Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Most akkor ehetünk disznót vagy nem?

Horváth József György

2015.10.26. 22:00

Rákkeltõ? Vagy talán mégsem?

Délben írtunk az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) által kiszivárogtatott információkról, melyek szerint a vörös hús - így a disznó - a marha- és a bárányhús fogyasztása növeli a gyomorrák kialakulásának kockázatait.

Erre mit ad Isten?

A magyar Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) 2020-ig öt, azaz 5 kilogrammal szeretné növelni Magyarországon a sertéshúsfogyasztást.

Menczel Lászlóné, a VHT titkára felháborítónak, tudománytalannak és elképzelhetetlennek tartja az egészségügyi szervezet előrejelzéseit. Szerinte az adatokat nem támasztják alá egészségügyi vizsgálatok.

Felháborodásában nincs egyedül. Európa legnagyobb sertéstartó országai - Németország, Hollandia, Dánia és Spanyolország - is hangot adtak felháborodásuknak, és közös fellépést sürgetnek a piacromboló híresztelés ellen.

Menczel Lászlóné elmondása szerint a sertéstartás Magyarországon is alkalmazkodott a jelenlegi nemzetközi elvárásokhoz.

A magyar sertések zsírtartalma a minimálisra csökkent. Több vizsgálat is kimutatta, hogy a sertéshús fehérjében gazdag, koleszterint pedig jóformán nem is tartalmaz.

 

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére