Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Mit tanulhatnak a tegnapi napból a haladók?

Megadja Gábor

2018. április 9. 15:00

Amíg ezen a vágányon haladnak, az életben nem fogják tudni megfordítani ezt a mérkőzést.

A liberálisok és az igazikonzervatív derpegők első reakcióiból nem az olvasható ki, hogy bármit is tanultak volna a tegnapi választás eredményeiből. Inkább azt publikálják, hogy hányan gugliztak rá hajnali háromkor a bulinegyedben a „kivándorlás” szóra (kicsit aggódni is kezdtünk, hogy vajon mi lesz velünk, mi lesz az országgal alternatív életművészek és a szójalatte-babzsákfotel tengelyen létező kreatívjaink nélkül?), illetve kiírják a fészbukra, hogy „győzött a gyűlölet”, és az Orbán megetette egybites kampányával a birkákat. (A bónusz a „hiába győzött, máris bajban a Fidesz” emlékdíj versenyzőinek mérkőzése, a „magányos a diktátor” c. tragédia fél felvonásban.)

Amíg ezen a vágányon haladnak, az életben nem fogják tudni megfordítani ezt a mérkőzést.

Tegnap elmentek szavazni azok, akik nem figyelik a Közös Ország Mozgalom, a Viszlát, kétharmad! mozgalom és a számtalan további „Orbánnak mennie kell” című workshopot. Nem nézik éjt nappallá téve Kálmán Olgát, nem szervezkednek a Facebookon. Nem ismerőseitek a Facebookon. És még az is lehet, hogy nincsenek is fent a Facebookon. Akik tegnap szavaztak, azokat nem tudjátok feljelenteni és letiltatni a Facebookon. Tegnap ők szólaltak meg. Azok, akik a buborékon kívül élnek.

Nem olvassák a New York Times online oldalát, de az Indexet sem. És nem érdekli őket mindaz, amit az újságírók és éttermiségiek csócsálnak, hogy „európai értékek” meg „fékek és ellensúlyok”, hogy mi huszadik és mi huszonegyedik századi, nem Bibó- és Acton-idézetekkel fekszenek és kelnek. De kik is ők?

Vajon ezek a buborékon kívüliek tényleg egybites birkák, vidéki suttyók, akik csak a gyűlöletből értenek? Ez a legegyszerűbb magyarázat a liberálisok számára, mert így nekik nincs felelősségük (ahogy sose szokott lenni). Ők mindent (jobban) tudnak (mernek, tesznek), csak a nép ostoba.

Tegnap – elsősorban – a vidék népe mentette meg Magyarországot. Ők azok, akik a haladók szerint csak a gyűlöletből értenek és ostobák. Pedig nem gyűlöletből szavaztak. Azért szavaztak, mert nekik még ismerősek a „haza”, „ország” és „nemzet” képzetek, még ha nem is beszélnek ezekről sohasem. Ebben élnek. Nem kell nekik cirádásan elmagyarázni, hogy mi is a kultúránk és mit kell megvédeni, mert abban élnek. Tudják. Tudják, hogy fontos a gyerekeik és az unokáik jövője, és tudják azt is, hogy nem szeretnék, ha mások kívülről beavatkoznának abba, hogyan éljenek. Nem elméletekben és absztrakciókban élnek, hanem a mindennapok világában, és abban magától értetődő, hogy mi az a haza, nemzet, ország, nem kell kielemezni, megfejteni, sőt még kimondani sem.

Őket sosem halljuk a nemzetközi és hazai médiazajban, és nagyjából nem is érdekli ez őket. Nekik elég egyszer megszólalniuk. Tegnap megtették. És minden más tejesen lényegtelen. Lényegtelen, hogy taktikai vagy technikai, lényegtelenek az „ideológiai viták”, az ellenzéki pártok között az összefogósdi-nem összefogósdi.

És mindaddig, amíg a haladók nem értik meg, hogy ezeknek az embereknek mi és miért fontos, addig soha nem fogják tudni megfordítani ezt a meccset – direktórium, kéksisakosok vagy vörös hadsereg nélkül. Akik tegnap a kormány maradására szavaztak, azok szeretik az országukat. Nem filozofálnak ezen, nem fejtenek meg, ez nekik természetes. A haladók részéről ideje lenne végre megérteni és nem lenézni őket – ha már ugyanerre ők képtelenek.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

kinyílott a pitypang

Az il­lető bár dip­lo­mata-ko­csi­val köz­le­ke­dett, de nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.

Soros alapítványa bíróságon veszi célba a bevándorlás megállításáért felelős törvényt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a "Stop Soros" törvénycsomag miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) - jelentette be honlapján hétfőn a szervezet.

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére