Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Miért fogok elmenni a kvótanépszavazásra

2016. augusztus 21. 11:48

VÉLEMÉNY

A népszavazás nem mások gyűlöletéről, hanem saját magunkról szól.

A baloldali véleményvezérektől mást sem lehet hallani a népszavazás kapcsán, minthogy a kormány egyszerű gyűlölethadjáratot indított a migránsok ellen, ami valójában semmilyen célt nem szolgál, csak megmérgezi a közbeszédet. A kényszerbetelepítésről szóló népszavazás azonban nem mások gyűlöletéről, nem az uniós tagságunkról, hanem mindenekelőtt saját magunkról, a mi biztonságunkról, Magyarországról szól. Emiatt különösen megmosolyogtató, amikor gyűlöletet kiáltanak azok, akik a leginkább szeretnek gyűlölködni.

A népszavazásnak komoly súlya van, hiszen a képviseleti demokráciákban csak olyan fontos, nagy horderejű kérdésekben szokás referendumot kiírni, melyek hosszú távon meghatározzák az emberek életét. A párizsi, a brüsszeli és a Németországban elkövetett terrortámadások rávilágítottak arra, hogy a bevándorlás nem játék, a terror pedig bárhol, bármikor megtörténhet. Még ott is, ahol korábban sohasem sejtették.

De térjünk vissza a közbeszédhez. A balliberális oldal soha nem látott gyűlöletről, a társadalmi viszonyok elmérgesedéséről, ironikus módon a sötét ’50-es évek propagandájáról beszél a bevándorlás kapcsán, pusztán azért, mert zajlik a hírközlés, melyet Brüsszelben nem tartanak politikailag korrektnek. Ha figyelemmel kísérjük az eseményeket, úgy egyértelművé válik mindannyiunk számára, hogy a gyűlölet nem Magyarországon, hanem tőlünk nyugatra terjedt el.

Azokban az országokban, ahol a mainstream média és a politikai elit hallgatott a bevándorlás okozta kockázatokról, a menekültek által elkövetett bűncselekményekről, nemi erőszakokról, terrorveszélyről, ott valóban sokhelyütt elszabadultak az indulatok. Társadalmi feszültségek, törésvonalak keletkeztek. Franciaországban, Németországban, Ausztriában és a skandináv országokban a politikai korrektségnek köszönhetően új radikális, szélsőjobboldali pártok, mozgalmak láttak napvilágot, illetve korábbiak erősödtek meg sosem látott mértékben.

Ausztriában szárnyal az idegenellenesnek kikiáltott FPÖ, melyhez retorikailag már a néppártnak és a szocdemeknek is igazodniuk kellett a biztos bukás elkerülése végett. Hasonló a helyzet Franciaországban, ahol felívelő pályára állt a Le Pen vezette Nemzeti Front, de ott van Németország is, ahol az AfD az ország harmadik erejévé vált, az iszlámellenes Pegida pedig több tízezres demonstrációkat tart német nagyvárosokban. Mindez csak a politikai következménye volt a nyugat-európai testtartásnak, hiszen a társadalmi feszültségek még ennél is nyilvánvalóbbak és drasztikusabbak.

Érdekes módon Magyarországon, ahol a „gyűlölet honol”, még senki sem gyújtott fel menekülttáborokat, mint Németországban, Svédországban vagy Ausztriában, ahol tucatszám történtek ilyenfajta támadások. Magyarországon nyíltan és őszintén lehet beszélni a bevándorlásról, legyen az pro és kontra. Ez a fajta nyíltság pedig láthatóan jobban kezeli a migráció okozta feszültséget, mint a hallgatás.

A baloldal azonban nem szereti a nemzeti sorskérdéseket, ahogyan az 2004-ben is megmutatkozott. Nemet mondtak a határon túli magyarokra, 23 millió román bevándorlóval riogattak és a népszavazás bojkottálására szólítottak fel. Ezek a sebek pedig máig érzékelhetőek. Pusztán politikai okokból és Orbán-fóbiából a népszavazás bojkottálásával kampányolni nem éppen bölcs dolog, pláne akkor nem, amikor a magyar emberek biztonsága, jövője a tét.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

Cseh lap: kettős mércét alkalmaz az EU Magyarország esetében

A Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap pénteki jegyzetében írt Magyarországról.

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

amerika, london, párizs

Folytatódik Trump főbírójelöltjének állítólagos zaklatási botránya. Brett Kavanaugh vádlója feltételeket szab a szenátusi meghallgatásához, közben pedig újabb részletek derültek ki az ügyről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére