Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Mianmar szerint egyáltalán nem ártatlan kiscserkészek a rohingyák

2017. szeptember 18. 20:10

Megszólalt a mianmari kormány is az ország iszlám vallású rohingya kisebbsége és az ország buddhista lakossága, valamint a rendfenntartó erők között kirobbant összecsapásokról. A mianmari hadsereg szerint a világ egyoldalú és hamis képet kap a hírekből a történésekről, mivel valójában a bevándorlóként Mianmarban letelepült iszlamista rohingyák kezdtek fegyveres támadásba azért, hogy elfoglalják az ország egy részét.

A mianmari kormány illetékesei arra hívják fel a világ közvéleményének figyelmét, hogy szerintük – eddig elhallgatott módon – a válság augusztus 25-én azzal kezdődött, amikor is Rakhine tartományban 12 hivatalnokot megöltek az iszlamista szélsőségesek.

A mianmari kormány határozottan állítja, hogy a hadsereg csak akkor avatkozott be az eseményekbe, amikor a rohingya iszlamista fegyveres csoportok már 93 helyszínen hajtottak végre támadást mianmari katonai, rendőri, államigazgatási és buddhista civil célpontok ellen.

Mianmar kormánya tagadja, hogy támadná a rohingya civileket, és etnikai tisztogatást hajtana végre a muszlim lakosság ellen. A kormányerők közlése szerint a mianmari hadsereg csak az iszlám szélsőségesek támadásait veri vissza.

Min Aung Hlaing tábornok szerint a szélsőséges iszlamista rohingyák a felelősek az országban kitört fegyveres összecsapásokért, amelyek következtében több százezer rohingya a szomszédos, muszlim többségű Bangladesbe költözött.

Min Aung Hlaing szerint szemben a nemzetközi sajtóban napvilágot látott hírekkel a rohingyák valójában nem áldozatok, hanem az elkövetők, akiknek szélsőséges fegyveres csoportjai augusztus 25-én szervezett támadássorozatot indítottak Mianmar Rakhine nevű tartományának elfoglalására.

A 90 százalékban buddhista többségű Mianmar Nobel-békedíjas politikusa, Aung San Suu Kyi is megszólalt a zavargásokkal kapcsolatban és bejelentette, hogy nem fog részt venni az ENSZ közgyűlésén New Yorkban, mivel véleménye szerint a nemzetközi sajtó elfogultan, és a valóságot eltorzítva számol be a történésekről.

Aung San Suu Kyi úgy véli, hogy a terroristák érdekeit elősegítő hamis hírek terjesztése egyébként is csak egyre jobban fokozza a térségben a feszültséget.

A mianmari kormány szerint a rohingya csoport Mianmarban soha nem volt őshonos etnikum, őket a mianmariak csupán egy bengáli néven ismert muszlim vallású bevándorlócsoportként ismerik.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

Szijjártó kérdésekkel fordult az EU-hoz és az ENSZ-hez a név nélküli bankkártyák ügyében

Kérdésekkel fordult az Európai Bizottság és az ENSZ illetékeséhez Szijjártó Péter a számos migránsnak és menekültnek kiosztott név nélküli bankkártyák ügyében - ezt ő maga jelentette be hétfőn az uniós külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásának szünetében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére