Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Muszlim propagandafilm elkészítését finanszírozta a brit rendőrség

2017. október 22. 19:28

LINCOLNSHIRE, 19:28

A brit rendőrség szükségét érezte, hogy közpénzből forgassanak az iszlámot és a muszlimokat népszerűsítő propagandafilmet.

A lincolnshire-i rendőrség által finanszírozott és a testület YouTube-csatornáján megjelenő filmet a hatóság a gyűlölet-bűncselekmények elleni harchoz akarta felhasználni – írja a Breitbart.

A filmből megtudhatják a britek, hogy a muszlim közösség régóta fontos szerepet játszik a szigetország életében. A muszlimok nem terroristák és nem dzsihadisták, hanem rengeteget jótékonykodnak és a hazájukat szolgálják orvosként, rendőrként és katonaként. Az átlagos muszlimok elítélik a terrorcselekményeket, de nem akarnak állandóan elnézést kérni minden merénylet elkövetése után.

A filmben elhangzik jó pár olyan gondolat, amelyek kétségtelenül igaznak mondható az iszlámmal kapcsolatban és általánosságban a szigetország muszlim közösségéről is. Azonban csak és kizárólag a pozitívumokra koncentrál a film, és az iszlámot csábítóan próbálja bemutatni.

A közösségi csatornákon sokan felháborodással fogadták a filmet. Az iszlamofóbiától a jogos kritikákig sok minden elhangzik a kommentekben.

Sokan számon kérik, hogy a filmet miért közpénzből forgatták le. Azt is sokan szóvá tették, hogy más vallások kapcsán is fognak-e hasonló filmeket forgatni a rendőrség költségén.

A rendőrtisztek esetleg elmehetnének az iskolákba és mesélhetnének arról is, hogy milyen csodás munkát végez a keresztény egyház egész évben, minden évben és azt is bemutathatnák, hogy keresztények milyen keményen dolgoznak a közösségért. És aztán megtehetnék ugyanezt a zsidó, a szikh és minden más vallás esetében"

– írta Penny Bunn a Facebookon.

Amikor járőrözni kéne, akkor nincs pénz, de ha az iszlámot kell promózni, akkor van"

– írta Nicholas Street.

A brit Nemzeti Statisztikai Hivatal adatai szerint egyébként a bűnözés emelkedőben van a szigetországban: a 2017 júniusát megelőző egy évben 13 százalékkal nőtt a bűncselekmények száma az azt megelőző egy évhez képest.

A film finanszírozása azért is megdöbbentő, mert a lincolnshire-i rendőrség vezetője pont a videó bemutatásának napján nyilatkozott arról, hogy súlyos finanszírozási nehézségekkel küzdenek, miközben az erőszakos bűncselekmények aránya két számjegyű emelkedést mutat a körzetben.

A finanszírozási gondok nem egyedülállóak, néhány helyi rendőri szervezet már bejelentette, hogy pénz hiányában nem tartják meg a rendes, éves felvonulásukat az emlékezés napjának nevezett ünnepen, amelyen a fegyveres testületek szolgálat közben elhunyt tagjairól emlékeznek meg.

A videó miatt érkezett kritikákat a helyi rendőrség vezetőjének helyettese visszautasította.

Némely komment nagyon elszomorít. Elkötelezett vagyok a gyűlöletbűncselekmények visszaszorítása elleni harc mellett...Attól, hogy valaki muszlim, még lehet brit állampolgár is, így őt is megilleti a mindenkit megillető tisztelet és védelem. A feladatunk a közösségekkel való együttműködés és ez a videó egy eszköz ahhoz, hogy átlépjük az egymástól elválasztó határokat és terjesszük az információt"

– mondta Craig Naylor, a lincolnshire-i rendőrség magas rangú tisztje.

A problémát természetesen az is jelenti, hogy míg a videó kimondottan a jó dolgokra fókuszál, addig a vitás kérdéseket a szőnyeg alá söpri. Ilyen például a nők helyzete az iszlámban, vagy az az iszlám szent szövegeiben rögzített és világosan kimondott álláspont, hogy a nem muszlimok, különösen a zsidók, alacsonyabb rendűek a muszlimoknál.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére