Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Minden, amit Orbán Viktor bécsi látogatásáról tudnod kell

2018. január 30. 12:08

Mi várható a megbeszéléseken, mikor lesznek sajtótájékoztatók? Minden kiderül a cikkből!

Orbán Viktor kedden találkozik a nemrégiben megválasztott osztrák kancellárral és alkancellárral Bécsben. Sebastian Kurz kora délután fogadja a magyar miniszterelnököt, az osztrák sajtó értesülései szerint 14:30-kor tart majd sajtótájékoztatót a két kormányfő.

Ezt követően este fél 7-kor várhatóak az első sajtóközlemények a Strache–Orbán-találkozóról.

Sebastian Kurz és Heinz-Christian Strache

Fotó: AFP

A tárgyalásokon a fő téma minden bizonnyal a migráció lesz, de biztosan szóba fog kerülni a paksi bővítés kérdése is.

Az illegális bevándorlást illetően Orbán Viktor és Sebastian Kurz szinte mindenben egyetértenek.

Kurz a magyar kormányhoz hasonlóan elítéli a kötelező kvótákat, a kerítést több alkalommal is méltatta, a határvédelem kérdésében szinte azonos az osztrák és a magyar álláspont. A paksi bővítéssel kapcsolatban azonban már akadnak ellentétek, Ausztria ugyanis megtámadta azt az unióban. Ez azonban nem akkora dolog, mint ahogy néhányan megpróbálják beállítani, sokkal inkább hagyomány. Ausztria 1978 óta minden hasonló döntést megtámad, és egyetlen atomerőművet sem üzemeltet.

A találkozó különösen jelentős lehet abból a szempontból, hogy kevesebb mint egy hónap múlva EU-csúcs lesz Brüsszelben, ahol valószínűleg újra elő fog kerülni a kvóták kérdése. Ausztria ebben Magyarország és az egész V4 álláspontját képviselheti, ami nagyon fontos lehet a bevándorláspárti uniós vezetőkkel szemben.

Sebastian Kurz és Orbán Viktor

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Kényes kérdés lehet még az az osztrák családi pótlékra vonatkozó módosítás, amely következményeként jelentős összegtől eshetnek el azok a magyar állampolgárok, akik Ausztriában dolgoznak, de gyerekeik Magyarországon élnek. Ez a kérdés az EB előtt folytatódik majd.

Heinz-Christian Strache és Orbán Viktor között még a fentieknél is nagyobb egyetértés várható.

Az osztrák alkancellár már több ízben is kifejezte azon véleményét, hogy Orbán Viktor és a magyar kormány kiállása példaértékű volt a migrációs válság során. Az alkancellár emiatt köszönetet is mondott a magyar miniszterelnöknek. A kampányban ráadásul még Kurzot is támadta azzal, hogy Orbán érdemeivel kampányol.

Ausztria és Magyarország között mindkét fél szerint hagyományosan jó a kapcsolat, ezt azonban többször is beárnyékolta már az aktuálpolitika, legutóbb a szocialista Werner Faymann kancellársága alatt. A migránspárti, bukott baloldali politikus távozása, majd pedig a szintén baloldali Christian Kern leváltása után ismét nyugodt mederbe terelődött az osztrák-magyar viszony, ennek egy nyilvánvaló jele a Kurz–Orbán-találkozó.

A két politikus kölcsönösen tiszteli egymást, sok kérdésben hasonló az álláspontjuk, így eredményes megbeszélés várható. Jól jelzi ezt az is, hogy az osztrák liberálisok már előre sivalkodnak, ami rosszat nem jelenthet.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

amerika, london, párizs

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója szerint egy beépített ukrán határőr készítette azt a felvételt, amely az elsődleges muníciót szolgáltatta a kárpátaljai magyarok ellen zajló boszorkányüldözéshez.

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

kétharmad

Október második hetében már az Országgyűlés plenáris ülése elé kerülhet a Soros-Sargentini-jelentést elutasító kormánypárti határozati javaslat. Orbán Viktor személyes levélben köszönte meg azoknak az EP-képviselőknek a támogatását, akik kiálltak Magyarország mellett.

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

amerika, london, párizs

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök felszólította kedden az ENSZ-t, hogy találjon megoldásokat az arab világ konfliktusaira, mert a világszervezet hiányosságai ártanak a belé vetett bizalomnak. Az ENSZ azonban a valódi konfliktusok megoldása helyett a bevándorlás megszervezésével van elfoglalva.

3 hónapnyi börtönt kapott, mert rácsapott egy nő fenekére

Életbe lépett Franciaországban az a törvény, amely főként a nőket védi a szexuális inzultusok ellen. A hatóság börtönbüntetést és pénzbüntetést is kiszabhat.

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

amerika, london, párizs

Németország második legerősebb pártját eddig "kényelmesen" lehetett támadni azzal, hogy szélsőjobboldali, antiszemita, s a többi. Most már picit jobban meg kell erőltetniük magukat a liberálisoknak, ha be akarják feketíteni a pártot, ugyanis alakult egy zsidó tagozata.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a nap folyamán.

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére