Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Méteres karddal, "Allahu Akbart" kiáltva támadt a rendőrökre tegnap este egy terrorista a Buckingham-palotánál

2017. augusztus 26. 17:28

LONDON, 17:28

Mint arról tegnap este beszámoltunk, a londoni rendőrség letartóztatott egy férfit a Buckingham-palota előtt, aki rendőrökre támadt. A legújabb, megerősített hírek szerint a férfinál egy kard volt, és azt kiabálta, hogy "Allahu Akbar".

Bebizonyosodott: pénteken este Brüsszelben és Londonban is terrortámadás történt, amely során rendőrökre támadtak.

A londoni esetről Dean Haydon tartott sajtótájékoztatót. Haydon a Scotland Yard terrorelhárító egységének vezetője.

Szavai szerint a tettes egy rendőrautó előtt állt meg a járművével, majd azonnal hadakozni kezdett a járőrökkel, akik könnygázzal tették ártalmatlanná a 26 éves elkövetőt – írja a Telegraph.

A rendőröknél nem volt pisztoly, csupán könnyebben sérültek meg: a kezükön és a karjukon ejtett vágásokat a támadó.

A támadót terrorcselekmény elkövetésével vádolják a hatóságok, ezt több körülmény is alátámasztja. Egyrészt a támadás helye, másrészt az áldozatok, valamint az a tény, hogy a férfi többször is "Allahu Akbar" kiáltást hallatott a rendőrökkel való dulakodás közben.

Az incidens helyi idő szerint pénteken, 20:35-kor történt a Buckingham-palota közelében. A terrorista egy kék Toyota Priust vezetett, amivel behajtott egy forgalom elől elzárt területre, majd lefékezett közvetlenül egy rendőrautó előtt. Amikor az egyik járőr odalépett, hogy kérdőre vonja, akkor az anyósülés alól előhúzott egy több mint egyméteres kardot.

Haydon parancsnok szerint a dulakodás hamar véget ért és elszigetelt esetként kezelik a történteket.

Lutonban azonban több házkutatást is tart a Scotland Yard, valamint igyekeznek minél többet kideríteni a tettes előéletéről.

Hamar bebizonyosodott, hogy terrorcselekmény történt – mondta a rendőrtiszt.

Több brit lap is megszólaltatott szemtanúkat, akik szintén látták a kardot, és azt, hogy az egyik járőr karja véres volt, habár a sebesülés nem tűnt súlyosnak.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Megmutatjuk nektek a nap legfontosabb híreit.

A Soros-hálózat speciális szótárral akadályozza meg a migránsok kitoloncolását

A Soros-hálózat speciális szótárral akadályozza meg a migránsok kitoloncolását

amerika, london, párizs

A Soros szervezetek készítettek egy szótárt, amelyben olyan szavak és javaslatok szerepelnek, amelyek hozzásegítik az illegális migránsokat ahhoz, hogy könnyedén megkapják a menekültstátuszt.

Kiderült, hogy honnan származnak az Árpád-házi királyok

Azonosította az Árpád-ház férfi tagjaira jellemző DNS-t III. Béla király csontmaradványaiból az Országos Onkológiai Intézet vezette nemzetközi kutatócsoport, s kiderült, hogy az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek - nyilatkozta Kásler Miklós professzor, az intézet vezetője a szerdai Magyar Időkben.

Elkezdődtek a tárgyalások az egész világra kiterjedő migránspaktumról

Elkezdődtek a tárgyalások az egész világra kiterjedő migránspaktumról

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok kivételével a világszervezet tagállamai kedden megkezdték a tárgyalásokat az ENSZ migrációs egyezményének tervezetéről New Yorkban.

Svájcig rohanna az egyik katalán függetlenségi politikus

Svájcig rohanna az egyik katalán függetlenségi politikus

amerika, london, párizs

Anna Gabriel katalán függetlenségpárti politikus a svájci közszolgálati televíziónak, az RTS-nek kedden úgy fogalmazott, nem kizárt, hogy Svájcban beadja a politikai menedékjogi kérelmet, ugyanis ha visszautazna Spanyolországba, akkor a bíróság elé kellene állnia, amiért aktív szerepet vállalt a katalán népszavazás előkészítésében.

Több mint kétszázezer illegális bevándorló érkezett az Európai Unió területére tavaly

A Frontex uniós határvédelmi ügynökség keddi jelentése szerint 2017-ben összesen 205 ezer migráns lépett be illegálisan az Európai Unió területére.

Brüsszel úgy papol a szolidaritásról, hogy közben verik a migránsokat

Miközben Brüsszel kizárólag az európai szolidaritásról, a migránsok befogadásáról és korlátlan szétosztásáról papol, addig egyre több illegális bevándorló panaszkodik arról, hogy rendőri erőszak áldozataivá válnak a belga fővárosban.

A liberálisok szerint rasszizmus, hogy nincsenek fekete karakterek egy cseh játékban

A liberálisok szerint rasszizmus, hogy nincsenek fekete karakterek egy cseh játékban

kinyílott a pitypang

A balliberális politikai korrektség fasisztái fehér felsőbbrendűséggel vádolják a "Kingdom Come: Deliverance" című cseh számítógépes játékot, mert a XV. századi Cseh királyságban játszódó akció szerepjátékban nincsenek színes bőrű karakterek. A készítők szerint azonban csak azért nincsenek a középkor végén játszódó játékban fekete szereplők, mert a történelmi hűség ezt diktálja.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére