Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Milliárdos tételek Soros civiljeinek

2017. április 19. 10:15

A balliberális média megadta az alaphangot a szerdán tárgyalandó civiltörvény kapcsán.

Szerdán tárgyalja az Országgyűlés az úgynevezett civiltörvényt.

A módosított jogszabály értelmében (amennyiben elfogadja a parlament) a magyarországi civil szervezeteknek 15 napon belül be kell jelenteniük az évi 7,2 millió forintos, külföldről érkező támogatásról szóló tranzakciót a bíróságon, ami később megjelenik majd a mindenki által elérhető Civil Információs Portálon. Mindemellett az alapítványoknak, vagy az egyesületeknek, az általuk kiadott sajtótermékeken fel kell tüntetniük azt is, hogy külföldről támogatott szervezetnek minősülnek. Végül, amennyiben ezeknek a feltételeknek nem tesznek eleget, akkor a civil szervezetek büntetést is kaphatnak.

Azonban, míg az Országgyűlésben a benyújtott törvényről vitáznak a képviselők, a balliberális média a következővel hangolt:

"A fideszes kommunikációból annyi kiderült, hogy alapvetően három civil szervezettel van bajuk (TASZ, Helsinki Bizottság és Transparency International), amiből az első kettő emberi jogok védelmével, a harmadik pedig a korrupció elleni küzdelemmel foglalkozik."

Csakhogy arról nem szól ezekben a médiumokban a fáma, hogy mind a három "civil" szervezet Soros köldökzsinórjára van kapcsolva.

  • Soros fő alapítványa, a Nyílt Társadalom Alapítvány egyik kiemelt központja Budapesten található, ez a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány;
  • 2015-ben a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány bevételei elérték a 22,5 milliárd forintot – és ezt mind Sorostól kapta. Ebből saját működésre 4,6 milliárdot költöttek, a többi vélhetően az az összeg, amit szétosztottak az arra érdemes civil szervezetek között egész Európában;
  • Hazánkban sem tétlenkednek: 2015-ben a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány itthon 4.117.490 dollárt, azaz nagyjából 1,2 milliárd forintot osztott szét a nyertes pályázók között;
  • A két legnagyobb támogatást kapó magyarországi szervezet pedig a TASZ és a Helsinki Bizottság volt, akik a támogatás közel 40 százalékát akasztották le.
Fotó: AFP

Ugyanakkor a téma kapcsán érdemes megemlíteni azt is, hogy a civil szervezetek átláthatóságával, a feltételek szigorításával kapcsolatban az Európai Parlament is foglalkozott nemrég. És persze azt is idehozhatjuk, hogy más országok, mint például az Egyesült Államok is szabályozza a civil szervezetekhez külföldről érkező támogatásokat.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Üdv a baloldal legmélyebb bugyrából, Exarheiából!

Üdv a baloldal legmélyebb bugyrából, Exarheiából!

amerika, london, párizs

Egyre több helyen üti fel a fejét a reakciós baloldal. Mao Ce-tung, Che Guevara, Fidel Castro mentegetése már nem elég a marxisták, a trockisták és az Antifa-szimpatizánsok számára. Mostanra odáig jutottunk, hogy a szélsőbaloldal a "szent cél" érdekében legitimálja az erőszakot. Amerikában, Európában és idehaza is. Képriport a marxisták, az anarchisták és az Antifa poklából, az athéni Exarheiából.

Falhoz lett állítva az Európai Bizottság: miért rángatja dróton Soros György Brüsszelt?

Falhoz lett állítva az Európai Bizottság: miért rángatja dróton Soros György Brüsszelt?

kétharmad

Levélben fordult az Európai Bizottsághoz Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője. A politikus arra szeretne választ kapni Jean-Claude Junckeréktől: miért rángatja Soros György dróton a testületet?

Salvini reméli, hogy a franciák nemsokára megszabadulhatnak Macrontól

Matteo Salvini olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes a minap egy hosszabb videóüzenetet tett közzé a közösségi oldalán, amelyben a támogatásáról biztosította a francia népet és azt üzente nekik, hogy jobbat érdemelnek Emmanuel Macronnál.

Századvég: ellenőrizzék a nemzetek az Európai Bizottságot!

Századvég: ellenőrizzék a nemzetek az Európai Bizottságot!

amerika, london, párizs

Egy olyan intézmény létrehozására van szükség, amely transzparenciát teremtene az európai uniós intézmények működésében, és egyúttal a nemzetek ellenőrzése alá helyezné az Európai Bizottságot - javasolja a Századvég.

Az új svéd kulturális miniszter egy Ozoráról szabadult rasztahajú lány

Az új svéd kulturális miniszter egy Ozoráról szabadult rasztahajú lány

amerika, london, párizs

Az új svéd kormányban a zöldpárti Amanda Lind lett a kultúráért és "demokráciáért felelős" miniszter.

Közzétette a Momentum a kampányszámláit, nincs benne köszönet

A Magyar Idők átnézte az iratokat, a lap szerint a számlák közzétételével a párt önmagát leplezte le.

A humanitárius zsarolás új fejezete, avagy miért létérdek a káosz fenntartása Líbiában

A humanitárius zsarolás új fejezete, avagy miért létérdek a káosz fenntartása Líbiában

amerika, london, párizs

A migrációpárti erők óriási nyomásgyakorlásba kezdtek az elmúlt napokban, hogy rákényszerítsék az olasz kormányt a kikötők megnyitására. Ennek előszele volt a német NGO-k karácsonyi manőverezése is.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére