Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Nagyon erőlködött a zsidó folyóirat, de az amerikai nagykövet szerint akkor sincs diktatúra

2018. augusztus 30. 13:08

A Szombat című zsidó közéleti és kulturális folyóirat két munkatársa, Szántó T. Gábor és Gadó János diktatúrázó és a sajtószabadságot sirató interjút szeretett volna készíteni az újonnan kinevezett amerikai nagykövettel. Nem sikerült nekik, de az erőlködés klaviatúráért és Főállású Rettegő díjért kiált!

Az újonnan kinevezett zsidó származású amerikai nagykövet már többször és több helyen kifejtette, hogy Magyarország elég menő hely. Jól működnek az állami intézmények, az ország és annak vezetői pedig elkötelezettek az USA és annak szövetségi rendszereinek irányába. 

A két szombatos ennek ellenére is megpróbálta kimondatni David B. Cornstein nagykövettel, hogy itt bizony dübörög a diktatúra, fekete bakancsok csattogásától hangos a Dohány utca.

Olyan, egyáltalán nem sugalmazó, tárgyilagos, semmiféle prekoncepciót nem tartalmazó kérdésekkel támadták a nagykövetet, mint például:

„Magyarországon kulcskérdés a demokrácia állapota, a fékek és ellensúlyok rendszere. Nyilván sokaktól hallotta már, hogy a kormány ezeket az intézményeket leépíti. Ez ügyben fel kíván lépni?”

Az „újságírók” által kulcskérdésnek minősített probléma legfeljebb a Nagykörúton belüli babzsákfoteles értelmiséget izgatja, de fogalmilag kizárt, hogy a magyar társadalom nullahuszonnégyben a demokrácia állapotáról elmélkedne.

David B. Cornstein el is magyarázta a Szombat szerkesztőinek, hogy az elmúlt két hónapban rendkívül kedvező tapasztalatai voltak. Találkozott vallási és világi vezetőkkel, valamint NGO-k vezetőivel, de senki nem mondta, hogy "ez vagy az rossz, szörnyű, kérem, lépjen közbe, segítsen".

Az éleslátó újságírók azonban nem eresztik a témát, és jó szokásuk szerint visszakérdeznek, hátha akad valami, amin retteghetnek.

„Ön tehát mindeddig a szabadságjogok semmilyen sérelmét nem tapasztalta Magyarországon?" – kérdezik, felteszem aggódó, a messzeségbe révedő tekintettel, kezükben egy Bécsbe tartó menetjegyet szorongatva.   

Csalódniuk kellett, a nagykövet közölte, hogy elégedett emberekkel találkozott, nem látta, hogy a szabadságjogokat csorbítanák. 

Egy sem mondta nekem: Figyelj, itt rémes dolgok vannak, itt olyan antiszemitizmus van, hogy szörnyű. Egyetlen elégedetlen emberrel sem találkoztam. Ha Önök közlik, amit most mondok és erre válaszul majd jelentkezik valaki, aki ezt cáfolni akarja, azt természetesen meghallgatom. De eddig egyszerűen nem hallottam ilyet.”

Az újságíró legfőbb erénye a kitartás, ezért félve, de harmadszorra is megkérdezik – mi az, hogy megkérdezik, kijelentik – hogy itt azért mégiscsak nagy bajok vannak. 

„Nem beszéltek (a rabbikkal – a szerk.) korrupcióról, a demokrácia hiányosságairól, amik nálunk súlyosabbak, mint a legtöbb európai országban?”

Csuklóból érkezett is a válasz: a béreket lehetne emelni, de „nekem senki nem beszélt elnyomásról, szabadságjogok elvételéről. Nem hallottam ilyesmit.

Felteszem, hogy a jobbegyenest akkor vitte be a rettegésben megerősítésre számító szombatosoknak a nagykövet, amikor kijelentette, hogy  

Orbán Viktor kormányfő és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök jó barátok, Magyarország az Európai Unió tagja."

Bécsbe induló járatok:

Keleti–Wien Hbf.: 14:19, 16:19, 17:19, 18:19, 19:19, 20:19

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A franciáknak a Notre-Dame leégése kapcsán is a migránsok sorsa jut az eszükbe

A franciáknak a Notre-Dame leégése kapcsán is a migránsok sorsa jut az eszükbe

amerika, london, párizs

Beindultak az érzékenyítő órák Franciaországban, melyeken azt vetették össze, melyik a nagyobb tragédia, hogy a keresztény vallás ikonikus épülete majdnem megsemmisül, vagy hogy illegális bevándorlók a tengerbe fulladnak.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a húsvéthétfő legfontosabb hírei!

Obama és Clinton nem merték leírni azt, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán

Obama és Clinton nem merték leírni azt, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán

amerika, london, párizs

Az amerikai baloldal meghatározó arcai, a volt elnök és a volt külügyminiszter inkább csak azt írták, hogy "Húsvét-hívők" az áldozatok.

Székelyföld felszámolásával kampányol egy román az EP-választásokon

Bízzunk benne, hogy a románok már túljutottak azon, hogy ezzel sok szavazatot lehessen gyűjteni...

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

A nyúl, aki megint mellényúl

A bevándorláspárti Juncker minden felelősség alól ki akar bújni

A bevándorláspárti Juncker minden felelősség alól ki akar bújni

amerika, london, párizs

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint az európai parlamenti választások és annak kampányidőszakának legforróbb kérdése nem a bevándorlás, a terrorizmus és az iszlamizáció megfékezése, hanem az álhírek terjedésének megakadályozása lesz.

A 24.hu húsvétkor kezdett bele a kereszténygyalázásba

A szélsőségesen bevándorláspárti 24.hu a kereszténység legnagyobb ünnepén, húsvétkor érezte szükségét annak, hogy elkezdje gyalázni a világ legüldözöttebb vallásának követőit.

Iszlamisták követték el a húsvétvasárnapi támadásokat

Iszlamisták követték el a húsvétvasárnapi támadásokat

amerika, london, párizs

Habár a liberális mainstream média folyamatosan arról cikkezett, hogy mélyen húzódó társadalmi konfliktus osztják meg Srí Lankát, és ez állhat a húsvétvasárnap elkövetett terrortámadások hátterében, bebizonyosodott, hogy egy szélsőséges iszlamista csoport felelős a robbantásokért. A merényletben több mint 290 ember vesztette életét és legalább 500-an megsebesültek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére