik a legnagyobb különbséget az ittas és józan állapot között.

4. Mr. Hyde

Ez a kategória a Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete című regényről kapta a nevét. Mr. Hyde egy rémesen ellenszenves és visszataszító karakter, aki egyfolytában erőszakoskodik és kegyetlenkedik.

Tudván ezt, már eléggé magától értetődő lehet ez a csoport: ők azok, aki nagyon lealjasodnak, ha isznak. Erőszakosak, dulakodnak, kötekednek, vagy épp teljesen depresszióssá válnak. Felelősségtudatuk és intellektuális képességeik erőteljesen csökkennek ittas állapotban.

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nyolc éve tart már a szíriai háború és messze még a vége

Nyolc éve tart már a szíriai háború és messze még a vége

amerika, london, párizs

A Szíria területén nyolc éve zajló fegyveres harc eddig közel 400 ezer halottal és több milliárd dolláros anyagi károkozással járt. Jelenleg nem lehet megjósolni, hogy mikor érhet véget a háború, mivel Idlíb tartományt továbbra is a dzsihadisták tartják megszállás alatt.

Így rontja el a szórakozásomat az MLSZ

Így rontja el a szórakozásomat az MLSZ

hajrá, magyarok!

Kicsit rendhagyó módon folytatódik a Pörge szurkol sorozatunk, ez a rész nem korlátozódik egy adott meccsre.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb hírei.

Elfogták az utrechti merénylőt

A török férfi három embert megölt, ötöt megsebesített egy villamoson.

Így mosta fel a padlót az ellenzékkel Orbán Viktor

Így mosta fel a padlót az ellenzékkel Orbán Viktor

kétharmad

Jakab Péter kommunistának nevezte a miniszterelnököt, de a válaszában a kormányfő megsemmisítette a jobbikos képviselőt.

A nap reggel fölkel, este lenyugszik, a 444 pedig hazudik

A nap reggel fölkel, este lenyugszik, a 444 pedig hazudik

piszkostizenkettő

Rekordokat döntenek felesék: egy nyúlfarknyi cikket is képesek úgy megírni, hogy szinte egy szava sem igaz.

Itt az iskolapéldája a bevándorláspártiak kettős mércéjének

Itt az iskolapéldája a bevándorláspártiak kettős mércéjének

amerika, london, párizs

Miért van az, hogyha egy iszlamista öngyilkos merényletet hajt végre, akkor a honi és nemzetközi liberális politikusok "incidenst" emlegetnek, amikor pedig egy szélsőséges idióta gyilkol, mindjárt terrortámadást sikoltanak?

Mégis eltörölné a múltat a spanyol baloldal

Mégis eltörölné a múltat a spanyol baloldal

amerika, london, párizs

Nemrég jelentette be a leköszönőben lévő spanyol kormány, hogy mégis kihantolják Francisco Franco volt spanyol diktátor hamvait.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére