Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Nagyon erőlködött a zsidó folyóirat, de az amerikai nagykövet szerint akkor sincs diktatúra

2018. augusztus 30. 13:08

A Szombat című zsidó közéleti és kulturális folyóirat két munkatársa, Szántó T. Gábor és Gadó János diktatúrázó és a sajtószabadságot sirató interjút szeretett volna készíteni az újonnan kinevezett amerikai nagykövettel. Nem sikerült nekik, de az erőlködés klaviatúráért és Főállású Rettegő díjért kiált!

Az újonnan kinevezett zsidó származású amerikai nagykövet már többször és több helyen kifejtette, hogy Magyarország elég menő hely. Jól működnek az állami intézmények, az ország és annak vezetői pedig elkötelezettek az USA és annak szövetségi rendszereinek irányába. 

A két szombatos ennek ellenére is megpróbálta kimondatni David B. Cornstein nagykövettel, hogy itt bizony dübörög a diktatúra, fekete bakancsok csattogásától hangos a Dohány utca.

Olyan, egyáltalán nem sugalmazó, tárgyilagos, semmiféle prekoncepciót nem tartalmazó kérdésekkel támadták a nagykövetet, mint például:

„Magyarországon kulcskérdés a demokrácia állapota, a fékek és ellensúlyok rendszere. Nyilván sokaktól hallotta már, hogy a kormány ezeket az intézményeket leépíti. Ez ügyben fel kíván lépni?”

Az „újságírók” által kulcskérdésnek minősített probléma legfeljebb a Nagykörúton belüli babzsákfoteles értelmiséget izgatja, de fogalmilag kizárt, hogy a magyar társadalom nullahuszonnégyben a demokrácia állapotáról elmélkedne.

David B. Cornstein el is magyarázta a Szombat szerkesztőinek, hogy az elmúlt két hónapban rendkívül kedvező tapasztalatai voltak. Találkozott vallási és világi vezetőkkel, valamint NGO-k vezetőivel, de senki nem mondta, hogy "ez vagy az rossz, szörnyű, kérem, lépjen közbe, segítsen".

Az éleslátó újságírók azonban nem eresztik a témát, és jó szokásuk szerint visszakérdeznek, hátha akad valami, amin retteghetnek.

„Ön tehát mindeddig a szabadságjogok semmilyen sérelmét nem tapasztalta Magyarországon?" – kérdezik, felteszem aggódó, a messzeségbe révedő tekintettel, kezükben egy Bécsbe tartó menetjegyet szorongatva.   

Csalódniuk kellett, a nagykövet közölte, hogy elégedett emberekkel találkozott, nem látta, hogy a szabadságjogokat csorbítanák. 

Egy sem mondta nekem: Figyelj, itt rémes dolgok vannak, itt olyan antiszemitizmus van, hogy szörnyű. Egyetlen elégedetlen emberrel sem találkoztam. Ha Önök közlik, amit most mondok és erre válaszul majd jelentkezik valaki, aki ezt cáfolni akarja, azt természetesen meghallgatom. De eddig egyszerűen nem hallottam ilyet.”

Az újságíró legfőbb erénye a kitartás, ezért félve, de harmadszorra is megkérdezik – mi az, hogy megkérdezik, kijelentik – hogy itt azért mégiscsak nagy bajok vannak. 

„Nem beszéltek (a rabbikkal – a szerk.) korrupcióról, a demokrácia hiányosságairól, amik nálunk súlyosabbak, mint a legtöbb európai országban?”

Csuklóból érkezett is a válasz: a béreket lehetne emelni, de „nekem senki nem beszélt elnyomásról, szabadságjogok elvételéről. Nem hallottam ilyesmit.

Felteszem, hogy a jobbegyenest akkor vitte be a rettegésben megerősítésre számító szombatosoknak a nagykövet, amikor kijelentette, hogy  

Orbán Viktor kormányfő és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök jó barátok, Magyarország az Európai Unió tagja."

Bécsbe induló járatok:

Keleti–Wien Hbf.: 14:19, 16:19, 17:19, 18:19, 19:19, 20:19

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Országos tüntetés Macron ellen - az elnök nem érti a mindennapi emberek nehézségeit

Országos tüntetés Macron ellen - az elnök nem érti a mindennapi emberek nehézségeit

amerika, london, párizs

Növekszik az elégedetlenség Franciaországban, miután emelkedik az üzemanyagok ára. Szombaton gigatüntetésre készülnek a franciák: mintegy 1500 helyszínen fogják korlátozni a forgalmat az autósok.

Kövekkel dobálták meg az elégedetlen mexikóiak az illegális migránskaravánt

Kövekkel dobálták meg az elégedetlen mexikóiak az illegális migránskaravánt

amerika, london, párizs

A balliberális nemzetközi eliten kívül sem a helyiek, sem pedig egyes politikusok nem örülnek a fokozódó bevándorlásnak. Például az Egyesült Államokkal közös határnál fekvő mexikói Tijuana polgármestere a városban tartózkodó, az Egyesült Államokba igyekvő több mint 2 ezer migráns távozását sürgette pénteken.

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére