Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Nagyon erőlködött a zsidó folyóirat, de az amerikai nagykövet szerint akkor sincs diktatúra

2018. augusztus 30. 13:08

A Szombat című zsidó közéleti és kulturális folyóirat két munkatársa, Szántó T. Gábor és Gadó János diktatúrázó és a sajtószabadságot sirató interjút szeretett volna készíteni az újonnan kinevezett amerikai nagykövettel. Nem sikerült nekik, de az erőlködés klaviatúráért és Főállású Rettegő díjért kiált!

Az újonnan kinevezett zsidó származású amerikai nagykövet már többször és több helyen kifejtette, hogy Magyarország elég menő hely. Jól működnek az állami intézmények, az ország és annak vezetői pedig elkötelezettek az USA és annak szövetségi rendszereinek irányába. 

A két szombatos ennek ellenére is megpróbálta kimondatni David B. Cornstein nagykövettel, hogy itt bizony dübörög a diktatúra, fekete bakancsok csattogásától hangos a Dohány utca.

Olyan, egyáltalán nem sugalmazó, tárgyilagos, semmiféle prekoncepciót nem tartalmazó kérdésekkel támadták a nagykövetet, mint például:

„Magyarországon kulcskérdés a demokrácia állapota, a fékek és ellensúlyok rendszere. Nyilván sokaktól hallotta már, hogy a kormány ezeket az intézményeket leépíti. Ez ügyben fel kíván lépni?”

Az „újságírók” által kulcskérdésnek minősített probléma legfeljebb a Nagykörúton belüli babzsákfoteles értelmiséget izgatja, de fogalmilag kizárt, hogy a magyar társadalom nullahuszonnégyben a demokrácia állapotáról elmélkedne.

David B. Cornstein el is magyarázta a Szombat szerkesztőinek, hogy az elmúlt két hónapban rendkívül kedvező tapasztalatai voltak. Találkozott vallási és világi vezetőkkel, valamint NGO-k vezetőivel, de senki nem mondta, hogy "ez vagy az rossz, szörnyű, kérem, lépjen közbe, segítsen".

Az éleslátó újságírók azonban nem eresztik a témát, és jó szokásuk szerint visszakérdeznek, hátha akad valami, amin retteghetnek.

„Ön tehát mindeddig a szabadságjogok semmilyen sérelmét nem tapasztalta Magyarországon?" – kérdezik, felteszem aggódó, a messzeségbe révedő tekintettel, kezükben egy Bécsbe tartó menetjegyet szorongatva.   

Csalódniuk kellett, a nagykövet közölte, hogy elégedett emberekkel találkozott, nem látta, hogy a szabadságjogokat csorbítanák. 

Egy sem mondta nekem: Figyelj, itt rémes dolgok vannak, itt olyan antiszemitizmus van, hogy szörnyű. Egyetlen elégedetlen emberrel sem találkoztam. Ha Önök közlik, amit most mondok és erre válaszul majd jelentkezik valaki, aki ezt cáfolni akarja, azt természetesen meghallgatom. De eddig egyszerűen nem hallottam ilyet.”

Az újságíró legfőbb erénye a kitartás, ezért félve, de harmadszorra is megkérdezik – mi az, hogy megkérdezik, kijelentik – hogy itt azért mégiscsak nagy bajok vannak. 

„Nem beszéltek (a rabbikkal – a szerk.) korrupcióról, a demokrácia hiányosságairól, amik nálunk súlyosabbak, mint a legtöbb európai országban?”

Csuklóból érkezett is a válasz: a béreket lehetne emelni, de „nekem senki nem beszélt elnyomásról, szabadságjogok elvételéről. Nem hallottam ilyesmit.

Felteszem, hogy a jobbegyenest akkor vitte be a rettegésben megerősítésre számító szombatosoknak a nagykövet, amikor kijelentette, hogy  

Orbán Viktor kormányfő és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök jó barátok, Magyarország az Európai Unió tagja."

Bécsbe induló járatok:

Keleti–Wien Hbf.: 14:19, 16:19, 17:19, 18:19, 19:19, 20:19

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hollywoodi klasszikusok, amelyek Andy Vajna nélkül nem jöhettek volna létre

Hollywoodi klasszikusok, amelyek Andy Vajna nélkül nem jöhettek volna létre

szabad vasárnap

Életének 75. évében hunyt el Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer és a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Munkássága idején számos klasszikus létrejöttét szorgalmazta, lássuk melyek ezek.

A migrációs válság óta Európa több országában is nőtt az antiszemitizmus

Több nyugat- és észak-európai országot is érint a muszlim migránsok beáramlása következtében megnőtt antiszemitizmus a Migrációkutató Intézet legfrissebb kutatása szerint.

Heil Sneider: náci karlendítéssel pózolnak a Jobbik elnökének esküvőjén

Heil Sneider: náci karlendítéssel pózolnak a Jobbik elnökének esküvőjén

kétharmad

Miközben baloldali elemzők és politikusok arról értekeznek, hogy a szavazóik hajlandóak lennének átszavazni a Jobbikra, amely már levedlette múltját és a néppártosodás rögös útját maga mögött hagyva a célegyenesbe érkezett, kiderült, hogy a párt elnökének esküvőjén náci karlendítéssel pózolnak.

Így uszít a fake news-média a katolikus diákok ellen

Így uszít a fake news-média a katolikus diákok ellen

amerika, london, párizs

Egy szélsőbaloldali csoport által manipulált felvétel futótűzként terjedt a baloldali médiában a hétvégén arról, hogy jobboldali katolikus diákok bennszülött amerikaiakat zaklattak. Ez természetesen hazugság, de ettől még az internet egyik fele őrjöngésbe kezdett.

Homoerotikus film megnézésére kötelezik a finn diákokat a tolerancia jegyében

Homoerotikus film megnézésére kötelezik a finn diákokat a tolerancia jegyében

amerika, london, párizs

Új módszerrel próbálják elősegíteni a toleranciát egy finn városban.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Újabb részletek derülhetnek ki a szcientológusokról

Újabb részletek derülhetnek ki a szcientológusokról

kétharmad

Az összes adatvédelmi szabályt megszegte az egyház, így például az előzetes tájékoztatási kötelezettséget, a tisztességes adatkezelés elvét és a biztonsági követelményeket is.

Magyarország télen is népszerű a turisták körében

Magyarország télen is népszerű a turisták körében

kétharmad

Megkezdődött a Magyar Turisztikai Ügynökség téli utazásösztönző kampánya, amelyben február végéig a hazai úti célok és a négy évszakos Magyarország attrakcióinak felfedezésére ösztönöznek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére