Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Mi folyik Amerikában? Mégis igazak az összeesküvés-elméletek?

Kovács Tibor

2016. december 14. 10:58

Amikor Trump megnyerte a választásokat, sokakban megfogalmazódott, hogy vége az összeesküvés-elméleteknek, mivel ha igazak lennének a nagy ballibsi összeesküvésről szóló sztorik, akkor Trump nem nyerhetett volna. Azonban az, ami a választás óta történik, mintha mégis a legvadabb elméletgyártók fejében fogalmazódott volna meg.

A bunkóságtól a hazaárulásig

George W. Bush kiélezett versenyben nyerte meg az elnökválasztást. Amikor beköltözött, a Fehér Házat vandálisan széttrollkodott állapotban találta. Telefonvonalakat vágtak el, vagy átkötötték őket, hogy rossz mellékre menjenek a hívások, obszcén üzeneteket helyeztek a gépekre, amelyekről néhol leszedték a W betűt, leragasztották a szekrényeket. Láthatólag nem tudták elviselni, hogy nem a demokraták nyertek, és a frusztrációjukat így fejezték ki. Bátran kijelenthetjük, hogy a demokraták sokat romlottak azóta. Akkor csak primitív csínytevésnek látszó károkat okoztak. Mostanában azonban az USA intézményrendszerét, a CIA-t felhasználva akciókat indítanak a megválasztott elnök ellen, veszélyeztetve annak legitimációját és cselekvőképességét, és így valószínűleg az USA érdekeit is.

Trump győzelme annyira megfeküdte a demokraták gyomrát, hogy minden erejükkel folytatják lejáratását, és ami még ennél is aggasztóbb, az új elnök legitimációjának akarják gyengíteni. Korábban már írtunk arról, hogy Amerika megosztottsága Obama alatt a balratolódás miatt növekedett. Trump kétségtelenül nem tűnik egyesítő személyiségnek, de ő a megválasztott amerikai elnök, ezzel nincs mit kezdeni. Obamáék az első napokban úgy tettek, mint akik elfogadják a vereséget. Azonban néhány nappal később minden fronton támadást indítottak. Az újraszámlálás gyerekes próbálkozás volt, Trump szavazóinak lehülyézése, iskolázatlansággal való vádolásuk, ellenforradalmárnak nevezésük szimplán ízléstelen. Amit azonban a CIA-val műveltetnek az orosz hackerügyben, az már a hazaárulást súrolja. Jó eséllyel példátlan, hogy a vesztes az USA intézményrendszerét vesse be a megválasztott elnök lejáratására. Ennek következményei teljességgel beláthatatlanok.

Vajon mit szeretnének elérni a demokraták? Az egésznek csak akkor van értelme, ha új választásokat akarnak, vagy az elektorokat akarják rávenni, hogy Trump helyett mégis Clintonra szavazzanak. Ez ma még irreálisnak tűnik, de már néhány elektor jogi útra terelte a kérdést. Ha nem ez, hanem csupán Trump lejáratása lenne a cél, az végtelenül rövidlátó politika lenne. Az elnök gyengítésével az USA-t gyengítik. Amennyiben sikeresek lesznek cselekvésképtelenné válhat az új adminisztráció és az USA.

A CIA összeesküvés-elméletet gyárt

Ez vajon kinek lehet az érdeke? Ki szeretné mindenképpen Clintont az elnöki székben látni, vagy kinek az érdeke, hogy Trump tervei ne valósuljanak meg, és kinek az érdeke az, hogy gyengüljön, vagy cselekvésképtelenné váljon az USA?

Ilyen kérdések kell feltenni, mert a támadások, amelyek Trump ellen indultak, példátlanok. Azt állítani, hogy egy titkosszolgálat befolyásolni szeretné a választást a számára fontos országokban, olyan mintha azt mondanánk: holnap is felkel a nap. Nincs olyan lényeges választás a világban, amit így vagy úgy minimum az USA, az oroszok, Kína, vagy Izrael a titkosszolgálatain keresztül ne akarna befolyásolni. Ez alapvető érdek, amit természetesnek vehetünk. Azt állítani tehát, hogy az oroszok azt szerették volna, ha Trump nyer, és ezért tettek is valamit, nem jelent semmit. Azt állítani, hogy a szavazógépeket, vagy szavazatszámlálást befolyásolták, az súlyos ügy. Annyira, hogy szinte már hihetetlen. Egyrészt több államban kézzel újraszámolták a szavazatokat, és nem találtak gondot. Ami még ennél is furcsábbá teszi az ügyet, hogy a CIA szerint a hackerek nyomokat hagytak. Ahogy egy amerikai szenátor felvetette, ez több, mint gyanús. Miért hagytak volna az oroszok éppen most nyomot maguk után, amikor eddig soha nem tették? A Clinton e-mailek kiszivárogtatásánál évekig tartó vizsgálódások után sem találtak egyetlen nyomot sem, de más esetekről sem tudunk.

Az ügy teljesen abszurd és még az orosz választási befolyásolásnál is vadabb összeesküvés-elméleteket indíthat el. Sok verzió nincs.

Az egyik, hogy az oroszok annyira pancserek, hogy Trump megválasztásának támogatásával valójában az ellenkezőjét érik el.

A másik, hogy a CIA politikailag annyira befolyásolt, hogy képes bevállalni egy ekkora hazugságot.

Vagy egy másik titkosszolgálat felültette őket és olyan nyomokat helyezett el, amik az oroszokra utalnak.

Az USA egész választási rendszere a politikai stabilitásra épül. Soha nem választják egyszerre újjá sem a szenátust, sem a kongresszust, nincs időközi elnökválasztás, és ha esetleg bármi történik, akkor ott a helyettes és a helyettes helyettese. Egy ennyire erős országnál a politikai stabilitás nagyon lényeges. Ez a stabilitás most meggyengült. Vagy azért mert Trump legitimációja csökken, vagy pedig azért, mert kiderül, hogy a CIA hazug vagy hülye.

Egyik forgatókönyv sem túl biztató.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

amerika, london, párizs

Már az ENSZ által támogatott, migránsokat segítő szervezetek munkatársai is szóvá tették, hogy feltűnően sok Európába igyekvő bevándorló bántalmaz szexuálisan kiskorúakat a görög menekülttáborokban, mégsem történik ez ügyben érdemi változás.

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

kétharmad

Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöksége idején még feltűnően udvarolt az akkori macedón kormányfőnek, Nikola Gruevszkinek, aki a napokban kért menedékjogot Magyarországon. A DK elnöke most közönséges bűnözőként beszél a politikusról, aki a hírek szerint számos kényes dolgot tudhat Gyurcsány üzleti birodalmának balkáni nyomulásáról.

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

kinyílott a pitypang

Az ELTE már a gyakorlatban is a balliberális eszmék szócsöve lett, a kormányellenes propaganda beszőtte magát az órák tematikái közé is. Nincs olyan nap, amikor ne hangzana el a "diktatúra" vagy a "rezsim" miatti sivalkodás. Ez lett a BTK.

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

amerika, london, párizs

Az amerikai határ felé tartó 7-10 ezer fős migránskaraván tagjai egymás után ismerik be, hogy igazából nem is menekültek, hanem gazdasági migránsok, és azért akarnak az Egyesült Államokba menni, hogy ott dolgozhassanak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére