Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Maccabi
 
 
 
 

Minden, amit tudni akartál a magyar Maccabi csapatról

2019. március 9. 17:50

Utánajártunk a magyar Maccabi csapat több mint százéves történelmének.

A magyar Maccabi csapat múltja egészen 1906-ig nyúlik vissza. Ekkor alapította meg Dömény Lajos, az első zsidó érdekeltségű sportegyesületet, a Magyar Vívó és Atlétikai Klubot. Működésének első éveiben a VAC csak torna- és vívószakosztályt működtetett, de aztán terjeszkedni kezdett: létrehozták a labdarúgó, úszó, vízilabda, asztalitenisz, birkózó, kosárlabda és tenisz szakosztályt is. Az 1920-as évek elején a VAC labdarúgói annyira sikeresek voltak, hogy többen közülük a nemzeti válogatottban is játszottak. A VAC 1927-ben csatlakozott a Maccabi Világszövetséghez. A Maccabi-klubok sajátossága, hogy a sporteseményeken túl a zsidó hagyományok ápolását is fontos feladatuknak tartják.

Bár a VAC sikere töretlenül ívelt felfelé, a ’30-as évek végére azonban nehéz időszak köszöntött a klubra. 

Az egyesületet betiltották, a klub számos tagja és versenyzője pedig koncentrációs és munkatáborok áldozata lett.

A háború és a felfoghatatlan veszteségek után tettek egy kísérletet Klein Elek vezetésével arra, hogy újraszervezzék magukat, de a kísérlet kudarcba fulladt: pár évvel később a VAC bezárt. Később a kommunista rendszer sem kímélte őket: eleinte ellehetetlenítették a Maccabi VAC számára az újraindulást, majd be is tiltották működésüket.

1989 fontos év volt a VAC számára: a közösség erejének és kitartásának köszönhetően újra életre keltek. Még ebben az évben tagjai is lettek a Maccabi Világszövetségnek, a klub sportolói pedig részt is vettek az első nemzetközi eseményen, a 14. Maccabi Világjátékokon (Maccabiah), mely a legnagyobb zsidó közösségi és sport esemény a világon. A Világjátékokat négyévente rendezik meg, ilyenkor több ezer sportoló érkezik a világ minden részéről Izraelbe.

A magyar csapat azóta minden Világjátékon és Európa Játékon képviselte Magyarországot,

ezen kívül megrendezett egy Maccabi Bridge Európa Bajnokságot és a Maccabi Európa Szövetség közgyűlését. A Szövetség célja, hogy a sport-, oktatási és kulturális programok révén építse az európai zsidóság jövőjét. Itt dőlt el, hogy 2019-ben melyik európai várost érheti a megtiszteltetés, megrendezheti a 15. Maccabi Európai Játékokat. Szoros volt a verseny Budapest és Basel között, de végül bizonyítottunk.

A kemény munka, a felkészültség mellett persze fővárosunk egyértelmű földrajzi, történelmi, kulturális adottságai és ezzel együtt alkalmassága egy ilyen multisportesemény megrendezésére mind meggyőzően hatott:

Budapestet választották a 2019-es Maccabi Európai Játékok helyszínének.

Különösen nagy megtiszteltetés ez, hiszen a Maccabi Európai Játékok lesz hazánk legnagyobb sporteseménye. A megrendezésre 2019. július 29. és augusztus 7. között kerül sor, a magyar érmek pedig elsősorban a küzdősportokban, vízilabdában és vívásban várhatóak.

OLVASTAD MÁR?

Maccabi
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

amerika, london, párizs

A Nyugaton - Nyugat-Európában és Észak-Amerikában - született muszlimok nagyobb fogékonyságot mutatnak a szélsőséges iszlám iránt, mint azok, akik például a Közel-Keleten vagy Afrikában születtek - állítja egy tanulmány, amelyet a svédországi Uppsalai Egyetemen készítettek.

Teljes fejetlenség uralkodik a német integrációs törekvések terén

Egyre több kritika éri a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hatóságot (BAMF).

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Az MLSZ vezetősége előbújhatna a csigaházából és körülnézhetne egy kicsit

Az MLSZ vezetősége előbújhatna a csigaházából és körülnézhetne egy kicsit

hajrá, magyarok!

Egészen elképesztő az, ahogy Magyarországon elherdáljuk a tehetséges labdarúgóinkat.

Összeomlás

Összeomlás

piszkostizenkettő

A szélsőbaloldali anarchista rabol és gyújtogat, a rendőr kínoz és fosztogat, a néppárti polgármester meg nem tehet semmiről, hiszen szexmániás.

Everything you need to know about the conflict between Fidesz and the European People's Party

Everything you need to know about the conflict between Fidesz and the European People's Party

amerika, london, párizs

On Wednesday, the European People's Party (EPP) held a meeting regarding the membership of its fourth strongest member party, Fidesz. The importance of this conference was paramount, considering the date of the elections to the European Parliament is closing in.

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

kétharmad

Hiába kavarta fel az álló vizet Európa egyik legnagyobb gazdasági és katonai ereje, Nagy-Britannia szerdán azzal, hogy Theresa May brit miniszterelnök halasztást kért az unióból való kilépésre, a Google Trends keresési adatokat elemző programja szerint Európa számos meghatározó országában sokkal többen érdeklődtek a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor küzdelme iránt, melyet az Európai Néppárt bevándorláspárti szárnya ellen vívott.

Deutsch Tamás: az erős nemzetek Európája áll szemben a birodalmi Európai Egyesült Államokkal

Deutsch Tamás: az erős nemzetek Európája áll szemben a birodalmi Európai Egyesült Államokkal

kétharmad

A Fidesz a Néppártban azért dolgozik, hogy az EU jövőjéről szóló vitában a pártcsalád a bevándorlásellenes, erős nemzetállamokra építő uniót akaró javaslatot fogadja majd el, szemben a globalista birodalmi elképzelést megvalósító Európai Egyesült Államok emberkísérlete helyett - erről az Echo TV-n vasárnap adásba kerülő A nyolcas című műsorban beszél Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője szerint az EU nyugati politikusai azért nem gondolkodnak a nemzetállamok uniójában, mert jelentős részük a balliberális ideológiák fogságában vergődik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére