Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Milliárdos tételek Soros civiljeinek

2017. április 19. 10:15

A balliberális média megadta az alaphangot a szerdán tárgyalandó civiltörvény kapcsán.

Szerdán tárgyalja az Országgyűlés az úgynevezett civiltörvényt.

A módosított jogszabály értelmében (amennyiben elfogadja a parlament) a magyarországi civil szervezeteknek 15 napon belül be kell jelenteniük az évi 7,2 millió forintos, külföldről érkező támogatásról szóló tranzakciót a bíróságon, ami később megjelenik majd a mindenki által elérhető Civil Információs Portálon. Mindemellett az alapítványoknak, vagy az egyesületeknek, az általuk kiadott sajtótermékeken fel kell tüntetniük azt is, hogy külföldről támogatott szervezetnek minősülnek. Végül, amennyiben ezeknek a feltételeknek nem tesznek eleget, akkor a civil szervezetek büntetést is kaphatnak.

Azonban, míg az Országgyűlésben a benyújtott törvényről vitáznak a képviselők, a balliberális média a következővel hangolt:

"A fideszes kommunikációból annyi kiderült, hogy alapvetően három civil szervezettel van bajuk (TASZ, Helsinki Bizottság és Transparency International), amiből az első kettő emberi jogok védelmével, a harmadik pedig a korrupció elleni küzdelemmel foglalkozik."

Csakhogy arról nem szól ezekben a médiumokban a fáma, hogy mind a három "civil" szervezet Soros köldökzsinórjára van kapcsolva.

  • Soros fő alapítványa, a Nyílt Társadalom Alapítvány egyik kiemelt központja Budapesten található, ez a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány;
  • 2015-ben a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány bevételei elérték a 22,5 milliárd forintot – és ezt mind Sorostól kapta. Ebből saját működésre 4,6 milliárdot költöttek, a többi vélhetően az az összeg, amit szétosztottak az arra érdemes civil szervezetek között egész Európában;
  • Hazánkban sem tétlenkednek: 2015-ben a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány itthon 4.117.490 dollárt, azaz nagyjából 1,2 milliárd forintot osztott szét a nyertes pályázók között;
  • A két legnagyobb támogatást kapó magyarországi szervezet pedig a TASZ és a Helsinki Bizottság volt, akik a támogatás közel 40 százalékát akasztották le.
Fotó: AFP

Ugyanakkor a téma kapcsán érdemes megemlíteni azt is, hogy a civil szervezetek átláthatóságával, a feltételek szigorításával kapcsolatban az Európai Parlament is foglalkozott nemrég. És persze azt is idehozhatjuk, hogy más országok, mint például az Egyesült Államok is szabályozza a civil szervezetekhez külföldről érkező támogatásokat.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Az ellenzék rárontott a hazájára

Deák Dániel politológus szerint óriási a tétje a 2019-es EP-választásnak, az Európa jövőjét féltő tömegeknek ez lesz az utolsó lehetőségük arra, hogy változást érjenek el a brüsszeli testületekben.

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére