Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Mi a baj a feminizmussal, sokadik fejezet

2018. október 11. 17:48

Házasságról vitatkoztam feministákkal, mondjuk minek.

A feministákon kiakadni a jobboldalon mindennapos és szinte már felesleges, az ilyen mértékű önigazoló spirálba ragadt hisztérikus társaságokat a legjobb nagy ívben elkerülni. Mégis vannak olyan napok, amikor elérik az ingerküszöböt. Ez a mai egy olyan nap.

Az világos, hogy aki feminista, a legtöbb esetben férfigyűlölő, ezért náluk a házasság és az ehhez köthető elköteleződés fel sem merülhet mint életforma. Azonban vannak, akik tudnak csavarni egyet ezen a logikán, és azt mondják: lehet házasodni, ez egyáltalán nem alárendelődés, de mondjuk úgy kb. 2-3 évre, bevállalósabbak talán tízre. Nem viccelek, volt szerencsém személyesen átélni a mélyenszántó okfejtést, mely szerint többre nem érdemes.

A számból kicsúszott „hogymivan???” kérdésre az érvelés úgy folytatódik: ez egy bevett szokás, a társadalom fejlődik, és ha mi nem fejlődünk vele, akár vissza is adhatjuk a szavazati jogunkat. De az a pár év belefér, utána úgyis ellaposodik a kapcsolat, és az ember amúgy sem arra van programozva, hogy élete végéig egyvalakivel szexeljen, az teljesen abnormális. Ha meg majd jön a válás, az úgysem akkora krízis, lehet válópartit is rendezni, meg úgysem bukik senki nagyot, hiszen megírták előre a házassági szerződést. (Azt a szerződést, amiben előre elrendelik a házasságuk sorsát, ugye.) Gyerek meg amúgy is minek, az csak tönkreteszi az életet, aki meg mégis csinált, az vessen magára.

Általában amúgy itt szoktak elérni ahhoz a ponthoz, hogy elkezdjék szidni a kormányt. Mert ugye milyen gusztustalan társaság az, amelyik kirekeszti a szülni nem akarókat azzal, hogy a szülni akaró nőket támogatja. Az ilyen középsúlyos komplexusokkal teli gondolatoknak a WMN pedig csodásan felületet ad, hiszen miért is lenne politizálás az, hogy egyoldalúan jelenít meg szélsőséges, tényeket mellőző, kormánykritikus véleményeket…

De vissza az ominózus beszélgetéshez. Az egyik hevesen bólogató raszta hölgyet megkérdeztem, hogy mégis minek nekik a házasság, az ilyen elköteleződést hírből sem ismerőknek bőven elég egy sima együttélés. Egy kalap alá vehetjük őket a melegekkel, mert minek akar házasodni az, akinek minden második földalatti buzibuliban több fasz érinti a száját, mint szívószál. Életforma ez is, az is, de a házasságot ne rontsuk már meg az ilyen szintű hígítással.

Bár ez a véleményem, mivel felvilágosult liberális feministákról van szó, rögtön kaptam vagy öt címkét, meg persze jött a kérdés, hogy „na de szakemberként ilyet hogy?" Mert aki társadalomtudományokkal foglalkozik, az ugye csak libsi lehet. Aztán mivel többségben voltak, meg is egyeztek, hogy nekik van igazuk, mert miért is ne lehetne 2-3 évre elköteleződni vagy nyitottan élni, ettől még a házassághoz való jog az jár.

Pedig szerintem nem. A házasság túl komoly és értékes ahhoz, hogy eltékozolják, de az ilyen liberális logika térnyerésének köszönhetően mégis egyre inkább ez történik. Egy életre szerződni valakivel, hűséget fogadva, jóban és általában többször rosszban kemény sport, nem való mindenkinek.

Azzal, hogy a gyenge, puha emberek egyre több kiskaput találnak ki maguknak, nem a társadalom fejlődik, csak a kifogásaik.

Elképzelni sem tudom, hogyan néz ki egy ilyen ember fogadalomtétele: „Hűséget fogadok az első veszekedésig és kitartást úgy 2-3 évre, aztán lépek”? Nagyjából. De akkor tényleg nem kell feminizmusnak álcázni a kötődési problémákat, szivárványszínekben felvonulni évente, mert az ilyen embereknek elég a sima együttélés. A házasságot meg hagyjuk meg a lázadóknak. 

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A kereszténység a jelenünk és a jövőnk

A kereszténység a jelenünk és a jövőnk

kétharmad

Beszámoló a Századvég Alapítvány konferenciájának kerekasztal-beszélgetéséről, melynek résztvevői Bodnár Dániel, a Tett és Védelem Alapítvány elnöke, Juhász Hajnalka miniszteri biztos, Gyorgyovich Miklós, a Századvég Alapítvány vezető kutatója és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője voltak.

Toroczkai: a Jobbik a nemzetellenes erők oldalára állt

Toroczkai: a Jobbik a nemzetellenes erők oldalára állt

kétharmad

A Mi Hazánk Mozgalom vezetője a Magyar Nemzetnek adott interjút, melyben a Jobbik és a balliberális erők egymásra találásáról, a pénzemberek kezében lévő, hazájukat eláruló politikusokról, valamint az Európai Parlamentben uralkodó "beteg, degenerált" világnézetről beszélt.

Szögi Lajos családja kapja meg a tanárgyilkosnak szánt kártérítést

A tettes szerencsére egy forintot sem lát majd a pénzből.

Századvég: kötelességünk megvédeni a keresztény kultúrát

Századvég: kötelességünk megvédeni a keresztény kultúrát

kétharmad

A Századvég Alapítvány nyolc pontja a keresztény kultúráról.

Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának?

Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának?

kétharmad

Percről percre tudósításunk a Századvég keddi konferenciájáról, melyen felszólal többek között Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Molnár Attila Károly vallásszociológus, eszmetörténész is. A rendezvényt a Századvég Alapítvány elnöke, a 888.hu főszerkesztő-hírigazgatója, G. Fodor Gábor nyitja meg.

Brüsszel bankkártyát is adott a Magyarországon elfogott szír terroristának

Brüsszel bankkártyát is adott a Magyarországon elfogott szír terroristának

kétharmad

Az ENSZ és az Európai Unió által kibocsátott pénzzel teli bankkártya is volt a terrorizmussal gyanúsított szír férfinál.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ezek lesznek ma a legfontosabbak!

A Fidesz április elején bemutatja, hogyan képzeli el Európa jövőjét

A Fidesz április 5-én ismerteti az európai parlamenti választásra készülő programját - értesült a Magyar Nemzet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére