Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Most Budapesten a sor

Horváth Ferenc

2017. február 17. 18:38

Mi lesz veled olimpia?

Mint ismert, a Momentum Mozgalom – saját tájékoztatása szerint – több mint 260 ezer olimpiaellenes aláírást adott le a Fővárosi Választási Irodának a népszavazás kiírása érdekében. Így a labda most Budapest, a budapesti emberek térfelén pattog.

Mivel a főváros pályázott a 2024-es olimpia megrendezésére, valamint Budapesten indítottak aláírásgyűjtést is a pályázattal szemben, ez nem is lehetne másként, hiába jelennek meg hangzatos cikkek a balliberális médiában.

Az olimpia egy fantasztikus lehetőség lenne az ország számára, így magunk is örülnénk, ha beteljesülne sok magyar szurkoló és sportoló álma, hogy Magyarországon, saját hazánkban élhessük át a világ legnagyobb sportesemények minden egyes pillanatát. Azonban azt is látni kell, hogy felborult a korábbi konszenzus, mely az olimpiai pályázatot övezte.

A szocialista-liberális kormányok és városvezetés idején, 2009-ben még maga Demszky Gábor, az SZDSZ-es városvezető írt levelet az akkori miniszterelnöknek, Bajnai Gordonnak az olimpia kapcsán. Demszky a levélben arra sürgette a kormányfőt, hogy mielőbb üssék nyélbe az olimpiai törvényt, hogy Budapest pályázhasson a világjátékokra. A levelet Demszky mellett az MSZP-s Steiner Pál, az SZDSZ-es John Emese, a mostani főpolgármester, Tarlós István, a KDNP-s Bagdy Gábor, az MDF-es Hock Zoltán, valamint a BOM elnöke, Szalay-Berzeviczky Attila is szignózta.

Ezen tény tudtában, mégis hogyan lehetne másképp értelmezni a baloldal jelenlegi politikáját, mint egy árulást a budapesti olimpiával szemben?

Konszenzus hiányában nincs esélye Budapestnek. Ez egy fontos kritérium ugyanis a Nemzetközi Olimpiai Bizottság részéről, amely érthetően azt is prioritásként kezeli, hogy a pályázó országban egyetértés övezze az ötkarikás játékokra való pályázást, hiszen egy esetleges kormányváltással veszélybe kerülhet maga a rendezés is, ahogyan az Görögország esetében is megtörtént.

Ennek következtében Tarlós István nemhiába nyilatkozta azt, hogy főpolgármesterként személy szerint elgondolkodik azon, hogy nem kellene-e visszavonni a pályázatot, mivel az ellenzéki pártok árulást követtek el:

A grundokon anno ilyet nem lehetett megtenni, aki ezzel próbálkozott, elvették az uzsonnáját, és repült a sapkája a fa tetejére.”

Bárcsak még mindig a grundok idejét élnénk…

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Vesztésre állnak a kurdok

Vesztésre állnak a kurdok

amerika, london, párizs

Sikerekről számoltak be hétfő reggel az iraki erők a kurdok elleni harcban Kirkuk tartományból: utakat, hadállásokat és létesítményeket foglaltak el, például egy földgázterminált, rendőrőrsöket, a K1 nevű légitámaszpontot és egy ipari parkot Kirkuk várostól délre. Újabb bejelentésük szerint elfoglalták a kirkuki repülőteret.

Megint ultimátumot kapott a katalán elnök

Megint ultimátumot kapott a katalán elnök

amerika, london, párizs

Carles Puigdemontnak csütörtök délelőtt tíz óráig kell megválaszolnia azt az eldöntendő kérdést, hogy független lett-e Katalónia.

Újabb milliárdokat tolnak az egészségügybe

Újabb milliárdokat tolnak az egészségügybe

közeleg a tél

A nemzetgazdasági miniszter hétfői sajtótájékoztatóján beszélt a fővárosi egészségügyi fejlesztésekről.

Már egy új mobilalkalmazás is segíti az újraélesztéseket

Már egy új mobilalkalmazás is segíti az újraélesztéseket

szabad vasárnap

Évente több ezren lesznek rosszul az utcán hirtelen keringésleállás miatt, és a túlélés esélyét nagyban növeli, ha valaki a mentők kiérkezéséig el tudja kezdeni az újraélesztést. Az ilyen újraélesztéses életmentések elvégzéséhez nyújt segítséget az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), Szív City elnevezésű, új és ingyenesen letölthető mobilalkalmazása.

Esetleges eladásáról kezdett tárgyalásokat a Weinstein Co. produkciós cég

Esetleges eladásáról kezdett tárgyalásokat a Weinstein Co. produkciós cég

amerika, london, párizs

Azonnali tőkeinjekciót kap a Colony Capital alapkezelőtől a Weinstein Co. produkciós vállalat, amely tárgyalásokat is kezdett a cég egészének vagy egy jelentős részének az eladásáról - jelentette be hétfőn közleményben a két érintett fél.

Bőr alá ültetett mikrocsipekkel garantálni lehetne az olimpiák tisztaságát?

Bőr alá ültetett mikrocsipekkel garantálni lehetne az olimpiák tisztaságát?

century-on

Az Olimpikonok Világszövetsége (World Olympians Associations) vezetője Mike Miller meglepő javaslattal állt elő a napokban a világjátékok tisztaságának szavatolására. A szervezet igazgatója szerint azáltal lehetne kizárni a doppingolást, ha olyan mikrocsipeket helyeznének el az olimpián induló versenyzők testébe, amelyekkel 24 órás és online megfigyelés alatt lehetne tartani a sportolók fizikai jellemzőit, az aktuális testképét.

Szijjártóék rálépnek az észak-koreai diktátor tyúkszemére

Szijjártóék rálépnek az észak-koreai diktátor tyúkszemére

közeleg a tél

Budapest mindig is azt az álláspontot képviselte, hogy Észak-Koreát egy "őrült kommunista diktátor" vezeti - mondta Szijjártó Péter Luxembourgban, az uniós tagországok külügyminisztereinek tanácskozásán.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Orbán Viktor: Magyarország szép, élhető és biztonságos; Volt gyurcsányistával erősít a Momentum; Ferenc pápa: a migránsokat nem állíthatják meg fizikai akadályok. Az este legfontosabb hírei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére