Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Nagyon erőlködött a zsidó folyóirat, de az amerikai nagykövet szerint akkor sincs diktatúra

2018. augusztus 30. 13:08

A Szombat című zsidó közéleti és kulturális folyóirat két munkatársa, Szántó T. Gábor és Gadó János diktatúrázó és a sajtószabadságot sirató interjút szeretett volna készíteni az újonnan kinevezett amerikai nagykövettel. Nem sikerült nekik, de az erőlködés klaviatúráért és Főállású Rettegő díjért kiált!

Az újonnan kinevezett zsidó származású amerikai nagykövet már többször és több helyen kifejtette, hogy Magyarország elég menő hely. Jól működnek az állami intézmények, az ország és annak vezetői pedig elkötelezettek az USA és annak szövetségi rendszereinek irányába. 

A két szombatos ennek ellenére is megpróbálta kimondatni David B. Cornstein nagykövettel, hogy itt bizony dübörög a diktatúra, fekete bakancsok csattogásától hangos a Dohány utca.

Olyan, egyáltalán nem sugalmazó, tárgyilagos, semmiféle prekoncepciót nem tartalmazó kérdésekkel támadták a nagykövetet, mint például:

„Magyarországon kulcskérdés a demokrácia állapota, a fékek és ellensúlyok rendszere. Nyilván sokaktól hallotta már, hogy a kormány ezeket az intézményeket leépíti. Ez ügyben fel kíván lépni?”

Az „újságírók” által kulcskérdésnek minősített probléma legfeljebb a Nagykörúton belüli babzsákfoteles értelmiséget izgatja, de fogalmilag kizárt, hogy a magyar társadalom nullahuszonnégyben a demokrácia állapotáról elmélkedne.

David B. Cornstein el is magyarázta a Szombat szerkesztőinek, hogy az elmúlt két hónapban rendkívül kedvező tapasztalatai voltak. Találkozott vallási és világi vezetőkkel, valamint NGO-k vezetőivel, de senki nem mondta, hogy "ez vagy az rossz, szörnyű, kérem, lépjen közbe, segítsen".

Az éleslátó újságírók azonban nem eresztik a témát, és jó szokásuk szerint visszakérdeznek, hátha akad valami, amin retteghetnek.

„Ön tehát mindeddig a szabadságjogok semmilyen sérelmét nem tapasztalta Magyarországon?" – kérdezik, felteszem aggódó, a messzeségbe révedő tekintettel, kezükben egy Bécsbe tartó menetjegyet szorongatva.   

Csalódniuk kellett, a nagykövet közölte, hogy elégedett emberekkel találkozott, nem látta, hogy a szabadságjogokat csorbítanák. 

Egy sem mondta nekem: Figyelj, itt rémes dolgok vannak, itt olyan antiszemitizmus van, hogy szörnyű. Egyetlen elégedetlen emberrel sem találkoztam. Ha Önök közlik, amit most mondok és erre válaszul majd jelentkezik valaki, aki ezt cáfolni akarja, azt természetesen meghallgatom. De eddig egyszerűen nem hallottam ilyet.”

Az újságíró legfőbb erénye a kitartás, ezért félve, de harmadszorra is megkérdezik – mi az, hogy megkérdezik, kijelentik – hogy itt azért mégiscsak nagy bajok vannak. 

„Nem beszéltek (a rabbikkal – a szerk.) korrupcióról, a demokrácia hiányosságairól, amik nálunk súlyosabbak, mint a legtöbb európai országban?”

Csuklóból érkezett is a válasz: a béreket lehetne emelni, de „nekem senki nem beszélt elnyomásról, szabadságjogok elvételéről. Nem hallottam ilyesmit.

Felteszem, hogy a jobbegyenest akkor vitte be a rettegésben megerősítésre számító szombatosoknak a nagykövet, amikor kijelentette, hogy  

Orbán Viktor kormányfő és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök jó barátok, Magyarország az Európai Unió tagja."

Bécsbe induló járatok:

Keleti–Wien Hbf.: 14:19, 16:19, 17:19, 18:19, 19:19, 20:19

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

Cseh lap: kettős mércét alkalmaz az EU Magyarország esetében

A Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap pénteki jegyzetében írt Magyarországról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére