Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Miért nem mentek már el a pi888ba?

Demeter Szilárd

2016. április 28. 20:43

Magyarország Alaptörvényének ötéves születésnapját ünnepelték hétfőn, ennek tiszteletére én is újraolvastam a magyar alkotmányt. Aztán Orbán Viktor beszéde után előkerestem és újraolvastam az Európai Unió alkotmánya helyett elfogadott Lisszaboni szerződést, valamint az ezt kiegészítő Alapjogi Chartát. (Az Alapjogi Charta jelentős részét egyébként beledolgozták az Alaptörvénybe, úgyhogy az már a magyar jogrend fundamentumát is képezi.)

És azért kerestem elő az európai alapdoksikat, mert - és most hosszabban idéznék az MTI tudósításából - „a miniszterelnök azt is az alkotmányosság kérdéséből vezette le, hogy – mint mondta – míg az Európai Uniónak nincsenek működőképes javaslatai a különböző válságokra, addig Magyarországot, Közép-Európát cselekvőképesség, tett- és életerő jellemzi. E különbség okát abban látja, hogy Magyarországnak van egy korszerű alaptörvénye, a magyarok meg tudják fogalmazni, honnan jönnek, hol vannak és hová tartanak, ezzel szemben Európa tagadja, honnan jött, és nem akarja beismerni, hova tart”.

Tény, hogy Brüsszelben egy feszt rágják a gittet, nagyjából eredmény nélkül, de legalább sokba kerül. Ennyi pénzért valóban kitalálhatták volna, hogy micsoda is az Európai Unió, mit akarunk ezzel az ötszázmillió polgár lakta régióval, merre tartunk, ugye. Mi az, amit meg kell védeni, már ha akarják egyáltalán.

A Lisszaboni szerződés dögunalmas olvasmány. Steril, minden szava ki van centizve, a PC-beszéd csúcsteljesítménye, ennek megfelelően nehéz azonosulni vele, olyan, mint egy összeszerelési útmutató, amiből kifelejtették az ábrákat.

Ettől még használható. Példának okáért itt van a 67. cikk (1): „Az Unió egy, a szabadságon, a biztonságon és a jog érvényesülésén alapuló térséget alkot, amelyben tiszteletben tartják az alapvető jogokat és a tagállamok eltérő jogrendszereit és jogi hagyományait.” Korrektnek tűnik, nem mintha betartanák, lásd Magyarország és Lengyelország vegzálását, tiszteletben tartják, hahaha, az eltérő jogrendszereket, bruhahaha, meg a jogi hagyományokat, na, hagyjuk is. Ráadásul a migránsválság kezelése kapcsán a PC-szentháromságból kettőnek mintha nem akarnának érvényt szerezni: a biztonság és a jog érvényesülése kevésbé fontos, mint a „wilkommenskultur”.

Pedig hát ezt is kodifikálták Lisszabonban, lásd 79. cikk (1): „Az Unió közös bevándorlási politikát alakít ki, amelynek célja a migrációs hullámok hatékony kezelése azok minden szakaszában, méltányos bánásmód biztosítása a harmadik országok azon állampolgárai számára, akik jogszerűen tartózkodnak valamely tagállamban, valamint az illegális bevándorlás és az emberkereskedelem megelőzése és az ezek elleni megerősített küzdelem.”

Tehát nem abban egyeztünk meg, hogy 1. szentesítve a törvények fölötti állapotot, keblünkre ölelünk mindenkit, aki illegálisan átlépi az Unió külső határait, 2. kvóta alapján szétdobjuk az Unió egész területére azt jelenleg másfélmilliónál is több, és egyre növekvő lélekszámú illegális határátlépőt, akiknek jelentős részéről nem tudjuk, hogy kicsoda, miért jött, mit akar.

Egészen pontosan abban állapodtunk meg annak idején, hogy: „Az (1) bekezdésben foglaltak céljából az Európai Parlament és a Tanács rendes jogalkotási eljárás keretében intézkedéseket állapít meg a következőkre vonatkozóan: […] c) illegális bevándorlás és jogellenes tartózkodás, beleértve a jogellenesen tartózkodó személyek kitoloncolását és repatriálását is…”

Lehetne még hosszasan idézgetni, de ha a brüsszeli bürokraták nem olvassák az Unió alapdokumentumát, akkor minek fárasszuk a kedves olvasókat.

Azért az embernek lassan kezd tele lenni a hócipője azzal, hogy az elmúlt másfél év európai válságkezelése lényegét tekintve arra irányul, hogy a jogellenes állapotot jogszerűvé mismásolják még annak árán is, hogy ez az európai polgárok biztonságát veszélyezteti.

Ennek fényében OV a tízpontos akciótervével semmi mást nem tesz, csak megpróbálja visszaterelni a lisszaboni útra az Unió döntéshozóit.

Értitek, f888fejek?

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Gyurcsány felesége csak a mentelmi jog miatt akar EP-képviselő lenni

Gyurcsány felesége csak a mentelmi jog miatt akar EP-képviselő lenni

kétharmad

Deutsch Tamás szerint azért lett Dobrev Klára a DK európai parlamenti listavezetője, mert a folyamatban lévő ügyei miatt szüksége lehet a mentelmi jogra.

Segélyszállítmány miatt sodródik a polgárháború felé Venezuela

Segélyszállítmány miatt sodródik a polgárháború felé Venezuela

amerika, london, párizs

Magyar idő szerint szombat hajnalban a szélbalos venezuelai kormány elrendelte a kolumbiai határ egyes átkelőinek lezárását, közvetlen azelőtt, hogy egy kolumbiai segélyszállítmányt próbáltak volna meg bejuttatni az országba. A helyzet pattanásig feszült, ugyanis a világ túlnyomó többsége által támogatott és elfogadott Juan Guaidó venezuelai ellenzéki vezető megérkezett a helyszínre és személyesen akarja átkísérni a segélyszállítmányt, ehhez azonban át kell verekednie magát a Maduro-hű venezuelai hadseregen.

Felfüggesztették a hallgatót, mert kritizálta a muszlimok szokásait

A diák a halal élelmiszerpiacot embertelennek nevezte, továbbá elmondta, hogy szerinte nem szabadna hagyni, hogy a migránsok ingyenesen kapjanak állami egészségügyi ellátást.

A bevándorlásellenes osztrák belügyminiszter szerint nem szabad visszafogadni az Iszlám Állam zsoldosait

A Közel-Keleten működő különbíróságok létrehozását javasolta Herbert Kickl osztrák belügyminiszter azon dzsihadisták ügyében, akik európai országokból érkeztek és csatlakoztak az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez Szíriában vagy Irakban.

Macron párttársa szerint, aki a hagyományos családmodellben hisz, iszlamista nézeteket vall

Macron párttársa szerint, aki a hagyományos családmodellben hisz, iszlamista nézeteket vall

amerika, london, párizs

Marléne Schiappa érdekes megállapítása szerint az azonosneműek házassága ellen tiltakozó Manif Pour Tous szervezet kísértetiesen hasonlít az iszlamista radikálisokhoz.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Svédország, Kr. u. 30

Szíriában nem volt ott anyuci, ezért most hazatérne a gyilkoló dzsihadista

Szíriában nem volt ott anyuci, ezért most hazatérne a gyilkoló dzsihadista

amerika, london, párizs

2014-ben Jack Letts, az oxfordi diák Szíriába szökött. Hamar rájött azonban, hogy ott sem fenékig tejfel az élet: hiányzik az anyukája, ezért most már hazatérne Nagy-Britanniába.

Ezt is "megfejtették": az első ember románul beszélt

Ezt is "megfejtették": az első ember románul beszélt

kinyílott a pitypang

Már Romániában is elavult a dákoromán kontinuitás elmélete?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére