Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Miért ne támogassák a gazdag országok a szegényeket?

2017. március 30. 17:28

A források korlátozottak, ha pedig közös tulajdonnak tekintjük, akkor túlhasználjuk és szép lassan tönkretesszük.

Nyugat-európai politikusok szerint a kerítések és a szigorú határvédelem önmagában képtelen kezelni a bevándorlási válságot, mivel annak gócpontjaiban továbbra is megmaradnak azon problémák, melyek az egész folyamatot elindították. Ennek megoldására sokak szerint az a recept, hogy különféle alkukat kötünk és támogatásokat adunk más országoknak, legfőképp az afrikai kontinensen, ahonnan több millió migráns érkezése várható a következő évtizedekben.

E paktumok lényege, hogy az Európai Unió súlyos milliárdokat ad azért cserébe, hogy az érintett országok gátat szabjanak a migrációnak, tehát lényegében fizetünk azért, hogy mások elvégezzék helyettünk a piszkos munkát. Ettől a helyzet azonban még változatlan marad. Sőt, zsarolás áldozatává válunk, ha a paktumok nélkül sebezhetők vagyunk.

Logikus dolog arra a következtetésre jutni, hogy az ehhez hasonló anyagi támogatásokkal egyetlen dolgot ér el Európa: tartósítja a migrációt. A komoly társadalmi, gazdasági és politikai válságban lévő országoknak miért is állna érdekükben választ találniuk a kihívásokra, ha az busás bevételi forrást eredményez számukra. Ha pedig éppen több pénzre vágynak, elegendő, ha ismét útnak eresztik a bevándorlókat. Persze jócskán vannak olyanok is, akik zokszó nélkül befogadnának mindenkit, hiszen „a jobb élet mindenkinek jár”.

A probléma korántsem új keletű

Egy amerikai ökológus, Garrett Hardin a ’70-es években publikált tanulmányában azzal érvelt, hogy teljességgel kontraproduktív a szegényebb országokat támogatniuk a gazdag nyugati országoknak. Hardin szerint ez mindkét félnek káros, mivel hosszú távú függőségi viszonyt alakít ki a gazdag és a szegényebb között, így a fejletlenebb országok soha sem választják majd a keményebb utat. Továbbra is megmarad a felelőtlen tervezés, valamint az irányítatlan népességnövekedés, ami folyamatos utánpótlást jelent a migráció vonatkozásában.

Hardin már 1974-ben arra a következtetésre jutott, hogy mindez a szabályozatlan bevándorlásnak köszönhetően fullasztó lesz a nyugati társadalmaknak, melyek népessége stagnál, vagy éppen csökken. Az ökológus szerint a problémáért a „lelkiismeretes liberálisok” a felelősek, ugyanis folyamatosan közös tragédiáról beszélnek, a korlátozott forrásokat pedig az egész emberiség tulajdonának tekintik. Ez azonban káoszhoz, túlhasználathoz vezet.

A tanulmány „a Föld mint mentőcsónak” metafora köré szerveződik. Eszerint a kérdés az, hogy mit csinálunk akkor, ha az „erkölcs tengerén” 50-en hánykolódunk egy mentőcsónakban, melyben nagyjából 10 üres hely maradt, ám a vízben további 100 ember kapálózik, akik arra várnak, hogy felvegyük őket. Ha felebaráti szeretetből felvesszük mind a százat, a csónak nemes egyszerűséggel elsüllyed, így mindenki meghal. Ha nem veszünk fel senkit, akkor életben maradunk, de állandóan résen kell lennünk, nehogy mások felkapaszkodjanak.

És hogy mit ajánl Hardin a bűntudatos liberálisoknak, akik képtelenek megbarátkozni a helyzettel? Hogy szálljanak ki a csónakból és adják át a helyüket másoknak, így megszűnik a bűntudat érzése, és a csónak sem lesz ingatag.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

piszkostizenkettő

A Jóisten nemcsak ételt-italt és tetőt ad a fejünk fölé, hanem gondoskodik a színvonalas szórakoztatásunkról is: ezért találta ki nekünk a magyar ellenzéki figurákat.

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

kétharmad

Szijjártó Péter kedden találkozott szlovén kollégájával, Miro Cerarral, akivel egyetért abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait.

Győzött az igazság Szeviép-ügyben

A bíróság azzal, hogy bűnösnek mondta ki az építőipari cég egykori vezetőit, igazságot szolgáltatott a Szeviép-ügy károsultjainak - jelentette ki Szabó Bálint kedden Szegeden.

A lengyelek is beintettek az ENSZ migránssimogatásának

A lengyel kormány úgy döntött, hogy nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagját - jelentették be Varsóban a keddi kabinetülést követően.

Szigorúbb keretek közé kell szorítani a techcégeket, mert ez már nem állapot

Szigorúbb keretek közé kell szorítani a techcégeket, mert ez már nem állapot

amerika, london, párizs

Tim Cook, az Apple vezetője szerint több szabályozásra van szükség a techiparban, jelenleg ugyanis szinte semmi nem védi a felhasználókat az ipar óriásaival szemben. Ugyanakkor egyre több visszás helyzet lát napvilágot: adatszivárgások, cenzúra, profilok törlései. A következő hónapok izgalmas témája lesz, hogy a Trump-adminisztráció milyen szabályozásokat fog hozni ezen a területen.

Izrael sem írja alá az ENSZ globális migrációs csomagját

Izrael sem írja alá az ENSZ globális migrációs csomagját

amerika, london, párizs

Izrael nem fogja aláírni az ENSZ globális migrációs megállapodását - idézte honlapján a Times of Israel című napilap Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök keddi közleményét.

Bajban lehet a DK, mert nincsenek is az ÁSZ-nál a párt elégett elszámolásai

Bajban lehet a DK, mert nincsenek is az ÁSZ-nál a párt elégett elszámolásai

kétharmad

Cáfolja az Állami Számvevőszék a Demokratikus Koalíciónak azt az állítását, miszerint a párt elszámolásához szükséges dokumentumok másolatai már az ÁSZ-nál lennének. A pártnak a szombati tűzben elégett könyvelésével kapcsolatban az ÁSZ közleményben figyelmeztette a DK-t arra, hogy pártként köteles biztonságosan megőrizni és bemutatni az elszámolását.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére