Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Monológ a Brexit megértéséhez

V.K.

2019. március 23. 17:00

Egy beszéd, amely közelebb visz minket a Brexit okainak megértéséhez, és azoknak a briteknek az elnyomott haragjához, akiket sose hallgattak meg, és akiket sosem kérdeztek meg semmiről.

“Angol vagyok. Bermondseybe való, Délkelet-Londonból. Az apámat George-nak hívták. Ő szintén Bermondseybe való volt. Az ő apját, egy másik bermondseyi embert, szintén George-nak hívtak. Az ő apja pedig, az én dédapám, ugyanerről a helyről származott. Az ő neve Edward volt.

Családomnak e három nemzedéke halkereskedéssel foglalkozott. Én vagyok családom első tagja, aki nem a billingsgate-i piacon dolgozik. A dédapámnak tizenegy testvére volt. Mind megházasodtak, egy kivételével. Nekik 43 gyermekük született, akikből 37 kötött házasságot. Az ő gyermekeiknek a száma pedig 159. Ezek egyike volt az édesapám. Nem tudom pontosan hányan házasodtak meg az ő nemzedékéből, vagy hogy pontosan hány gyermeket nemzettek. Mostanáig több mint kétszázukról van tudomásom.

Sokan még mindig Bermondseyben élnek. Néhányan még mindig halkereskedők.

Hetet hívnak közülük George-nak és ötöt Viktóriának. Itt állok előttetek, mindannyiuk képviseletében. És a nevükben teszem fel a nagyszerű kérdést, amit pártfogónk, Mr. Powell kérdezett: Mit tudnak ők Angliáról, akik csak Angliát ismerik? Vagy, mit tudna mondani a családom – aki Angliából való, Angliában élt, aki csak Angliát ismerte – az országunkról?

Mr. Powell egyszer beszélt az ősi Athén pusztulásáról, és a szent olívafának, az ő országuk, Görögország szimbólumának a csodálatos megmaradásáról a fekete romok között. És beszélt rólunk is, angolokról, egy valaha volt birodalom szívében, akik megtalálni véljük a magunk tölgyfáját, melynek életereje a mi ősi gyökereinkből fakad, és azt mondta, talán, végső soron mi, akik töretlen ezer éve ezt a szigeterődítményt lakjuk, akik – ahogy ő mondta – az angol madarak énekére nőttünk fel, angol tölgyfa alatt, az angol mezőn, Szent György vörös keresztje alatt, talán mi vagyunk, akik a legtöbbet tudják Angliáról.

És én nagyon nagyra értékelem azért, hogy ezt mondta, mert úgy éreztem, mintha a családomról beszélt volna, akik nagyon jól megértették az országunkat. És akik talán még jobban értették a fővárosukat, London városkát, ahogy régen hívtuk. Kószáltunk a parkjaiban, álmélkodtunk egyes helyeken, üzleteltünk a városban, vagy nyugatra mentünk táncolni, és a folyón csónakáztunk. A régi London világos söre és angolnás pitéje! Családom Londonja annyi generáció óta, amennyiről csak tudomásom van. London, amely kevesebb mint tizenöt éven belül kevesebb mint ötven százalékban lesz fehér. London, ahol tizenöt éven belül a fehér ember kisebbségnek fog számítani.

Rasszista lennék? Nem.

Van bármi kifogásom más bőrszínű emberek ellen? Nem.

Meg fogom akadályozni, hogy az országomba jöjjenek? Nem.

Akkor hát mi is az én bajom?

Az én bajom – és most hét férfi nevében beszélek akit George-nak hívnak, és öt nő nevében akit Viktóriának – az én bajom nagyon egyszerű.

Az én bajom, hogy SOHA nem kérdeztek meg minket.

Az én bajom, hogy mindig megmondták, nem kérdezték, és minden nap újra és újra megmondják, hogy milyennek kell lennünk, és, hogy milyennek kell az országunknak lennie.

Tudjuk kik azok, akik megmondják, ők is angolok. Övék az az osztály, amely mindig elkülöníti magát, az osztály, amely mindig megszerezte magának amit akart, és most ez az osztály az, amely Angliát olcsó pénzért kiárusítja.

Soha nem kérdeztek minket, és soha nem is fognak.

Megengedjük nekik, hogy eladják az örökségünket? Vagy itt van-e az ideje, hogy felemeljük a szavunk?

Hogy szót emeljünk, hogy elvegyük tőlük a jogot, hogy eladják a szent, a bőséges, a mi egyetlen Angliánkat, amely gondozott minket, felnevelt meztelenül, ahogy a tölgyfákat. Itt van-e az ideje, hogy Anglia újra összefogjon és megvédjük az országunkat? A bennünk élő tűzzel, az öklünkkel?

Itt van-e az ideje, hogy Anglia fiai újra felemelkedjenek?

Azt mondom, igen. Azt mondom igen! Azt mondom.. igen.”

A monológ a 2001-ben futott NCS Manhunt című BBC sorozatban hangzott el. Bár a sorozatban a kontextus teljesen más -  és sokkal radikálisabb - , a beszéd a Brexit-pártiak egyik ikonikus közösségi média-tartalmává vált.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ezek lesznek ma!

A spanyol bevándorlásellenesek is falat építenének a migránsok ellen

A spanyol bevándorlásellenesek is falat építenének a migránsok ellen

amerika, london, párizs

A spanyol belpolitikában egyre népszerűbbé váló VOX párt kijelentette, mit kezdene a bevándorlási válsággal: megmászhatatlan falat húznának a migránsok megállítására.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek!

Csodák márpedig nincsenek - legalábbis a Magyar Kupában biztosan nem

Csodák márpedig nincsenek - legalábbis a Magyar Kupában biztosan nem

hajrá, magyarok!

A Magyar Kupa elődöntőjében lejátszott szerdai mérkőzéssel folytatódik a Pörge szurkol!

Szijjártó: elfogadhatatlan az ukrán nyelvtörvény, Porosenko szellemiségét idézi

Szijjártó: elfogadhatatlan az ukrán nyelvtörvény, Porosenko szellemiségét idézi

kétharmad

Elfogadhatatlannak nevezte a csütörtökön megszavazott ukrán nyelvtörvényt Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának úgy nyilatkozott: a magyar nemzeti közösség jogait sértő törvény Petro Porosenko távozófélben lévő elnök szellemiségét idézi, aki magyarellenes politikát folytatott.

A muszlimok miatt nem ünnepelhetnek mostantól pezsgővel az angol FA-kupa nyertesei

A muszlimok miatt nem ünnepelhetnek mostantól pezsgővel az angol FA-kupa nyertesei

amerika, london, párizs

A világ legrégebbi labdarúgó-versenysorozatának, az angol FA-kupának győztesei mostantól nem ünnepelhetnek többet pezsgővel, miután a muszlim focistákra való tekintettel az angol labdarúgó-szövetség (FA) az inkluzivitás jegyében betiltotta az évtizedek óta élő hagyományt.

Eldurvult a vita Rómában: hajléktalan kereszténynek vágta el a torkát a muszlim migráns

Eldurvult a vita Rómában: hajléktalan kereszténynek vágta el a torkát a muszlim migráns

amerika, london, párizs

Újabb "integrációs kísérlet" történt Nyugat-Európában - legalábbis ezeket az "eseteket" szokták annak titulálni a bevándorláspárti megmondóemberek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére