Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Merkeléknek sikerült egy felesleges törvényt megalkotni a szélsőséges iszlamisták kapcsán

2017. október 27. 16:50

BERLIN, 16:50

Németországban 705 főt tartanak számon közveszélyes iszlamistaként, de közülük csak kettőre raktak nyomkövetőt, hiába változtattak törvényt ennek érdekében.

Az egyik berlini karácsonyi vásár ellen elkövetett merénylet miatt módosították a törvényeket, és lehetővé tették, hogy a közveszélyes iszlamistákat elektronikus nyomkövető jeladó viselésére kötelezzék a hatóságok. A szövetségi bűnügyi hivatalról (BKA) szóló törvény megváltoztatását követően a terrorcselekményre hajlamos személyek állandó megfigyelés alatt lehetnek a készülék segítségével. A lábbilincs egyébként nemcsak a bokán, hanem a karon is hordható.

A veszélyes iszlamisták felügyelete a tartományokra tartozik, így az ő döntésük, hogy a szövetségi állam döntését átültetik-e a gyakorlatba vagy sem. A lehetőséggel eddig csak Bajorország élt, ahol két szélsőséges muszlim kapott nyomkövetőt – írja a DW. A többi tartomány, köztük Berlin is vonakodik a törvény alkalmazásától.

A rendőrség szerte Németországban ódzkodik a lábbilincs alkalmazásától, mivel azt általában szexuális bűnelkövetőkön szokták alkalmazni, nem pedig iszlamistákon. A szexuális bűnelkövetőket így távol tarthatják például az iskoláktól és az óvodáktól.

A rendőrség úgy gondolja, hogy nehéz meghatározni azokat a területeket, ahova nem mehetnek a szélsőséges iszlamisták, valamint hiába van rajtuk a lábbilincs, attól függetlenül nem tudják követni, hogy mit csinálnak, kikkel találkoznak, ezért inkább nem is raknak rájuk nyomkövetőt.

Fotó: AFP

Az elektronikus nyomkövetőt 2011-ben vezették be Németországban, hogy ezzel is csökkentsék a börtönben lévő rabok létszámát. Az eszközt többnyire csak olyanokon alkalmazzák, akiket már hivatalosan elítéltek, és két évet leültek már. Ebben az a nehézség, hogy az iszlamistákat még nem ítélték el, és ha a hatóságok nyomkövetőt szeretnének rakni egy szélsőséges iszlamistára, a rendőrségnek be kell bizonyítani, hogy az illető tényleg veszélyt jelent a társadalomra. Ráadásul az sincs definiálva, hogy mit jelent a veszélyt jelentő iszlamista, ezért nehéz bizonyítani a hatóságoknak, hogy az illető tényleg fenyegetést jelent a társadalom számára.

Ha a rendőrség azt feltételezi, hogy valaki terrortámadást fog elkövetni, az illetőt letartóztathatják, vagy elrendelhetik a teljes körű megfigyelését, amivel több információt tudnak róla szerezni, mint a nyomkövetővel.

A rendőri szakszervezet, a GdP elnöke, Oliver Malchow szerint már a törvény elfogadásakor tudták, hogy a német parlament feleslegesen módosította a szabályokat, mert a hatóságok nem fognak élni a lehetőséggel, mivel rengeteg jogi akadályba ütközik a szélsőséges iszlamisták nyomkövetése.

Tehát Merkeléknek sikerült egy újabb látszatintézkedést hozni, mert ezzel a lépéssel nem valószínű, hogy bármilyen terrortámadást megelőzhetnének, pedig nagyon próbálják a németekbe sulykolni azt, hogy biztonságban vannak. Az újabb intézkedések hallatán a választók pedig megnyugodnak, hogy ez így is van, még akkor is, ha valójában más a helyzet.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Mióta Sadiq Khan vezeti Londont, az erőszak a mindennapok része lett

A brit közlekedési rendőrség legfrissebb adatai szerint a londoni metróban elkövetett bűncselekmények száma 43 százalékkal ugrott meg az elmúlt három évben, mióta a város vezetését Sadiq Khan vette át.

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

amerika, london, párizs

Alexandre Benalla ellen azután kezdett nyomozni az ügyészség, miután kiderült, hogy luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel utazgatott.

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

szabad vasárnap

A Sebezhetetlen és a Széttörve folytatásaként M. Night Shyamalan univerzumának újabb fejezetéhez érkeztünk. Van az a hollywoodi legenda, hogy Shyamalan minden nagyon jó filmjére jut egy igazán rossz. A legenda sajnos ismét igaznak bizonyult, az Üveg ugyanis nem lett más, mint egy darabokra tört álom.

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

amerika, london, párizs

Megközelíti a 36 százalékot a Matteo Salvini vezette olasz kormánypárt, a Liga támogatottsága egy szombaton közölt közvélemény-kutatás szerint, amelynek eredménye a Liga egyeduralmát mutatja ki az országban négy hónappal az európai parlamenti választások előtt.

A téves párhuzam

A téves párhuzam

kétharmad

A mostani tüntetéssorozat miatt a balliberális médiumok, illetve politikum egyre gyakrabban emlegeti 2006-ot. A két esemény között párhuzamot vonni nemcsak téves, veszélyes, hanem nettó butaság - erre világított rá az Echo TV Informátor című műsora.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Az "Árnyékszékkormány"

Megtámadták a tüntetők az Echo TV stábját

Az Echo TV kollégái kint vannak a budapesti demonstráción, többen az operatőrre támadtak. A rendőröknek kellett közbeavatkozniuk.

Az Index fake news gyár megint hírt hamisított: most éppen Székesfehérvárról

A tények és a valóság egyáltalán nem érdekli a ballib álhírgyártó médiumokat. A minden áron az ellenzéket propagálni akaró nagy igyekezetében az Index most épp a valójában történteknek az ellenkezőjét közölte a Székesfehérvár pénteki közgyűléséről megírt álhírében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére