Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Méteres karddal, "Allahu Akbart" kiáltva támadt a rendőrökre tegnap este egy terrorista a Buckingham-palotánál

2017. augusztus 26. 17:28

LONDON, 17:28

Mint arról tegnap este beszámoltunk, a londoni rendőrség letartóztatott egy férfit a Buckingham-palota előtt, aki rendőrökre támadt. A legújabb, megerősített hírek szerint a férfinál egy kard volt, és azt kiabálta, hogy "Allahu Akbar".

Bebizonyosodott: pénteken este Brüsszelben és Londonban is terrortámadás történt, amely során rendőrökre támadtak.

A londoni esetről Dean Haydon tartott sajtótájékoztatót. Haydon a Scotland Yard terrorelhárító egységének vezetője.

Szavai szerint a tettes egy rendőrautó előtt állt meg a járművével, majd azonnal hadakozni kezdett a járőrökkel, akik könnygázzal tették ártalmatlanná a 26 éves elkövetőt – írja a Telegraph.

A rendőröknél nem volt pisztoly, csupán könnyebben sérültek meg: a kezükön és a karjukon ejtett vágásokat a támadó.

A támadót terrorcselekmény elkövetésével vádolják a hatóságok, ezt több körülmény is alátámasztja. Egyrészt a támadás helye, másrészt az áldozatok, valamint az a tény, hogy a férfi többször is "Allahu Akbar" kiáltást hallatott a rendőrökkel való dulakodás közben.

Az incidens helyi idő szerint pénteken, 20:35-kor történt a Buckingham-palota közelében. A terrorista egy kék Toyota Priust vezetett, amivel behajtott egy forgalom elől elzárt területre, majd lefékezett közvetlenül egy rendőrautó előtt. Amikor az egyik járőr odalépett, hogy kérdőre vonja, akkor az anyósülés alól előhúzott egy több mint egyméteres kardot.

Haydon parancsnok szerint a dulakodás hamar véget ért és elszigetelt esetként kezelik a történteket.

Lutonban azonban több házkutatást is tart a Scotland Yard, valamint igyekeznek minél többet kideríteni a tettes előéletéről.

Hamar bebizonyosodott, hogy terrorcselekmény történt – mondta a rendőrtiszt.

Több brit lap is megszólaltatott szemtanúkat, akik szintén látták a kardot, és azt, hogy az egyik járőr karja véres volt, habár a sebesülés nem tűnt súlyosnak.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Kisfilm arról, hogy miként árulta el a Jobbik és a baloldal Magyarországot

Kisfilm arról, hogy miként árulta el a Jobbik és a baloldal Magyarországot

közeleg a tél

Simicska Lajos pénze annyira megtetszett Havas Henriknek, Heller Ágnesnek, Magyar Györgynek és a balliberális értelmiség viperafészkeként elkönyvelt Spinoza Ház tagságának, hogy beálltak a sorba és elkezdték tolni a Jobbik szekerét.

Az amerikai hadsereg nehezen szabadul az elavult Humvee terepjáróktól

Az amerikai hadsereg nehezen szabadul az elavult Humvee terepjáróktól

amerika, london, párizs

A Humveek a technikai fejlődés miatt napról napra egyre sebezhetőbbek. Ezért az amerikaiaknak egyre sürgetőbb lenne a több tízezer Humveet egy korszerűbb, új járműre lecserélni. Az amerikai katonai szaksajtó szerint a teljes cserére azonban nincs esély, még a világ legnagyobb és legtöbb pénzből működő hadseregében sem - részben pénzügyi, részben pedig logisztikai okok miatt. A tengerészgyalogsághoz a Humveek helyére 2019-től érkeznek majd új járművek.

Már megvan a Soros-birodalom örököse

Már megvan a Soros-birodalom örököse

közeleg a tél

A világ 29. leggazdagabb emberének számító Soros György már készül az utódlásra, fokozatosan adja át hálózatának működtetését fiának, Alexander Sorosnak. Miután Alexander 2012-ben megtartotta "bemutatkozó partiját" New Yorkban, azonnal belevetette magát apja birodalmának működtetésébe, az elmúlt években már a világ számos befolyásos vezetőjével négyszemközt tárgyalt, és egyedül intézte az Open Society Foundations ügyeit.

Megduplázták a barátnőjét lemészároló sportoló büntetését

Tizenhárom év és öt hónapra, vagyis több mint duplájára növelte a szándékos emberölésért elítélt Oscar Pistorius paralimpiai bajnok futó büntetését a dél-afrikai legfelsőbb fellebbviteli bíróság.

Trump, a konzervatív nacionalista

Trump, a konzervatív nacionalista

amerika, london, párizs

F. H. Buckley amerikai jogászprofesszor arra figyelmeztet, hogy az amerikai történelem fényében Trump populistaként való leírása nemcsak téves, hanem rossz szándékú is, az amerikai elnök ugyanis Benjamin Disraelihez és más - jóléti szociális politikát folytató, minden társadalmi rétegre figyelő - angolszász politikusokhoz hasonlóan konzervatív nacionalista.

Az SPD már tárgyalna a nagykoalícióról

Az SPD már tárgyalna a nagykoalícióról

amerika, london, párizs

Továbbra sem dőlt el, mi lesz Németországban, de könnyen lehet, hogy semmi újdonságra nem számíthatunk.

Szél Bernadett rendesen elhajtotta a lejmoló Vona Gábort

Szél Bernadett rendesen elhajtotta a lejmoló Vona Gábort

közeleg a tél

"Én nem szeretnék vele koalícióba kerülni" - utalt az egyre hiteltelenebb Vona Gábor vezette Jobbikra tegnap este Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje a Simicska TV esti műsorában.

Fodor Csaba: antiszolidaritás, hogy mindenkit be kell fogadni

A Nézőpont Intézet ügyvezetője szerint antiszolidarizmus az, hogy minden menedékkérőt be kell fogadni, szolidárisnak a jogrenddel kell lenni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére