Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#focivébé
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Montenegrót hivatalosan is meghívják a NATO-ba

888.hu

2015. november 30. 11:24

MONTENEGRÓ, 11:24

Montenegrót hivatalos keretek között is meghívják a NATO-ba, melynek bejelentésére szerda hajnalban kerülhet sor.

Fotó: AFP

Horvátország és Albánia 2009-es csatlakozása után először kerül sor a szervezet bővítésére.

A csatlakozási folyamat várhatóan 2 évet vesz majd igénybe.

Az ország csatlakozását Magyarország is támogatja. Orbán Viktor korábban úgy fogalmazott, hogy elkötelezetten támogatjuk a montenegróiak NATO-, valamint uniós tagságát is, mivel ez a leghatékonyabb út a nyugat-balkáni térség stabilizálódásához.

BRÜSSZEL, 12:40

A NATO-tagok hadügyminiszterei jövő februárban, de legkésőbb jövő júniusban dönthetnek arról, hogy a kelet-európai országokban új NATO-bázisok létesüljenek.

Minden várakozás szerint Ukrajna továbbra is csak korlátozott mértékű támogatásra számíthat a NATO-tól; a NATO jelenleg (elsősorban a kiberbiztonság területén nyújtott) biztonságpolitikai tanácsadással, pénzügyi és logisztikai segítséggel és katonai képzésekkel segíti Ukrajnát. A kedden kezdődő NATO-találkozón a tagországok megerősíthetik Ukrajnának nyújtott politikai támogatásukat, és az új bázisok is segíthetnek abban, hogy elrettentsék Oroszországot a status quo újabb felborításától.

Néhány napja hasonló követeléseket fogalmazott meg az új lengyel külügyminiszter, aki szerint jelenleg kettős mérce uralkodik a nyugati és a keleti országok biztonságának kérdésében.

BRÜSSZEL, 15:46

A NATO-tagországok külügyminisztereinek kedden kezdődő találkozóján a 28 tagország képviselői megállapodhatnak a "Határozott támogatás" fedőnevű, 2015-ben elindított afganisztáni támogató misszió első fázisának meghosszabbításáról.

Eszerint, az előzetes elképzelésekkel ellentétben a jelenleg Afganisztánban állomásozó 12 ezer NATO-katona 2016-ban is az országban maradna, valamint az afgán biztonsági erők pénzügyi támogatását is a most érvényes keretek között folytatnák, és a 2018-2020-as időszakban se csökkentenék az erre szánt összeget. (A NATO 2018-20 között újabb 4 milliárd dollárt költene az afgán biztonsági erők fenntartására.)

Az Egyesült Államok saját hatáskörében nemrég hasonló döntést hozott, fenntartva jelenlétét a térségben a kunduzi kudarcok után, és részben azokra a titkosszolgálati értesülésekre is reagálva, hogy a Da'es harcosai Afganisztánban is feltűntek. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Senkik országa

Különös élménnyel gazdagodtam a hétvégén, ugyanis személyesen is áldozatul estem annak a mindent átszövő felsőbbrendűségi érzésnek, amelyről idáig többnyire csak közéleti szereplők tapasztalatai alapján volt alkalmam írni. Szubjektív beszámoló egy szürreális találkozóról és a liberális lelkületről.

889
A németek háromnegyede kihátrált Merkel mögül

A németek háromnegyede kihátrált Merkel mögül

amerika, london, párizs

Nem mintha eddig a helyzet magaslatán lett volna, de a Horst Seehofer által adott kéthetes ultimátum gőzerővel tolja Merkelt a teljes politikai megsemmisülés felé. Ezt igazolja egy frissen publikált kutatás is, amiből az látszik, hogy a németek háromnegyede elfordult már a kancellártól.

Spanyol kollégistákat túrtak ki helyükről az Aquarius migránsai miatt

Spanyol kollégistákat túrtak ki helyükről az Aquarius migránsai miatt

amerika, london, párizs

Nagylelkű és humanitárius gesztust akart tenni Madrid azzal, hogy úgy döntött, befogadja az Aquarius fedélzetén ragadt migránsokat. A gond csak az, hogy ezzel saját őshonos állampolgárait hozta kényelmetlen helyzetbe: azt mondták a spanyol tanulóknak, hogy 24 órájuk van kiköltözni kollégiumukból.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Lássuk, mi várható a mai nap.

Trump: az illegális bevándorlás szörnyű dolog

Trump: az illegális bevándorlás szörnyű dolog

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök " szörnyű dolognak" nevezte az illegális bevándorlást, védelmébe vette a gyermekeket bevándorló szüleiktől elválasztó gyakorlatot, de leszögezte, hogy a határon kialakult válságot meg kell oldani.

Kilép az USA az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából

Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet szerint a tanács nem méltó a nevére.

Ennyi: bevándorlási különadót kell fizetniük a bevándorlást segítő szervezeteknek

Amit Nyugaton nem tudnak megoldani a bürokraták, azt Magyarországon lazán megoldja a kormány.

Pár tucat afrikai migráns kitúrja a helyieket Amszterdamból

Pár tucat afrikai migráns kitúrja a helyieket Amszterdamból

amerika, london, párizs

A magát "We are here" névvel illető csoport lakásokat, raktárakat, gyárakat, sőt iskolákat is elfoglalt már.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére