Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Merkelnél bujkált Macron, majd programot hirdetett

2018. november 18. 18:47

Miközben Franciaországban polgárháborús állapotok uralkodnak, addig a francia köztársasági elnök, Emmanuel Macron Németországban pitizett a német kancellárnál, Angela Merkelnél.

Franciaországban elszabadult a pokol. Több tízezer ember vonult az utcára a hétvégén, hogy tiltakozzon a francia kormány gazdaságpolitikája ellen.

Emmanuel Macront láthatóan nem zavarja, mi történik Franciaországban, hiszen vasárnap Berlinben, a német szövetségi parlamentben (Bundestag) mondott beszédet a világháborúk, a diktatúrák, a jelenkori háborúk és a terrorizmus áldozatainak emléknapján.

Fotó: AFP
Nemzetek Európája helyett mag-Európa, vagyis Európai Egyesült Államok

A köztársasági elnök kifejtette: Franciaországnak és Németországnak új fejezetet kell nyitnia Európa történetében, mert az Európai Unió (EU) a mai állapotában nem tud megbirkózni az előtte álló kihívásokkal. Fenyegető biztonsági helyzet, klímaváltozás, digitalizáció, mesterséges intelligencia, migráció – sorolta Macron a veszélyeket, melyekre álláspontja szerint a francia-német tengelynek kell választ adnia, mégpedig úgy, hogy még szorosabbra fűzik a gazdasági, politikai kapcsolatokat.

Legyünk őszinték, lássuk be, hogy határőrizeti politikánk, közös védelempolitikánk, viszonyulásunk a digitális világhoz és pénzügypolitikai függetlenségünk mind olyan terület, amellyel törvényeink mostohán bánnak és amelyekhez az EU egy kezdő félénkségével közelít”

– fogalmazott a köztársasági elnök, aki szerint a „modern, hatékony és demokratikus európai szuverenitás” kialakításában „nem lehetnek tiltott gondolatok, meg kell haladni a tabukat és a szokásainkat”.

Macron elmondta: az „európai szuverenitás” sokak számára félelmetes, hiszen ez azt jelenti, hogy mindenkinek le kell mondani a nemzeti szuverenitása egy részéről. Mindenkinek át kell helyeznie a közösség szintjére saját döntési hatáskörének egy részét.

Külpolitika, védelempolitika, migrációs- és a nemzetközi fejlesztési politika – sorolta a köztársasági elnök azokat a területeket, ahol csorbítaná nemzeti szuverenitást.

Majd hozzátette: a tagállamoknak meg kell osztania a többiekkel államháztartása „növekvő részét, akár az adóbevételek egy részét is” annak érdekében, hogy megvalósuljon a közös védelem, az euró pedig önálló költségvetéssel rendelkező nemzetközi valuta legyen, és létrejöjjön a közös szabályok alapján tevékenykedő „európai menekültügyi hivatal”.

Macron sivalkodása

A világ válaszút előtt áll, vagy behódol a „lelkiismeret nélküli technológia”, az „emlékezet nélküli nacionalizmus” és az „értékek nélküli fanatizmus” előtt, vagy elkezd küzdeni azért, hogy a fejlődés eredményei az egész emberiség javát szolgálják.

Ennek az Európának, és benne a francia-német fogatnak az a feladata és a kötelessége, hogy ne engedje káoszba zuhanni a világot, és elindítsa egy békés úton”

– mondta Emmanuel Macron.

Fotó: AFP
Merkel és Macron találkozója

Az ünnepség után a francia államfő megbeszélést folytatott Angela Merkel kancellárral. A tárgyalás előtt tett sajtónyilatkozatukban mindketten kiemelték, hogy a jövő májusi európai parlamenti választásig tartó fél év a konkrét döntések időszaka lesz. Így a két ország már december közepére elkészíti közös, részletes reformjavaslatát az EU és az euróövezet továbbfejlesztéséről, januárban pedig aláírják a német-francia alapszerződés, az Elysée-szerződés átdolgozott változatát.

Angela Merkel a francia államfőt tegezve megjegyezte:

„Arról beszéltél, hogy válaszút előtt állunk, és én is pontosan ezt érzem”, most, hogy lassan a második világháború utolsó szemtanúi is távoznak az élők sorából, Németországnak és Franciaországnak mindent meg kell tennie Európa örökségének védelméért és a közösség megújításáért.

Emmanuel Macron kiemelte:

Európa természetesen nem csak Németországból és Franciaországból áll, de az előrelépéshez német-francia egyetértésre van szükség”.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Németország még több migránst toloncolhat ki az uniós tagországokba

Németország még több migránst toloncolhat ki az uniós tagországokba

amerika, london, párizs

Az Európai Bíróság kimondta, hogy Németországnak joga van kitoloncolni azokat a migránsokat, akiket egy szegényebb uniós tagországba szállítanának vissza. Mindez idáig vita tárgyát képezte, ezért számos kitoloncolás meghiúsult. Ennek azonban vége, az illegális bevándorlóknak vissza kell menniük oda, ahol elsőként léptek az Európai Unió területére.

Bolsonaro-Trump találkozó: hosszú idő után először érkezik Amerika-barát brazil elnök Washingtonba

Bolsonaro-Trump találkozó: hosszú idő után először érkezik Amerika-barát brazil elnök Washingtonba

amerika, london, párizs

Washingtonban találkozott egymással Donald Trump amerikai és Jair Bolsonaro, újévkor beiktatott brazil elnök.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez a nap is gyorsan eltelt, nézzük a legfontosabb híreket!

Az oltáselleneseknek is jár a szólásszabadság!

Az oltáselleneseknek is jár a szólásszabadság!

censored

Veszélyeztetik a gyerekeink életét, de attól még megilleti őket a szabad szólás joga.

Merkel belátta, a migránsokat a hazájukban kellett volna támogatni

Merkel belátta, a migránsokat a hazájukban kellett volna támogatni

amerika, london, párizs

A hazájukhoz minél közelebb, helyben kell segíteni a menekülteknek, ez a 2015-ös menekülthullám tanulsága - jelentette ki kedden Berlinben Angela Merkel német kancellár.

Bemutatjuk a bevándorláspárti politikusokat

Bemutatjuk a bevándorláspárti politikusokat

kétharmad

Közeleg a május, ideje közelebbről megismerni a bevándorláspártiakat.

Konok Péter, az építőtábor réme

Konok Péter, az építőtábor réme

piszkostizenkettő

Van abban valami egészen szürreális, ahogyan a nemzeti ünnep előtt összecsipegette kis gondolatait arról, hogy miért nincs Magyarország.

Sargentini etikai tisztogatást szeretne az Európai Néppártban

Sargentini etikai tisztogatást szeretne az Európai Néppártban

kétharmad

Nem elegendő, hogy az Európai Néppárt (EPP) foglalkozik a Fidesz tagságának kérdésével, meg kell kezdenie végre az etikai nagytakarítást, és kérdőre kell vonnia Orbán Viktort, hogy milyen viszonyt kíván ápolni a pártcsaláddal és hogyan viszonyul az EPP által képviselt politikához - jelentette ki Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő Brüsszelben újságíróknak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére