Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Milliárdos lehet a migráns, aki nem tudta, hogy etetnie kellene a gyerekét

2018. április 16. 09:58

LONDON, 09:58

Egy migráns család akár egymilliárd forintnak megfelelő kártérítést is kaphat a brit állami egészségügytől, az NHS-től, mivel a szakemberek nem tudták megfelelően elmagyarázni a Srí Lanka-i családnak, hogy újszülöttjüket rendszeresen etetni kell.

A Rajatheepan család újszülött gyermeke súlyos agykárosodást szenvedett, mivel a nyelvi korlátok miatt a brit szülésznők képtelenek voltak elmagyarázni az anyának, hogy rendszeresen etetniük kell újszülött gyermeküket. A bíróság döntése szerint az eset során az NHS szakemberei hibáztak.

A 2009 júliusában megszületett kisfiú teljesen egészséges volt, azonban az állapota válságosra fordult, miután az anyja nem etette meg 15 órán keresztül.

A kép csupán illusztráció.

Fotó: AFP

A bíróság szerint az orvosi stáb nem tudta legyűrni a nyelvi akadályokat, amely miatt az újszülött tragikus sérüléseket szerzett. A törvényszék azt is kimondta, hogy a bába is hibázott, amikor meglátogatta a családot otthonukban.

A bizonyítékok többsége arra utal, hogy a gyerek édesanyja nagyon rosszul beszélte az angolt – emelte ki a bíró.

Csupán a legegyszerűbb utasításokat tudta megérteni, azokat is csak akkor, ha kézzel-lábbal magyaráztak neki. Az a helyzet, hogy soha senki nem magyarázta el érthetően Rajatheepan asszonynak az etetés jelentőségét. A nyelvi korlátok miatt képtelen volt hangot adni az aggodalmainak"

– mondta ki a bíró, aki az ügyben a Rajatheepan család javára ítélt.

A pénzbeli kompenzáció mértéke egyelőre nem ismert, de akár több millió fontra is rúghat. (1 milliárd forint jelenleg körülbelül 2,7 millió fontot ér).

Az esetért felelős egészségügyi intézmény együttérzését fejezte ki a családnak és elmondták, hogy a 2009-es eset óta levonták a tanulságokat és tolmácsokkal is együtt dolgoznak.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A migránsok kiakadtak, mert nekik kell takarítaniuk a lakhelyüket

A holland kisvárosban fekvő migránstábor lakói mérgesek, mert takarítaniuk kell saját maguk után.

Nógrádi: Európa egységes még soha, sikeres pedig már régóta nem volt

Nógrádi: Európa egységes még soha, sikeres pedig már régóta nem volt

kétharmad

Emmanuel Macron egy olyan programmal lett Franciaország köztársasági elnöke, amely szerint egy "egységes, sikeres Európát akar", erre azonban kevés esély mutatkozik - jelentette ki Nógrádi György.

Az olaszok egymással marakodnak a kormányalakítás helyett

Az olaszok egymással marakodnak a kormányalakítás helyett

amerika, london, párizs

Senki sem akar összefogni a másikkal. Ismerős? De ezúttal nem a magyarországi ellenzékről van szó, hanem az olasz pártokról, akik egyre távolabb kerülnek a kormányalakítástól.

Az osztrákok nem viccelnek a kiutasításokkal

Függetlenül attól, hogy Ausztriában született vagy sem, a migrációs háttérrel rendelkező terrorgyanús személyeket kidobhatják az országból.

Óriási: Euroliga-döntőben a Sopron!

A soproni csapat a hazai pályán rendezett final fouron harcolta ki a döntőbe jutást!

"Azért csúfolnak Berlinben az osztálytársaim, mert sertést eszem és német vagyok"

"Azért csúfolnak Berlinben az osztálytársaim, mert sertést eszem és német vagyok"

amerika, london, párizs

Egyre több tősgyökeres német diákot csúfolnak, zaklatnak az iskolában olyan migrációs hátterű gyerekek, akik nem arra törekednek, hogy alkalmazkodjanak a német és az európai kultúrához, hanem sokkal inkább arra, hogy környezetüket a hozott kultúrájukhoz igazítsák.

Főnyeremény

A tüntetések margójára.

889
Csak látszatkivonulásra készülhetnek Sorosék

Csak látszatkivonulásra készülhetnek Sorosék

kétharmad

Csütörtökön kürtölte világgá a Die Presse osztrák lap, hogy a Soros György által fenntartott Nyílt Társadalmak Alapítvány (OSF) Budapestről Berlinbe helyezi át székhelyét. Az ellenzéki sajtó egyből diktatúrát kiáltott és a szervezet érdemeit méltatta, miközben még nem is biztos, hogy az OSF elhagyja Budapestet, de ha ez így is lenne, a többi Soros-katonáról még senki sem szólt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére