Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Migrációkutató Intézet: Nyugat-Európa csapdahelyzetbe került

2018. március 20. 10:58

Az intézet főigazgatója, Orbán Balázs kedd reggel Nyugat-Európa jelenlegi helyzetéről beszélt, egyúttal részletesen szólt Svédországról is.

A Migrációkutató Intézet főigazgatója az M1 aktuális csatorna keddi műsorában beszélt Svédország jelenlegi helyzetéről. Mint mondta, a skandináv országban bár megtalálhatók azok az elemek, akik kritikusan szólalnak fel Stockholm bevándorláspolitikája ellen, ám a mainstream abszolút nem követi ezt a narratívát. A svéd véleményvezérek, a politikai elit és a média elhallgatja a migráció okozta problémákat.

A svéd píszíterror egy rendőr szemével

Peter Springare egy átlagos rendőr Svédország Örebro nevű városkájában, mondanivalója országának bevándorláspolitikájáról azonban finoman szólva sem polkorrekt. Ez könnyen lehet, hogy az állásába kerül, mert a Facebookon közzétett véleményéért rasszizmus vádjával feljelentették a rendőrségen.

A főigazgató egyúttal leszögezte, hogy "a tévhittel ellentétben" a no-go zónák nem szegénynegyedek. A svéd jóléti állam ugyanis rengeteg pénzt és energiát fektetett abba, hogy kifogástalan körülményeket teremthessenek a migránsoknak, az oda érkezőkről tehát nem lehet elmondani, hogy szegények lennének. Inkább arról van szó, hogy az elszigetelődés kulturális különbségekből fakad, gyakorlatilag kulturális értelemben vett szegregátumokról kell beszélni.

Orbán Balázs szerint Svédország jól mutatja azt a csapdát, amelybe a legtöbb nyugat-európai ország került a migrációs válság során. A büntetőjog ellen vétők mellett ugyanis az Európába beáramlott embertömeg olyan etikai, vallási alapú normarendszert követ, amely teljes mértékben összeegyeztethetetlen az európai társadalom által vallott értékrenddel. Ráadásul ezen emberek zöme vagy menekültstátuszt kapott már a nyugati államoktól, vagy állampolgárságot.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Ezért tehát nem tudnak megoldást találni a bevándorlás okozta problémákra, amelyek azt eredményezik, hogy a többségi társadalom megpróbálja a szőnyeg alá söpörni, hogy ne okozzon társadalmi, politikai robbanást.

Az elhallgatás kultúrája dominál"

– vélte a főigazgató. Ezzel próbálják meg Nyugaton a társadalmi békét fenntartani, ám mint azt Orbán Balázs mondta, ez a stratégia hosszú távon nem tartható fenn.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

Így robbantja rá Orbán Viktor a valóságot Európára

A salzburgi találkozón kérdezték a magyar miniszterelnököt arról, mi a megoldás a bevándorlásra. Orbán Viktor nem futott fölösleges köröket a válasszal.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére