Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
hajrá, magyarok!
 
 
 
 

Nagyot küzdött a Mol Vidi FC, mégis gyászos lett az eredmény

2018. szeptember 20. 20:55

6 év elteltével ismét magyar csapatnak szurkolhattunk az Európa-ligában. A csütörtök esti ellenfél a BATE Borisov, a fehérorosz bajnok volt.

A meccset a Groupama Arénában tartották meg 14 726 néző előtt.

Felállás

Vidi FC: Tujvel – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, Nikolov – Kovács I., M. Scsepovics, Milanov. Kispad: Hársfalvi (kapus), Berecz, Hodzic, Pátkai, Tamás, Tóth B., Hangya. Edző: Marko Nikolics

BATE: Scserbickij – Poljakov, Milunovics, Filipenko, Filipovics – Ivanics, D. Baga, Jablonszkij, Dragun, Sztaszevics – Touminen. Kispad: Csicskan (kapus), Berezkin, Szkavis, Riosz, Kizito, Vologyko, Gorgyejcsuk. Edző: Alekszej Baga

Kezdődik a meccs

Piros-feketében a Vidi, a BATE sárga mezben tolta. A Mol Vidi FC kezdett.

Az első 4 percben óvatos kóstolgatások voltak csupán, aztán az ötödikben egy magyar akció bontakozott ki, amelynek végén Kovács István lőtt távolról, az erős lövés azonban nem találta el a kaput.

A Vidi a 7. perc elején is eljutott az ellenfél 16-osáig, azonban a beívelés pontatlan volt, így kirúgás következett.

A 9. perc végén egy labdaszerzést követően megindult a Vidi a középpályáról, Milanovot azonban leterítette egy fehérorosz és a földön maradt. A Vidi-támadást ezzel megakasztották és az eset következmény nélkül maradt.

A 14. percben Stopira kapott sárgát, aki az ellenfél 16-osa előtt akart labdát szerezni. A fehérvári lendületből érkezett és a labdát tartó BATE-játékost elsodorva tudta csak megszerezni a játékszert, amit a bíró nem nézett jó szemmel.

A mérkőzés első Vidi-szögletére a 17. perc elején került sor, egy harmatgyenge akció után a BATE játékosai kirúgták az alapvonalon túlra. Kovács szöglete a rövidre érkezett, ám egy fehérorosz kifejelte. Az ismétlés a hosszúra ment, ám az sem sikerült túl fényesre. Kirúgás következett.

A 20. percben a BATE jut szöglethez, miután az alapvonalig vitt labda egy védőről pattant ki. A vendégek első szöglete a rövidre érkezett, de egy magyar védő egy csukafejessel a félpályáig kiküldte.

A 23. percben szabadrúgáshoz jutottunk, Tuominen lépett oda Nikolovnak, amiből újabb szögletig jutott a Vidi. Kovács középre érkező szögletrúgása azonban használhatatlannak bizonyult.

A 25. percben éles szögből kapura lőhetett a BATE, ám a kapus helyezkedése tökéletesnek bizonyult Tujvel és Ivanics csatájában ezúttal a Vidi játékosa volt a győztes. A magyar kontrából nem sikerült kapura lőni, két lövés is elakadt a fehérorosz védőkben.

A 27. percben GÓLT lőtt a BATE Boriszov. Éles szögből Tuominen lőtte be, a védők képtelenek voltak megállítani, alapszitut kellett volna megoldani.

A 30. percben sárgát kapott Milanov, mivel hátulról csúszott rá egy BATE-védőre.

A 33. percben Kovács magasan fölé lövi Nego beadását.

Szabadrúgás a 37. percben, "szerb házicsata", ahogy a kommentátor fogalmazott. Scsepovicsot Milunovics rúgta fel, aki sárgát is kapott. A Vidi szabadrúgását Stopira végül fölé fejeli.

A 38. percben a BATE kapusának hárítani kellett, az ezután következő hazai szöglet említésre sem méltó...

A 42. percben Ivanics nézte ki magának a magyar kaput. A szépen felhozott labdát végül mellépakolta a fehérorosz csapat játékosa.

A 44. percben szerencsénk volt, a BATE a 16-osunk környékén passzolgatott, a Vinicius épp időben érkezett a blokkra, szerencsére eddigre a bíró már lefújta les miatt. Azért szerencsére, mert különben fehérorosz szöglet jött volna.

Egy perc lett a ráadás, ahol említésre méltó esemény már nem történt.

Az első félidő összességében közepesnek mondható. Pozitívumként tudom kiemelni, hogy a Vidi FC lelkesen, küzdősen játszott, próbálta beleadni a maximumot. A morállal nem is volt probléma. Az egyéni és a csapatjátékban levő hibákból és pontatlanságokból viszont bosszantóan sok volt. Rengeteg az eladott labda, a védelem sokszor ötletszerűen reagálta le a szituációkat. Tuominen kiszorított szituációból két védőt és a kapust is be tudta csapni, ilyen gólt ezen a szinten már semmiképp sem kellett volna bekapni. Az, hogy ez mégis megtörtént, a Vidi hibája és egyben a BATE játékosának dicsérete is. A fehéroroszok lassan hozzák fel a labdákat, okosan játszanak, spórolnak az erővel. Sokkal jobbnak nem mondanám őket, azonban az látszik, hogy egy összeszokottabb, technikásabb csapat, amely egy jobban átgondolt taktika alapján játszik.
Második félidő

A BATE Borisov kezd.

A 47. percben egy lest hozott össze a BATE, nem volt nagy helyzet.

A 49. percben egy BATE játékos, Poljakov szimulált, egy percet elszöszöltek vele. Remélem ez nem vetíti előre a meccs további eseményeit.

Az 50. percben Filipovics, a BATE játékosa kap sárgát, miután odalépett Milanovnak. Mindezt egy könnyen kifejelt Mol Vidi-szabadrúgás követi.

53. perc: újabb magyar szabadrúgás jobbról, miután egy újabb BATE-s szimulál. Kovács úgy lőtte meg a labdát, hogy az egyenesen a fehérorosz kapus kezében landolt.

55. perc: nagy magyar ziccer, amelyre végül lest intett a játékvezető. Stopira beadására a túloldalon váró Vidi-támadó túlságosan belelkesült, Nego lesen vette át a labdát. Így az ismétlés előtt már lefújták – ami szintén védőbe akadt volna el.

Az 56. percben egy kontrából mellébombázott a BATE. Ivanics jobbal a bal alsó mellé küldte középről.

A 60. percben cserélt a BATE: Tuominen, a góllövő jött le, Makszim Szkavi pedig a helyére.

62. perc: veszélyes BATE szabadrúgás, Tujvelnek kellett észnél lennie.

63. perc eleje: a Vidi-támadók addig szórakoznak az ellenfél 16-osa előtt, amíg elpuskázzák a lehetőséget. Sok passz volt, de érezhetően kezdett túl sok lenni, lövést senki nem vállalt, ezért végül a fel tudott szabadítani a BATE.

64. perc: Nego esett el az ellenfél 16-osán belül, a lassításon egyértelműen látszott, hogy a BATE-védő szabályosan szerelt.

65. perc: Fiola - Armin Hodzic csere.

67. percben Juhász Rolandnak kellett felszabadítania, amiből BATE szöglet lett. Kicsit később: egy BATE csere, Ivanic jött le, Gordeychuk pedig a pályán.

68. perc: Vinicius hazaadásából majdnem gól lett, mivel rövid volt a hazafejelt labda, azt lekapta a BATE-csatár. A magyar csapat kapusa észnél volt és még mázlink is volt, csak ezért nem lett 0-2.

70. perc: a Vidi tesz-vesz az ellenfél kapuja előtt, de a befejezés, nos, többnyire a lövésig sem jutunk el.

75. perc: Milanov le, Hangya Szilveszter pedig a pályán.

76. perc: újabb Vidi csere: Berecz Zsombor jön be és Nikolov megy le.

80. perc: Vinicius iramodik meg a jobb oldalon, a beadás védőről szögletre pattan. Kovács a hosszúra rúgja, semmi. A labda nem került elég messze, ezért a BATE 16-osához közel történtek az események, de lövőhelyzetet nem tudtak kialakítani a fehérváriak.

Végül a 82. perc végén egy harmatgyenge BATE támadásra is sor került. Szkavis be tudta adni, de gyenge volt és a kapus elcsípte.

A 83. percben Scsepovic tudott fejelni, de nem elég jól. A Vidi nagy helyzetet hagyott ki.

A 85. percben GÓLT lő a BATE Borisov. A BATE játékosa úgy tudott fejelni egy szabadrúgást követően, hogy közel s távol sehol nem volt Vidi-játékos. Egy vicc. A gólszerző Jegor Filipenko. 0-2.

87. perc BATE csere: Sztasevics le, Makszim Vologyko pedig a pályán.

Négy perc hosszabbítás következik.

A 93. percben Hadzic lőtt fölé szemből.

Egy utolsó szabadrúgás fért még bele a 96. percbe, amit sikerült eltaktikázni.

Látszott, hogy a Vidi küzdött, akart, de nagyon pontatlanul, sok hibával játszottak. Ha ezt nem tudják kiküszöbölni, akkor nemhogy győzelmet, de még döntetlent sem fognak elérni a csoportjukban. Mérsékelten rossz kezdés, gyászos eredmény.

OLVASTAD MÁR?

hajrá, magyarok!
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Agymosás

Agymosás

piszkostizenkettő

A migránspropaganda azt mondja, hogy még egy dzsihadista is lehet szeretetre méltó.

Orbán: Antall nem adta fel célját, hogy visszavezesse Magyarországot a kommunizmus előtti önmagához

Orbán: Antall nem adta fel célját, hogy visszavezesse Magyarországot a kommunizmus előtti önmagához

kétharmad

Antall József öröksége, hogy a kedvezőtlen erőviszonyok ellenére sem adta fel sosem a célját, hogy visszavezesse Magyarországot a kommunizmus előtti önmagához - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban.

Orbán: a kormány a munkások oldalán áll

A munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvény a munkások érdekét szolgálja - jelentette ki a miniszterelnök az Országházban kedden az atv.hu-nak nyilatkozva.

Felmérés: a legtöbb európai nem kér a migrációból

Felmérés: a legtöbb európai nem kér a migrációból

amerika, london, párizs

A Pew Research Center amerikai kutatóintézet legfrissebb felmérése szerint világszerte kisebbségben vannak azok, akik határozottan pártolják a migrációt. Úgy tűnik, emberek millióinak ellenőrizetlen beengedése végül mégiscsak felelőtlen döntésnek bizonyult.

Magyarország számára elfogadhatatlan az ENSZ migrációs megállapodása

Magyarország számára elfogadhatatlan az ENSZ migrációs megállapodása

amerika, london, párizs

Teljesült a migránskibocsátó országok és a migrációt támogató balliberális globális politikai erők szándéka azzal, hogy az ENSZ marrákesi ülésének már az elején elfogadta a szervezet a csak a migránsok érdekeit szem előtt tartó nemzetközi migrációs megállapodást. Magyarország nem írja alá az ajánlásokat tartalmazó dokumentumot.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Nézzük a nap legfontosabb történéseit!

Brazília is kivonul az ENSZ globális migrációs csomagjából

Brazília is kivonul az ENSZ globális migrációs csomagjából

amerika, london, párizs

Brazília Jair Bolsonaro megválasztott elnök hivatalba lépését követően kivonul a marokkói Marrákesben elfogadott globális migrációs ENSZ-csomagból - jelentette be Ernesto Araújo leendő külügyminiszter hétfőn Twitter-üzenetben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére