Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Muszlimok miatt utasított el egy keresztény menedékkérőt a brit kormány

2019. március 26. 20:35

Még csak nem is tudta a belügy egyenesen megmondani az iráni menekültnek, hogy miért utasították el kérelmét. Helyette megkérdőjelezték, hogy őszinte volt-e megtérése a keresztény vallásba, és veszekedni kezdtek vele.

Elutasította a brit belügyminisztérium egy, a keresztény hitre áttért iráni férfi menedékkérelmét. A kérvényező azzal magyarázta döntését, hogy meglátása szerint a kereszténység sokkal békésebb vallás, mint az iszlám. A brit kormányzat arra hivatkozva utasította el a menedékkérelmet, hogy a belügyminisztérium szerint a kereszténység "nem is békés."

A bizarr történet főszereplője, az iráni menedékkérő ugyanis azt vallja, hogy míg az iszlám bosszúszomjas és erőszakos, addig a kereszténységben a fő hangsúlyt a béke, megbocsátás és szeretet kapja.

A Times beszámolója alapján mindez annyira felháborította a brit belügy dolgozóját, aki az iráni férfi esetét vizsgálta, hogy átvedlett teológussá.

Fotó: AFP

A belügyes ugyanis kiválasztott bizonyos részeket a Bibliából (úgy, mint Máté 10:34-et, vagy a Jelenések könyvét), hogy bebizonyítsa a menedékkérőnek, hogy a kereszténységről alkotott képe hamis, és a Biblia "tele van bosszúszomjas, erőszakos és pusztítással kapcsolatos történetekkel."

Az említett példák ellent mondanak azon állításának, hogy Ön azért tért meg a keresztény vallásra, mert az »békés« lenne"

– állt a levélben, ami szemlátomást igencsak passzív-agresszívra sikeredett.

Az ügyben megszólalt az anglikán egyház részéről Durham püspöke is, Paul Butler. Szerinte döbbenetes, hogy a kormány egy másik emberi lény sorsáról az alapján dönt, hogy félreérti és félremagyarázza a Bibliát.

A Jelenések könyvére hivatkozva állítani azt, hogy a kereszténység erőszakos olyan, mint azt kijelenteni, hogy egy klímaváltozásról szóló kormányzati jelentés szökőárakat és szárazságot szeretne elérni."

Érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy az Egyesült Királyság, még ha csak névleg is, de egy keresztény ország, ahol a királynő egyéb címei mellett az anglikán egyház feje, és mint ilyen, eskü kötelezi arra, hogy megvédje a hitet.

De akkor mégis hogy történhet meg ilyen abszurd eset, ráadásul nem is először?

Emlékezzünk csak Asia Bibi kálváriájára. A pakisztáni nő szintén keresztény hite miatt volt kénytelen elmenekülni hazájából, és menedékkérelmét Nagy-Britanniába adta be. Ezt a brit kormányzat csuklóból elutasította, és ha megnézzük az okot, rájöhetünk, hogy itt egy konkrét tendenciáról van szó.

Asia Bibi befogadása ugyanis a brit vezetés szerint sértette volna az ott élő muszlim közösséget.

Fotó: AFP

És itt érhető tetten, hogy miért utasították el egy újabb keresztény menekült kérelmét a britek. Hiszen az Egyesült Királyság területén több mint hárommilliós muszlim közösség tartózkodik, a britek temérdek külföldi és kettős állampolgárnak biztosítanak menedékjogot, köztük több radikális iszlamistának, különböző háborús övezetekből érkezett szélsőségeseknek.

Ez pedig több szempontból is ördöglakatba kényszeríti a brit kormányt: egyrészt ez a hatalmas muszlim tömeg szavazóbázisként is funkcionál, másrészt pedig az elmúlt években, évtizedekben a brit kormány annyi szívességet tett a bevándorlóknak, hogy ők ezt felhasználva rendkívül erős lobbicsoportokat tudtak létrehozni. Érzékletesen jelzi ezt az a tény, hogy például az iszlamofóbia "definiálásában" is muszlim szervezetekkel működött együtt a brit kormány, amelyet iránymutatóként szántak minden muszlim szervezetnek és politikai pártnak.

Ilyen viszonyok között tehát nem is csoda, hogy a brit kormány inkább a muszlimoknak akar gesztusokat tenni, a bajban lévő keresztényeket pedig sorsukra hagyja. A több évtizedes felelőtlen bevándorláspolitika meghozta "a gyümölcsét."

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Trudeau foghatja a fejét: egyre népszerűtlenebbek a bevándorláspártiak Kanadában

Trudeau foghatja a fejét: egyre népszerűtlenebbek a bevándorláspártiak Kanadában

amerika, london, párizs

Újabb tartományi törvényhozási választáson arattak győzelmet az előrejelzések szerint a konzervatívok Kanadában, ezúttal a Prince Edward-szigeten, ahol az eddig kormányzó liberálisok - a Justin Trudeau kormányfő vezette szövetségi szintű liberális párt helyi szövetségesei - a harmadik helyre csúsztak vissza.

A Trónok harcáról

A Trónok harcáról

piszkostizenkettő

GFG a három nyolcason.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ezek lesznek ma a legfontosabbak!

Újabb eset bizonyítja, hogy a Facebooknál nincsenek biztonságban adataink

Újabb eset bizonyítja, hogy a Facebooknál nincsenek biztonságban adataink

century-on

Több száz millió Instagram-jelszót tárolt a Facebook mindenféle titkosítás és biztonsági óvintézkedés nélkül.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

Bíróság előtt felelnek tettükért a válogatás nélkül járókelőkre támadó migránsok

Egy migránsokból álló csoport válogatás nélkül támadt rá járókelőkre egy bajor városban még 2018. december 29-én. Kedden kezdték tárgyalni az ügyüket.

Miért nem írják le az amerikai ballibek, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán?

Miért nem írják le az amerikai ballibek, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán?

amerika, london, párizs

A közismert konzervatív televíziós személyiség, a Fox News kommentátora, Tucker Carlson úgy véli, hogy a balliberálisok egész egyszerűen azért nem hajlandóak nevén nevezni a keresztényellenes támadásokat, mert saját maguk is ellenzik a kereszténységet.

Már több mint 1 millióan írták alá Orbán Viktor hétpontos programját

Már több mint 1 millióan írták alá Orbán Viktor hétpontos programját

kétharmad

Erről Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt keddi sajtótájékoztatóján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére