Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
szabad vasárnap
 
 
 
 

Most fogsz érettségizni? Van pár jó és rossz hírem!

2017. január 26. 23:38

Mind a kötelező, mind a választható tárgyak esetében módosulnak az érettségi követelmények az idei évtől. A középszintű nyelvi érettségi valamivel nehezebb lesz a továbbiakban.

Az idei évben változnak az érettségi feladatsorok és a követelmények. A változások érintik a szakgimnáziumokat is, ahol a végzősöknek kötelező lesz érettségizniük a szakmacsoportjuknak megfelelő szakmai tárgyból.

Eddig a szakgimnazisták választhattak, melyik ötödik tantárgyból érettségizzenek, a magyar nyelv és irodalom, a matematika, a történelem és az idegen nyelv mellett, mostantól csak a szakmájuknak megfelelő tárgyból érettségizhetnek – írja a Magyar Idők.

A magyar érettségi is megváltozik 2017-ben. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szerint, a középszintű írásbelin megváltozik a szövegalkotási feladatlap szerkezete, így a gyakorlati írásbeliség feladata átkerül emeltről középszintre. A vizsgázók a gyakorlati szövegalkotás és az érvelés között választhatnak.

A szövegalkotási részben az érettségizőknek 150 percük lesz arra, hogy egy műelemző vagy egy összehasonlító elemző fogalmazást írjanak a megadott művekről.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Fel a fejjel
Megváltozik a helyesírásra vonatkozó értékelési eljárás, a továbbiakban a jó helyesírást jutalmazzák, ahelyett, hogy hibapontokkal rontanák az eredményt.

A matek is változik. Legalábbis a követelményrendszere. Mostantól bővül a bizonyítandó tételek köre, az írásbelin az algebra 20 százalékos aránya 25 százalékra nő, és a pontozás is más lesz 2017-től.

Az elérhető információk alapján a középszintű vizsga szinte változatlan marad, a második részben azonban az összes feladat több részkérdésből áll majd.

A történelem pontozása is változik: az írásbelin és a szóbelin megszerezhető pontok aránya mind közép-, mind emelt szinten a jelenlegi 90-60-ról 100-50-re módosul. Az írásbeli feladatokra adható 100 pont pedig 50-50 arányban oszlik meg a teszt és az esszék között.

Az esszékérdések száma lecsökken: középszinten idáig nyolc lehetőségből hármat választhattak a nebulók, az új vizsgaleírás szerint viszont négyből két témát, emelt szinten pedig a jelenlegi tízből négy opció helyett hatból hármat választhatnak.

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Egyre rosszabb Macron megítélése a V4 országaiban

Egyre rosszabb Macron megítélése a V4 országaiban

kétharmad

Romlik Emmanuel Macron francia köztársasági elnök megítélése a visegrádi országok közvéleményében - áll a Nézőpont Intézet elemzésében.

Orbánnak igaza van - állítja az egyik tekintélyes francia lap

Orbánnak igaza van - állítja az egyik tekintélyes francia lap

kétharmad

A francia Le Figaro egy terjedelmes cikkben Orbán Viktor mellett foglalt állást a francia köztársasági elnökkel, Emmanuel Macronnal szemben. A Le Figaro azon a véleményen van, hogy Macron hibát követ el, amikor azért fordul bizonyos országok ellen, mert azok mást gondolnak a migrációról, mint ő.

Trump érti a nacionalizmus és globalizmus közötti fontos különbséget

Trump érti a nacionalizmus és globalizmus közötti fontos különbséget

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök érti a nacionalizmus és a globalizmus közötti fontos különbséget - ezzel a címmel közölte a The Daily Caller amerikai hírportál Raheem Kassam brit politikai elemző fejtegetéseit.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a mai nap folyamán.

Orbán: Magyarország és Lengyelország függetlensége ma is súlyos támadásoknak van kitéve

Orbán: Magyarország és Lengyelország függetlensége ma is súlyos támadásoknak van kitéve

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök Mateusz Morawiecki lengyel kormányfőhöz intézett levélben köszöntötte a lengyel népet a függetlenség visszaszerzésének századik évfordulója alkalmából.

Jelentgetésbe menekül a korrupciógyanúba keveredő Jobbik

Jelentgetésbe menekül a korrupciógyanúba keveredő Jobbik

kétharmad

Feljelentette a Jobbik azt a volt városi vezetőt, aki a párt zavaros pénzügyeiről beszélt. Szabó Balázs volt szekszárdi elnök nevetségesnek tartja az ellenzéki párt reakcióját. Közben a NAV egy olyan áfacsalási ügyben nyomoz, amiben a Jobbik egyik vezetője, Staudt Gábor is érintett lehet, azonban ő tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el.

Belgium is kiléphet az ENSZ migrációs paktumából

A belga szövetségi kormány menekültügyi és migrációs államtitkársága nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagjának aláírását - közölte a Le Soir című belga napilap szerdán.

Theresa May: a brit kormány jóváhagyta a Brexit-megállapodást

A brit kormány jóváhagyta a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás-tervezetet - közölte szerda este, a kabinet ötórás soron kívüli ülése után Theresa May brit miniszterelnök.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére