Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Méteres karddal, "Allahu Akbart" kiáltva támadt a rendőrökre tegnap este egy terrorista a Buckingham-palotánál

2017. augusztus 26. 17:28

LONDON, 17:28

Mint arról tegnap este beszámoltunk, a londoni rendőrség letartóztatott egy férfit a Buckingham-palota előtt, aki rendőrökre támadt. A legújabb, megerősített hírek szerint a férfinál egy kard volt, és azt kiabálta, hogy "Allahu Akbar".

Bebizonyosodott: pénteken este Brüsszelben és Londonban is terrortámadás történt, amely során rendőrökre támadtak.

A londoni esetről Dean Haydon tartott sajtótájékoztatót. Haydon a Scotland Yard terrorelhárító egységének vezetője.

Szavai szerint a tettes egy rendőrautó előtt állt meg a járművével, majd azonnal hadakozni kezdett a járőrökkel, akik könnygázzal tették ártalmatlanná a 26 éves elkövetőt – írja a Telegraph.

A rendőröknél nem volt pisztoly, csupán könnyebben sérültek meg: a kezükön és a karjukon ejtett vágásokat a támadó.

A támadót terrorcselekmény elkövetésével vádolják a hatóságok, ezt több körülmény is alátámasztja. Egyrészt a támadás helye, másrészt az áldozatok, valamint az a tény, hogy a férfi többször is "Allahu Akbar" kiáltást hallatott a rendőrökkel való dulakodás közben.

Az incidens helyi idő szerint pénteken, 20:35-kor történt a Buckingham-palota közelében. A terrorista egy kék Toyota Priust vezetett, amivel behajtott egy forgalom elől elzárt területre, majd lefékezett közvetlenül egy rendőrautó előtt. Amikor az egyik járőr odalépett, hogy kérdőre vonja, akkor az anyósülés alól előhúzott egy több mint egyméteres kardot.

Haydon parancsnok szerint a dulakodás hamar véget ért és elszigetelt esetként kezelik a történteket.

Lutonban azonban több házkutatást is tart a Scotland Yard, valamint igyekeznek minél többet kideríteni a tettes előéletéről.

Hamar bebizonyosodott, hogy terrorcselekmény történt – mondta a rendőrtiszt.

Több brit lap is megszólaltatott szemtanúkat, akik szintén látták a kardot, és azt, hogy az egyik járőr karja véres volt, habár a sebesülés nem tűnt súlyosnak.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Nemsokára kezdetét veheti a lézerforradalom Szegeden

Megérkeztek az első lézerberendezések a szegedi ELI-ALPS kutatóközpontba, az eszközök összeszerelése és beállítása után néhány hónap múlva a helyszínen is elkezdődnek a kísérletek - közölte Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Nem jött be az egyetemi migránssimogatás

Nem jött be az egyetemi migránssimogatás

amerika, london, párizs

Ahogy arról kedden beszámoltunk, pár túlbuzgó migránssimogató diák úgy gondolta, hogy illegális bevándorlókat telepít az egyetem campusára. Az "akció" olyannyira sikeres volt, hogy a tanárok egy napig kénytelenek voltak beszüntetni az oktatást az intézményben.

Migránsokat fogtak a Dunán

Migránsokat fogtak a Dunán

amerika, london, párizs

A bolgár embercsempész épp motorcsónakkal próbálta átszállítani a Dunán a migránsokat, de a román határrendészek észrevették őket.

Hollandia: nem vagyunk felelősek a srebrenicai mészárlásért

Hollandia: nem vagyunk felelősek a srebrenicai mészárlásért

amerika, london, párizs

A holland kormány fellebbez a legfelsőbb bíróságon, hogy helyezzék hatályon kívül azt a korábbi ítéletet, miszerint Hága is felelős a srebrenicai mészárlásért.

A pillanat, amikor Asszad és Putyin haragja egyszerre csapott le a terroristákra

Moszkvai jelentések szerint az orosz és a szíriai légierő közös akciójában 850 dzsihadistát sikerült likvidálni a polgárháború sújtotta közel-keleti országban.

Atomra atom a helyes válasz?

Atomra atom a helyes válasz?

amerika, london, párizs

Mintegy ötven ország kezdte meg szerdán az ENSZ-ben az atomfegyverek betiltásáról szóló egyezmény aláírását, amely azonban csak jelképes jelentőségű, mert a nukleáris nagyhatalmak nem vesznek részt benne. Nehéz kérdés továbbá ez ügyben, hogy mi lesz az immáron elképesztően veszélyessé váló Észak-Korea ügyével.

Alinda színháza

Alinda színháza

piszkostizenkettő

Simicska az első sorban bravózik.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Szijjártó: a magyar külpolitika kiáll a magyar érdekekért és a határon túli magyarokért; Egy zöldpárti politikus szerint unalmas lenne Németország az iszlám nélkül; Egyre elviselhetetlenebb a migránsáradat, ezért nagyobb kerítést építenek a spanyolok. Az este legfontosabb hírei a 888-on!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére