Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Muszlim tangó

Csuklyás

2016. március 30. 18:48

Avagy beszélgessünk egy kicsit a magyarok és az európaiak "iszlamofóbiájáról".

Gyakran érik inzultusok a magyarországi muszlimokat, panaszkodik Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség vezetője. Bár tudnánk, miről is beszél Bolek úr. Ugyanis egyetlen muszlimnak sem görbült haja szála sem, még akkor sem, amikor tábort vertek a bevándorlók a Keletinél. Úgy tűnik, egyszerűen csak szeretnek áldozatot játszani, holott erre semmi alapjuk nincs. Ehhez szolgál zenei aláfestéssel Colleen Bell megfejtése, aki úgy nyomja a bullshitet, mintha közvetlenül olvasná az Index-444-ről: ha félünk, a terroristák győznek. Ha nem félünk, akkor is, de sebaj.

Mindez indokolatlan panaszáradat megspékelve az unalomig ismételt tolerancia-üzenettel, azaz, drabális semmit mondással. Az érdekes kifejezés mindebben az „iszlamofóbia”, amit úgy dobálnak a muszlim testvérek, mint a ballibek a nácit meg a rasszistát. Nagyjából ugyanaz a funkciója, és a jelentése is (zéró). Viszont ez is ugyanolyan hatékonysággal működik, mint a „rasszista” billog egy PC-közegben, azonnal likvidálja a kritikust és az ellenfelet, nem kell válaszolni a kritikákra, elég iszlamofóbnak és/vagy rasszistának nevezni az illetőt.

Csakhogy a muszlimoknak a saját házuk táján kéne söprögetniük, mielőtt a nem-muszlimokat a jól bevált taktika szerint csípőből iszlamofóbiásnak bélyegzik. Nekik kéne a leghatározottabban szembeszállniuk a radikális iszlámmal, ha már arra hivatkoznak, hogy ezek nem az igazi iszlámot követik. A probléma épp az, hogy fogalmunk sincs, hogy is néz ki ez az igazi iszlám, mi az autentikus értelmezés, és láthatóan a muszlimok között is elég jelentős eltérések vannak. Kívülről pedig sajnos nagyon is úgy tűnik, hogy a radikális iszlám értelmezése is egy lehetséges értelmezés.

De ha ez nincs is így, azt is a muszlimoknak kéne bizonyítaniuk, nem pedig az „iszlamofóbiás” keresztényeknek, zsidóknak, ateistáknak, akik esetében az „iszlamofóbia” azt a tűrhetetlen ódzkodást jelentheti maximum, hogy nem kívánják, hogy ők vagy szeretteik szöges bombákkal legyenek feldíszítve. A bizonyítás terhe tehát elsősorban a muszlimokon van, ahogy a radikális iszlámmal szembeni fellépés kötelezettsége is. Nagyjából ezt mondja Ayaan Hirsi Ali, vagy Raheel Raza is. A probléma az, hogy a muszlimok egy jelentős része – akiknek eszük ágában sincs öngyilkos merényleteket végrehajtani – helyeslik ama bizonyos „radikális” értelmezést. Talán ezért a zsigeri reflex az iszlamofóbozásra meg a mártír-szerepre.

Annál kicsit konkrétabb magyarázatra lenne szükségünk, mint hogy az iszlám a béke vallása, és hogy annak semmi köze nincs a terrorizmushoz. Miért alaptalan, hogy muszlimnak nevezik magukat? És ha az, miért nem vetik be a muszlim közösségek minden erejüket, hogy egyértelműen bizonyítsák ezt az alaptalanságot? Szeretnénk tudni, mi és miért is történik pontosan az Egyesült Államoktól Izraelig, Nigériától Pakisztánig. Minek tekintsük az elkövetőket?

Tegyük egyértelművé: a muszlimokat semmiféle inzultus nem érte Magyarországon. Úgyhogy a közösségük vezetője is jobb, ha felhagy az áldozat szerepével, és végre a lényegről beszél.

A „saját” radikálisaik eltakarítása elsősorban az ő feladatuk. 

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

Most akkor hány nem létezik valójában?

Most akkor hány nem létezik valójában?

kétharmad

Liberális körökben az egyik legfelkapottabb téma manapság a gender, vagyis a társadalmi nemek elmélete. A genderhívők nem a biológiai nemekben, vagyis a férfiban és nőben gondolkodnak, hanem tucatnyi társadalmi nemben. A genderszabadságnak az is része lehet, hogy valaki reggel még férfinak érzi magát, de estére már nőként viselkedik. Ezt a "tudományt" a jövőben a magyar kormány nem kívánja államilag finanszírozni a magyar egyetemeken. Mondanom sem kell, a libsi hiszti egyből beindult.

Élő adásban jelentkezett be a boszniai mészáros

Élő adásban jelentkezett be a boszniai mészáros

amerika, london, párizs

A háborús bűncselekmények miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnok pénteken élő adásban jelentkezett be telefonon a szerbiai Happy Televízióban, ezért az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT) úgy döntött, a következő egy hónap során felvételt készít az elítélt beszélgetéseiről.

Olyan tüntetés várta Merkelt Chemnitzben, amelyre senki sem számított

Olyan tüntetés várta Merkelt Chemnitzben, amelyre senki sem számított

amerika, london, párizs

Angela Merkel német kancellár Chemnitzbe látogatott. A kelet-németországi város arról vált híressé az elmúlt hónapokban, hogy egy gyilkos migráns miatt nagy tüntetések folytak a városban. Az elmúlt hónapokban egyre csökkent a feszültség, ám Merkel megérkezése kiverte a biztosítékot és a tüntetők újra ellepték az utcákat.

The UN migration pact is a crackdown on national sovereignty and here is the reason why

The UN migration pact is a crackdown on national sovereignty and here is the reason why

amerika, london, párizs

The "Global Compact for Safe, Orderdly and Regular Migration" is about to be signed in December. However, the tendency we see is that more and more countries are backing out of the agreement. Let us examine the reasons behind this phenomenon.

Az utcán maszturbált, majd egy 68 éves asszonyt erőszakolt meg egy "menekült"

Az utcán maszturbált, majd egy 68 éves asszonyt erőszakolt meg egy "menekült"

amerika, london, párizs

A felkavaró eset Olaszországban történt, a hajléktalan migráns egy hónappal ezelőtt kapott menekültstátuszt.

Orbán: Budapest ma óriási fejlődés kapujában áll

Orbán: Budapest ma óriási fejlődés kapujában áll

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István, a harmadik ciklusára készülő főpolgármester szombaton aláírta a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló megállapodást, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának létrehozása.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére