Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Mindenkit szeretni

Pozsonyi Ádám

2018. november 21. 14:30

Nem lehet mindenkit szeretni, de minek is, mert miféle szeretet az, amit az utolsó gyújtogató és az édesanyám egyformán megkap?

Levelet kaptam egy humanista szellemű úrtól, aki a szeretet híve. (Meg a haladásé és a szólásszabadságé, természetesen.)

Kimásoltam egy részletet:

„A keresztényekkel, akik valódi menekültek, képesek az integrációra és legálisan kérnek menedéket, velük mi az ön baja? Én mindenkit próbálok szeretni, az illegális muszlim terroristát is. Hazaküldeném szeretettel élve (ha békés), vagy holtan (ha erőszakkal támad).

A szeretetnek nincs köze szerintem ahhoz, hogy valaki kicsoda. A keresztények között vannak mindenféle népek, nem csak arabok. Nem vagyok rasszista, nem azzal van bajom, ha valaki fekete, sárga, színes bőrű vagy román. Azzal van bajom, ha vallási szélsőséges. Azzal van bajom, ha nem akar/tud emberien viselkedni, nem akar integrálódni. Ha úgy akarja megőrizni a saját kultúráját, hogy a miénket pusztítja. Ha élősködni jön ide, nem akar dolgozni, csak segélyt kapni.

Ha vannak normális EMBEREK – bőrszíntől és származástól függetlenül, akik itt szeretnének élni, kisebbségben, dolgozva, akkor az jöjjön szerintem. 1000 évig így volt ez a Kárpát-medencében.”

Rövid részlet, de nagyjából kivehető a gondolatmenet.

Nem válaszoltam még rá. Nem tudom, fogok-e majd. Pedig nem vagyok udvariatlan, csak az ilyet én már unom. Számtalanszor elmondtam, de az „emberszeretet” falát nehéz áttörni észérvekkel. Még történelmi tapasztalatokkal se.

Ha válaszolni fogok – és nekidurálom magam –, akkor ilyesmiket fogok írni neki:

Tisztelt Uram!

Szerintem nem kell ide se muszlim arab, se keresztény arab, se Szíriusz-hívő. Miért kéne szeretnem az akármilyen arabot? Ön szereti? Jó az nekünk, ha itt van? Nekünk, magyaroknak ebből mi hasznunk? Ha meg nincs belőle haszna a magyarságnak, akkor miért kéne engednünk, hogy jöjjön? Miért kéne nekünk, magyaroknak bármit is tennünk azokon kívül, melyekből hasznunk van? Miért kéne bármit is tennünk azokon kívül, melyekhez érdekünk fűződik?

"Mindenkit próbálok szeretni". Ne haragudjon, de Önnek nem lehet könnyű élete. Miért nem választja mondjuk azt, hogy "szeretnék láthatatlan lenni." Vagy hogy "szeretnék eljutni a Holdra"?

Ezek reálisabb célok, mint a „Mindenkit szeretni”.

Nem lehet mindenkit szeretni, de minek is, mert miféle szeretet az, amit az utolsó gyújtogató és az édesanyám egyformán megkap? A szeretet lényege, hogy az csak kiválasztottak osztályrésze.

A szeretet kirekesztő. A szeretetben szegregáció van.

Ha a barátnőmnek vagy a feleségemnek azt mondom, hogy én minden lányt egyformán szeretek, igencsak felháborodna – és joggal.

Ön azt mondja, szeretet, és közben kultúrákat szüntetne meg, emberfajtákat törölne el a föld színéről, hagyományokat és nemzeti érzéseket likvidálna ártatlan mosollyal.

Ha bárkit beengedünk, mindegy milyen származású, vérmérsékletű, vallású, pillanatok alatt felszámoljuk földrészünk több ezer éves történelmét. Szembeköpködjük millió ősünk harcát, álmát, érzelmeit.

Ez az azért elég brutális mészárszék. Az Úristen nem hinném, hogy megdicsérné Önt érte. (Mellesleg a szlovák, román, germán, meg szerb keresztényekkel is épp elég bajunk volt, szét is szedték az országunkat, pedig jóval közelebb állnak hozzánk kulturálisan, mint egy arab.)

Még egy jó részlet a levélből:

"A szeretetben rangsort felállítani szerintem gyerekes dolog. Pl. a dalai láma meg Jézus az ilyen mindenkit szerető pali, de még vannak egy páran a világban. Az egyik állítólag értünk halt kereszthalált. A másik meg naponta több órát imádkozik mindenkiért...”

Nos, Jézus nem egy „Pali". (Amellett, hogy nem „ember".) Neki esetleg megy ez a mindenkit szeretés. Nekem biztos nem. Engem mellesleg roppantul zavar, amikor valaki magát az abszolútumhoz méri, és önmagára is olyan feladatokat ruház, mint egy istenre.

"A szeretetben rangsort felállítani szerintem gyerekes dolog". Nagyon jó! Ne legyen rangsor. Gondolom, a gyermekének vesz cipőt meg ruhát. És a kosztját is fizeti, mert szereti őt. Mivel a szeretetben nincs rangsor, remélem engem is épp annyira szeret, mint őt.

Adnék egy számlaszámot, kérem, utaljon rá százezer forintot, mert épp cipőt vennék, tönkrement a telefonom, szeretnék egy Iron Maiden-pólót, meg a jövő héten söröznénk a barátaimmal, akiket ugyan Ön nem ismer, de bizonyára szereti őket is, mint ahogy a vadidegen nigériai keresztényt is.

Kérem, ne késlekedjen, mert még elviszik az üzletből, aztán majd jól nézek ki. De komolyan. Hol él ez? – töprengek minden egyes alkalommal, amikor ilyennel találkozom. Aztán egyszer csak rájöttem a válaszra: biztonságban.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Saját dolgozóit sem fizette ki a Jobbik

Saját dolgozóit sem fizette ki a Jobbik

kétharmad

Az EchoTV Informátor című műsorához került dokumentumok szerint a párt tévéjének számító N1TV készítői a választások előtti három hónapban több esetben is napi 18-19 órákat dolgoztak a párt sikerességéért, mint kiderült ingyen. Az N1TV, a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány tulajdona, amely a Jobbik pártalapítványa.

A nyugati demokráciákban súlyosan büntetik a képviselői rendbontást

Egyre inkább úgy tűnik, hogy társadalmi tömegbázis híján a frusztrált ellenzék nem lát más lehetőséget, mint a nyílt erőszak bevetését: a parlamentarizmus demokratikus szabályainak durva megsértésével próbálják támadni a fennálló alkotmányos rendet - áll a Századvég Alapítvány legfrissebb elemzésében.

Márki-Zay összevissza hazudozott, meg is lett az eredménye: másfél millióra büntették becsületsértésért

Márki-Zay összevissza hazudozott, meg is lett az eredménye: másfél millióra büntették becsületsértésért

kétharmad

Rossz napja volt pénteken a hódmezővásárhelyi polgármesternek, ugyanis két személyiségi jogi pert is elvesztett a Szegedi Törvényszéken. Márki-Zay Pétert másfél millió forint pénzbüntetésre ítélték és eltiltották a további jogsértésektől.

Évi félmillió migráns betelepítését tartalmazza a Soros-terv 2.0

Évi félmillió migráns betelepítését tartalmazza a Soros-terv 2.0

kétharmad

A témát Kiszelly Zoltán politológus és Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász járta körül.

Kovács Zoltán példásan tette helyre az "isiászos" Junckert

Kovács Zoltán példásan tette helyre az "isiászos" Junckert

kétharmad

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság isiászos vezetője péntek este kezdett el szapulni európai vezetőket, köztük a magyar miniszterelnököt is. Szombaton Kovács Zoltán tette helyre a brüsszeli vezetőt.

Használjunk új szavakat! Unom a nácit

Használjunk új szavakat! Unom a nácit

piszkostizenkettő

Minden náci, ami nekik nem tetszik, vagy akit le akarnak járatni. Ez a karaktergyilkolás leggyakrabban használt közhelye. De ez is olyan, mint az antibiotikum. Minél gyakrabban használják, annál kevesebbet ér.

Így provokálta a rendőröket az áldozatnak beállított gördeszkás hülyegyerek

Így provokálta a rendőröket az áldozatnak beállított gördeszkás hülyegyerek

kétharmad

Felkapta az ellenzéki média a gördeszkás provokátor történetét, aki egy hangfelvételt készített az intézkedő rendőrökről. Áldozat vagy provokátor? Itt egy videó ezzel kapcsolatban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére