Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Most már biztos: egy héten belül feláll az új osztrák kormány

2017. december 11. 13:58

BÉCS, 13:58

A Kronen Zeitung információi szerint szinte mindenben megállapodott egymással az ÖVP és az FPÖ.

Az elmúlt napokban szinte megszakítások nélkül zajlottak a koalíciós tárgyalások Ausztriában, a két részt vevő párt között már alig akadnak ellentétek, de néhány kérdés még nyitott, emiatt van szükség a folyamatos egyeztetésekre.

Fotó: AFP

A közvetlen demokrácia felé való nyitás, valamint a dohányzási tilalom (vendéglátó helyeken, buszmegállókban stb.) kérdése nem dőlt még el.

Az ÖVP a kampányban tett ígéretének megfelelően családi adókedvezményt vezet majd be, a kedvezmény a családok jövedelméhez mérten lesz egyre magasabb. Ebben a kérdésben megegyezett a két párt, a kormányprogram része lesz az adókedvezmény.

Heinz-Christian Strache egy korábbi interjúban elmondta, hogy nem lesz könnyű dolga az új kormánynak az új intézkedések bevezetésével, mert az előző vezetés felelőtlenül gazdálkodott.

Ausztriában október 15-én tartottak parlamenti választásokat, melyen a Sebastian Kurz vezette ÖVP győzött. Kurz elsőként az FPÖ-vel kezdett tárgyalásokba, melyek minden valószínűség szerint sikeresek lesznek, és ahogyan a leendő kancellár tervezte, karácsony előtt már új kormánya lesz Ausztriának.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Svájcig rohanna az egyik katalán függetlenségi politikus

Svájcig rohanna az egyik katalán függetlenségi politikus

amerika, london, párizs

Anna Gabriel katalán függetlenségpárti politikus a svájci közszolgálati televíziónak, az RTS-nek kedden úgy fogalmazott, nem kizárt, hogy Svájcban beadja a politikai menedékjogi kérelmet, ugyanis ha visszautazna Spanyolországba, akkor a bíróság elé kellene állnia, amiért aktív szerepet vállalt a katalán népszavazás előkészítésében.

Több mint kétszázezer illegális bevándorló érkezett az Európai Unió területére tavaly

A Frontex uniós határvédelmi ügynökség keddi jelentése szerint 2017-ben összesen 205 ezer migráns lépett be illegálisan az Európai Unió területére.

Brüsszel úgy papol a szolidaritásról, hogy közben verik a migránsokat

Miközben Brüsszel kizárólag az európai szolidaritásról, a migránsok befogadásáról és korlátlan szétosztásáról papol, addig egyre több illegális bevándorló panaszkodik arról, hogy rendőri erőszak áldozataivá válnak a belga fővárosban.

A liberálisok szerint rasszizmus, hogy nincsenek fekete karakterek egy cseh játékban

A liberálisok szerint rasszizmus, hogy nincsenek fekete karakterek egy cseh játékban

kinyílott a pitypang

A balliberális politikai korrektség fasisztái fehér felsőbbrendűséggel vádolják a "Kingdom Come: Deliverance" című cseh számítógépes játékot, mert a XV. századi Cseh királyságban játszódó akció szerepjátékban nincsenek színes bőrű karakterek. A készítők szerint azonban csak azért nincsenek a középkor végén játszódó játékban fekete szereplők, mert a történelmi hűség ezt diktálja.

Wass Albert-megemlékezés miatt riasztanák a román hatóságokat

Wass Albert-megemlékezés miatt riasztanák a román hatóságokat

szabad vasárnap

Wass Albert-megemlékezés miatt riasztaná a román hatóságokat az Elie Wiesel Intézet, mivel Romániában még mindig háborús bűnösként tartják nyilván a magyar írót.

"Nagy-Britannia nem lesz Mad Max-ország"

Nagy-Britannia az EU-tagság megszűnése után sem züllik "valamiféle sötét jövőképű fikcióból előlépő, Mad Max-stílusú" országgá - mondta kedden a Brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter.

A Rómában elburjánzó migránsválság előrevetíti mi vár Európára, ha nem változik semmi

Rómában a tetőfokára hág a migrációs krízis. Az olasz főváros központját már teljesen megszállták az illegális bevándorlók, ami rettentően megterheli Olaszországot.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb hírei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére