Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
szabad vasárnap
 
 
 
 

Most fogsz érettségizni? Van pár jó és rossz hírem!

2017. január 26. 23:38

Mind a kötelező, mind a választható tárgyak esetében módosulnak az érettségi követelmények az idei évtől. A középszintű nyelvi érettségi valamivel nehezebb lesz a továbbiakban.

Az idei évben változnak az érettségi feladatsorok és a követelmények. A változások érintik a szakgimnáziumokat is, ahol a végzősöknek kötelező lesz érettségizniük a szakmacsoportjuknak megfelelő szakmai tárgyból.

Eddig a szakgimnazisták választhattak, melyik ötödik tantárgyból érettségizzenek, a magyar nyelv és irodalom, a matematika, a történelem és az idegen nyelv mellett, mostantól csak a szakmájuknak megfelelő tárgyból érettségizhetnek – írja a Magyar Idők.

A magyar érettségi is megváltozik 2017-ben. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szerint, a középszintű írásbelin megváltozik a szövegalkotási feladatlap szerkezete, így a gyakorlati írásbeliség feladata átkerül emeltről középszintre. A vizsgázók a gyakorlati szövegalkotás és az érvelés között választhatnak.

A szövegalkotási részben az érettségizőknek 150 percük lesz arra, hogy egy műelemző vagy egy összehasonlító elemző fogalmazást írjanak a megadott művekről.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Fel a fejjel
Megváltozik a helyesírásra vonatkozó értékelési eljárás, a továbbiakban a jó helyesírást jutalmazzák, ahelyett, hogy hibapontokkal rontanák az eredményt.

A matek is változik. Legalábbis a követelményrendszere. Mostantól bővül a bizonyítandó tételek köre, az írásbelin az algebra 20 százalékos aránya 25 százalékra nő, és a pontozás is más lesz 2017-től.

Az elérhető információk alapján a középszintű vizsga szinte változatlan marad, a második részben azonban az összes feladat több részkérdésből áll majd.

A történelem pontozása is változik: az írásbelin és a szóbelin megszerezhető pontok aránya mind közép-, mind emelt szinten a jelenlegi 90-60-ról 100-50-re módosul. Az írásbeli feladatokra adható 100 pont pedig 50-50 arányban oszlik meg a teszt és az esszék között.

Az esszékérdések száma lecsökken: középszinten idáig nyolc lehetőségből hármat választhattak a nebulók, az új vizsgaleírás szerint viszont négyből két témát, emelt szinten pedig a jelenlegi tízből négy opció helyett hatból hármat választhatnak.

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Dzsudzsák, az antipéldakép

Dzsudzsák, az antipéldakép

hajrá, magyarok!

Dzsudzsák Balázs az Egyesült Arab Emírségekben folytatja pályafutását, és az Al-Ittihad Kalba labdarúgója lesz. Ezzel a lépésével megkoronázta "nagyszerű" pályafutását. Vélemény.

A bevándorlásellenes svéd párt kormányzó erővé válhat

A választásokon második legerősebb parlamenti erővé váló Mérsékelt Párt politikusai egyáltalán nem zárkóznak el attól, hogy együttműködjenek a kormányzás érdekében a bevándorlásellenes Svéd Demokratákkal.

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

amerika, london, párizs

A románoknak nem tetszik, hogy a székelyudvarhelyi iskola tanulói június 4-én felrajzolták Nagy-Magyarországot az udvarra.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Ezúttal egy Serena Williams-jelmez miatt hisztiznek a haladás bajnokai

Ezúttal egy Serena Williams-jelmez miatt hisztiznek a haladás bajnokai

amerika, london, párizs

A libsik ezúttal egy viccnek szánt kép miatt kiáltanak rasszizmust és sírják tele a közösségi médiát. A bűnt megint Ausztrália földjén követték el.

Orbán: Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni

Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Salzburgban.

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

kétharmad

Magyarország ragaszkodik azon jogához, hogy az ő feladata megvédeni határait - jelentette ki újságíróknak Orbán Viktor szerdán Salzburgban, az európai uniós állam-, illetve kormányfők informális találkozója előtt, a néppárti miniszterelnökök tanácskozására érkezve.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére