Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a Lázadókhoz!”
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Most Budapesten a sor

Horváth Ferenc

2017. február 17. 18:38

Mi lesz veled olimpia?

Mint ismert, a Momentum Mozgalom – saját tájékoztatása szerint – több mint 260 ezer olimpiaellenes aláírást adott le a Fővárosi Választási Irodának a népszavazás kiírása érdekében. Így a labda most Budapest, a budapesti emberek térfelén pattog.

Mivel a főváros pályázott a 2024-es olimpia megrendezésére, valamint Budapesten indítottak aláírásgyűjtést is a pályázattal szemben, ez nem is lehetne másként, hiába jelennek meg hangzatos cikkek a balliberális médiában.

Az olimpia egy fantasztikus lehetőség lenne az ország számára, így magunk is örülnénk, ha beteljesülne sok magyar szurkoló és sportoló álma, hogy Magyarországon, saját hazánkban élhessük át a világ legnagyobb sportesemények minden egyes pillanatát. Azonban azt is látni kell, hogy felborult a korábbi konszenzus, mely az olimpiai pályázatot övezte.

A szocialista-liberális kormányok és városvezetés idején, 2009-ben még maga Demszky Gábor, az SZDSZ-es városvezető írt levelet az akkori miniszterelnöknek, Bajnai Gordonnak az olimpia kapcsán. Demszky a levélben arra sürgette a kormányfőt, hogy mielőbb üssék nyélbe az olimpiai törvényt, hogy Budapest pályázhasson a világjátékokra. A levelet Demszky mellett az MSZP-s Steiner Pál, az SZDSZ-es John Emese, a mostani főpolgármester, Tarlós István, a KDNP-s Bagdy Gábor, az MDF-es Hock Zoltán, valamint a BOM elnöke, Szalay-Berzeviczky Attila is szignózta.

Ezen tény tudtában, mégis hogyan lehetne másképp értelmezni a baloldal jelenlegi politikáját, mint egy árulást a budapesti olimpiával szemben?

Konszenzus hiányában nincs esélye Budapestnek. Ez egy fontos kritérium ugyanis a Nemzetközi Olimpiai Bizottság részéről, amely érthetően azt is prioritásként kezeli, hogy a pályázó országban egyetértés övezze az ötkarikás játékokra való pályázást, hiszen egy esetleges kormányváltással veszélybe kerülhet maga a rendezés is, ahogyan az Görögország esetében is megtörtént.

Ennek következtében Tarlós István nemhiába nyilatkozta azt, hogy főpolgármesterként személy szerint elgondolkodik azon, hogy nem kellene-e visszavonni a pályázatot, mivel az ellenzéki pártok árulást követtek el:

A grundokon anno ilyet nem lehetett megtenni, aki ezzel próbálkozott, elvették az uzsonnáját, és repült a sapkája a fa tetejére.”

Bárcsak még mindig a grundok idejét élnénk…

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
Az EB alelnöke Magyarország és Lengyelország elleni fellépésre buzdítja a tagállamokat

Az EB alelnöke Magyarország és Lengyelország elleni fellépésre buzdítja a tagállamokat

amerika, london, párizs

Frans Timmermans nem adja alább egy jó kis jogállami sivalkodásnál. A holland szociáldemokrata politikus meg is mutatta, hogyan kell ezt csinálni egy jó kis német lapinterjúban.

Pornót nézetett a 10 éves áldozatával a migráns, majd megerőszakolta

Pornót nézetett a 10 éves áldozatával a migráns, majd megerőszakolta

amerika, london, párizs

Az erőszakoló migráns most azért könyörög, hogy a svéd kormány ne toloncolja vissza Irakba.

Magyarországon fogták el korábban a londoni merénylőt

Magyarországon fogták el korábban a londoni merénylőt

amerika, london, párizs

Az idő haladtával egyre többet tudni a londoni merénylőről. Abu Izzadeen jamaicai származású brit iszlamista hitszónokot 2015. novemberében Lőkösházán is elfogták.

Az ISIS radikális hitszónoka volt a londoni terrorista

A brit Channel 4 úgy tudja, hogy a szerdai merénylő a terrorszervezet brit toborzója és radikális térítője, Abu Izzadeen volt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Terror Londonban; A francia muszlim fiatalok elfogadják a terrorizmust; Brüsszelben tárgyalják a vérlázító Benes-dekrétumok ügyét. A nap legfontosabb hírei, szerintünk.

Szijjártó adna egy pofont a terrorizmusnak

A külgazdasági és külügyminiszter a szerdán Washingtonban megrendezett terrorellenes nemzetközi konferencián felajánlotta a magyar katonai részvétel növelését és meghosszabbítását Irakban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére