Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Most Budapesten a sor

Horváth Ferenc

2017. február 17. 18:38

Mi lesz veled olimpia?

Mint ismert, a Momentum Mozgalom – saját tájékoztatása szerint – több mint 260 ezer olimpiaellenes aláírást adott le a Fővárosi Választási Irodának a népszavazás kiírása érdekében. Így a labda most Budapest, a budapesti emberek térfelén pattog.

Mivel a főváros pályázott a 2024-es olimpia megrendezésére, valamint Budapesten indítottak aláírásgyűjtést is a pályázattal szemben, ez nem is lehetne másként, hiába jelennek meg hangzatos cikkek a balliberális médiában.

Az olimpia egy fantasztikus lehetőség lenne az ország számára, így magunk is örülnénk, ha beteljesülne sok magyar szurkoló és sportoló álma, hogy Magyarországon, saját hazánkban élhessük át a világ legnagyobb sportesemények minden egyes pillanatát. Azonban azt is látni kell, hogy felborult a korábbi konszenzus, mely az olimpiai pályázatot övezte.

A szocialista-liberális kormányok és városvezetés idején, 2009-ben még maga Demszky Gábor, az SZDSZ-es városvezető írt levelet az akkori miniszterelnöknek, Bajnai Gordonnak az olimpia kapcsán. Demszky a levélben arra sürgette a kormányfőt, hogy mielőbb üssék nyélbe az olimpiai törvényt, hogy Budapest pályázhasson a világjátékokra. A levelet Demszky mellett az MSZP-s Steiner Pál, az SZDSZ-es John Emese, a mostani főpolgármester, Tarlós István, a KDNP-s Bagdy Gábor, az MDF-es Hock Zoltán, valamint a BOM elnöke, Szalay-Berzeviczky Attila is szignózta.

Ezen tény tudtában, mégis hogyan lehetne másképp értelmezni a baloldal jelenlegi politikáját, mint egy árulást a budapesti olimpiával szemben?

Konszenzus hiányában nincs esélye Budapestnek. Ez egy fontos kritérium ugyanis a Nemzetközi Olimpiai Bizottság részéről, amely érthetően azt is prioritásként kezeli, hogy a pályázó országban egyetértés övezze az ötkarikás játékokra való pályázást, hiszen egy esetleges kormányváltással veszélybe kerülhet maga a rendezés is, ahogyan az Görögország esetében is megtörtént.

Ennek következtében Tarlós István nemhiába nyilatkozta azt, hogy főpolgármesterként személy szerint elgondolkodik azon, hogy nem kellene-e visszavonni a pályázatot, mivel az ellenzéki pártok árulást követtek el:

A grundokon anno ilyet nem lehetett megtenni, aki ezzel próbálkozott, elvették az uzsonnáját, és repült a sapkája a fa tetejére.”

Bárcsak még mindig a grundok idejét élnénk…

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Tusk: történelmi lépés született az EU-s csúcstalálkozón

Tusk: történelmi lépés született az EU-s csúcstalálkozón

amerika, london, párizs

Erősíteni fogják az Európai Unió védelmi dimenzióját.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Orbán: nincs egyetértés a migránsok elosztását illetően; Az Europol kimutatása szerint 2016-ban több volt a baloldali terrorcselekmény, mint a jobboldali; A versenyszférában is emelkedtek a reálbérek; Pénteken kiderül, hogy kik Simicska emberei a parlamentben. Ezek a nap legfontosabb hírei.

"Elitváltás" Franciaországban: Macron átvedlett szocikkal tölti fel kormányát

"Elitváltás" Franciaországban: Macron átvedlett szocikkal tölti fel kormányát

amerika, london, párizs

A politikai egyensúly, illetve a férfiak és a nők egyenlő arányának megtartása mellett a nyilvánosság számára ismeretlen személyeket nevezett ki szerda este Emmanuel Macron francia államfő a korrupciós gyanú miatt távozó négy tárcavezető helyére.

Nem vicc, a Merkel-féle CDU a hazafiság pártjaként mutatja be magát

Nem vicc, a Merkel-féle CDU a hazafiság pártjaként mutatja be magát

amerika, london, párizs

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) a felvilágosult hazafiság pártjaként mutatja be magát a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választást felvezető kampányban - hangzott el a CDU választási plakátjainak csütörtöki berlini bemutatóján.

Magyarázatot követelnek a lengyelek Macron közép-európaiakat becsmérlő szavaira

Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter csütörtökön reményét fejezte ki, hogy Emmanuel Macron francia elnök magyarázatot ad a lengyelekről, magyarokról és más kelet-közép-európai népekről mondott szavaira, amikor az EU-csúcstalálkozón előreláthatólag találkozik Beata Szydlo lengyel miniszterelnökkel.

Dél-Korea is nagyobb nyomásgyakorlást vár Kínától Észak-Koreával kapcsolatban

Dél-Korea is nagyobb nyomásgyakorlást vár Kínától Észak-Koreával kapcsolatban

amerika, london, párizs

Moon Jae-in Dél-Korea frissen megválasztott elnöke Donald Trumppal együtt nagyobb nyomásgyakorlást vár Kínától Észak-Koreával kapcsolatban, hogy az beszüntesse nukleáris programját. Ahogyan arról már írtunk, Kínának ez kényes kérdés, hiszen ha komolyabb gazdasági szankciókkal sújtaná egyik legfontosabb kereskedelmi partnerét, annak ő maga is meginná a levét.

"Közép-Európának a józan észt kell képviselnie"

"Közép-Európának a józan észt kell képviselnie"

közeleg a tél

Közép-Európának fontos szerepet kell vállalnia Európa biztonságának és versenyképességének a helyreállításában, ezért erőteljesen fel kell lépnie a migráció leállítása, az Európai Unió bővítése, valamint a kontinens keleti és nyugati fele között gazdasági együttműködés erősítése érdekében - ezt az álláspontot képviseli Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Közép-európai Kezdeményezés (KEK) országainak csütörtöki minszki külügyminiszteri találkozóján.

Elképesztő módszerekkel kínozzák a foglyokat a polgárháború sújtotta országban

Az Egyesült Arab Emírségek és a vele szövetséges jemeni erők Jemen déli részén titkos börtönöket üzemeltetnek, ahol százak tűntek el nyomtalanul az al-Kaida utáni hajtóvadászatban, és napi rendszerességgel kínozzák az embereket.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére