Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Miért ne támogassák a gazdag országok a szegényeket?

2017. március 30. 17:28

A források korlátozottak, ha pedig közös tulajdonnak tekintjük, akkor túlhasználjuk és szép lassan tönkretesszük.

Nyugat-európai politikusok szerint a kerítések és a szigorú határvédelem önmagában képtelen kezelni a bevándorlási válságot, mivel annak gócpontjaiban továbbra is megmaradnak azon problémák, melyek az egész folyamatot elindították. Ennek megoldására sokak szerint az a recept, hogy különféle alkukat kötünk és támogatásokat adunk más országoknak, legfőképp az afrikai kontinensen, ahonnan több millió migráns érkezése várható a következő évtizedekben.

E paktumok lényege, hogy az Európai Unió súlyos milliárdokat ad azért cserébe, hogy az érintett országok gátat szabjanak a migrációnak, tehát lényegében fizetünk azért, hogy mások elvégezzék helyettünk a piszkos munkát. Ettől a helyzet azonban még változatlan marad. Sőt, zsarolás áldozatává válunk, ha a paktumok nélkül sebezhetők vagyunk.

Logikus dolog arra a következtetésre jutni, hogy az ehhez hasonló anyagi támogatásokkal egyetlen dolgot ér el Európa: tartósítja a migrációt. A komoly társadalmi, gazdasági és politikai válságban lévő országoknak miért is állna érdekükben választ találniuk a kihívásokra, ha az busás bevételi forrást eredményez számukra. Ha pedig éppen több pénzre vágynak, elegendő, ha ismét útnak eresztik a bevándorlókat. Persze jócskán vannak olyanok is, akik zokszó nélkül befogadnának mindenkit, hiszen „a jobb élet mindenkinek jár”.

A probléma korántsem új keletű

Egy amerikai ökológus, Garrett Hardin a ’70-es években publikált tanulmányában azzal érvelt, hogy teljességgel kontraproduktív a szegényebb országokat támogatniuk a gazdag nyugati országoknak. Hardin szerint ez mindkét félnek káros, mivel hosszú távú függőségi viszonyt alakít ki a gazdag és a szegényebb között, így a fejletlenebb országok soha sem választják majd a keményebb utat. Továbbra is megmarad a felelőtlen tervezés, valamint az irányítatlan népességnövekedés, ami folyamatos utánpótlást jelent a migráció vonatkozásában.

Hardin már 1974-ben arra a következtetésre jutott, hogy mindez a szabályozatlan bevándorlásnak köszönhetően fullasztó lesz a nyugati társadalmaknak, melyek népessége stagnál, vagy éppen csökken. Az ökológus szerint a problémáért a „lelkiismeretes liberálisok” a felelősek, ugyanis folyamatosan közös tragédiáról beszélnek, a korlátozott forrásokat pedig az egész emberiség tulajdonának tekintik. Ez azonban káoszhoz, túlhasználathoz vezet.

A tanulmány „a Föld mint mentőcsónak” metafora köré szerveződik. Eszerint a kérdés az, hogy mit csinálunk akkor, ha az „erkölcs tengerén” 50-en hánykolódunk egy mentőcsónakban, melyben nagyjából 10 üres hely maradt, ám a vízben további 100 ember kapálózik, akik arra várnak, hogy felvegyük őket. Ha felebaráti szeretetből felvesszük mind a százat, a csónak nemes egyszerűséggel elsüllyed, így mindenki meghal. Ha nem veszünk fel senkit, akkor életben maradunk, de állandóan résen kell lennünk, nehogy mások felkapaszkodjanak.

És hogy mit ajánl Hardin a bűntudatos liberálisoknak, akik képtelenek megbarátkozni a helyzettel? Hogy szálljanak ki a csónakból és adják át a helyüket másoknak, így megszűnik a bűntudat érzése, és a csónak sem lesz ingatag.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Dzsihadistákkal szűrte össze a levet, most már inkább visszatérne Nagy-Britanniába

Dzsihadistákkal szűrte össze a levet, most már inkább visszatérne Nagy-Britanniába

amerika, london, párizs

A 24 éves Sufyan Mustafa 2013-ban döntött úgy, hogy Szíriába megy harcolni. Ennek meg is lett a következménye, ugyanis megfosztották a brit állampolgárságától. Ő azonban most már szívesen visszatérne a szigetországba.

Az osztrák börtönökben kisebbségben vannak az osztrák állampolgárok

Ausztriában a fogvatartottak 45,3 százaléka osztrák állampolgár, a külföldiek zöme EU-n kívüli országokból származik.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Gulyás Gergely kihúzta a gyufát az ukránoknál

Gulyás Gergely kihúzta a gyufát az ukránoknál

kétharmad

Az ukrán külügyminisztérium megengedhetetlennek minősítette pénteken Gulyás Gergelynek, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek azt a kijelentését, amellyel félfasisztának nevezte az ukrán oktatási törvényt.

Azt írta a szomáliai migránsokra, hogy lusták, ezért pénzbírságot kellett fizetnie

Egy 70 éves embernek kellett a bíróság elé állnia, mert azt írta a Facebookon, hogy "a szomáliaiak lusták és nem akarnak dolgozni."

Holland újságíró: Sorosnak velünk is terve van

Holland újságíró: Sorosnak velünk is terve van

amerika, london, párizs

A magyar származású amerikai milliárdos személye Hollandiában is egyre nagyobb vitákat generál. Az ország egyik legismertebb jobboldali újságírója egy videóban beszélt Soros hollandiai tevékenységéről.

Gyurcsány családi vállalkozást csinált a DK-ból

Gyurcsány Ferenc - az észak-koreai diktátorok "családcentrikusan demokratikus" kinevezési gyakorlatát a magyar baloldalon is meghonosítva - a DK-s EP-lista első helyére a saját feleségét, Dobrev Klárát jelölte meg. Még szerencse, hogy a pártot Demokratikus Koalíciónak hívják.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére