Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Merkeléknek sikerült egy felesleges törvényt megalkotni a szélsőséges iszlamisták kapcsán

2017. október 27. 16:50

BERLIN, 16:50

Németországban 705 főt tartanak számon közveszélyes iszlamistaként, de közülük csak kettőre raktak nyomkövetőt, hiába változtattak törvényt ennek érdekében.

Az egyik berlini karácsonyi vásár ellen elkövetett merénylet miatt módosították a törvényeket, és lehetővé tették, hogy a közveszélyes iszlamistákat elektronikus nyomkövető jeladó viselésére kötelezzék a hatóságok. A szövetségi bűnügyi hivatalról (BKA) szóló törvény megváltoztatását követően a terrorcselekményre hajlamos személyek állandó megfigyelés alatt lehetnek a készülék segítségével. A lábbilincs egyébként nemcsak a bokán, hanem a karon is hordható.

A veszélyes iszlamisták felügyelete a tartományokra tartozik, így az ő döntésük, hogy a szövetségi állam döntését átültetik-e a gyakorlatba vagy sem. A lehetőséggel eddig csak Bajorország élt, ahol két szélsőséges muszlim kapott nyomkövetőt – írja a DW. A többi tartomány, köztük Berlin is vonakodik a törvény alkalmazásától.

A rendőrség szerte Németországban ódzkodik a lábbilincs alkalmazásától, mivel azt általában szexuális bűnelkövetőkön szokták alkalmazni, nem pedig iszlamistákon. A szexuális bűnelkövetőket így távol tarthatják például az iskoláktól és az óvodáktól.

A rendőrség úgy gondolja, hogy nehéz meghatározni azokat a területeket, ahova nem mehetnek a szélsőséges iszlamisták, valamint hiába van rajtuk a lábbilincs, attól függetlenül nem tudják követni, hogy mit csinálnak, kikkel találkoznak, ezért inkább nem is raknak rájuk nyomkövetőt.

Fotó: AFP

Az elektronikus nyomkövetőt 2011-ben vezették be Németországban, hogy ezzel is csökkentsék a börtönben lévő rabok létszámát. Az eszközt többnyire csak olyanokon alkalmazzák, akiket már hivatalosan elítéltek, és két évet leültek már. Ebben az a nehézség, hogy az iszlamistákat még nem ítélték el, és ha a hatóságok nyomkövetőt szeretnének rakni egy szélsőséges iszlamistára, a rendőrségnek be kell bizonyítani, hogy az illető tényleg veszélyt jelent a társadalomra. Ráadásul az sincs definiálva, hogy mit jelent a veszélyt jelentő iszlamista, ezért nehéz bizonyítani a hatóságoknak, hogy az illető tényleg fenyegetést jelent a társadalom számára.

Ha a rendőrség azt feltételezi, hogy valaki terrortámadást fog elkövetni, az illetőt letartóztathatják, vagy elrendelhetik a teljes körű megfigyelését, amivel több információt tudnak róla szerezni, mint a nyomkövetővel.

A rendőri szakszervezet, a GdP elnöke, Oliver Malchow szerint már a törvény elfogadásakor tudták, hogy a német parlament feleslegesen módosította a szabályokat, mert a hatóságok nem fognak élni a lehetőséggel, mivel rengeteg jogi akadályba ütközik a szélsőséges iszlamisták nyomkövetése.

Tehát Merkeléknek sikerült egy újabb látszatintézkedést hozni, mert ezzel a lépéssel nem valószínű, hogy bármilyen terrortámadást megelőzhetnének, pedig nagyon próbálják a németekbe sulykolni azt, hogy biztonságban vannak. Az újabb intézkedések hallatán a választók pedig megnyugodnak, hogy ez így is van, még akkor is, ha valójában más a helyzet.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

A magyar labdarúgó-válogatott hozta a kötelezőt Észtország ellen.

A soron következő EP-választásnak minden korábbinál nagyobb hatása lehet

A jövő évi európai parlamenti (EP-) választások nagyobb hatással lehetnek az Európai Unió jövőjének alakulására, mint bármely másik korábbi EP-választás - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban, a V4-ek parlamenti elnökeinek találkozóján.

Iszlamizációellenes programmal állt elő egy svéd város önkormányzata

Többek között betiltják a halal ételeket az iskolai menzákon és az idősek otthonában.

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este Milánóban a világhírű magyar zeneszerző, Kurtág György első operájának ősbemutatója előtt nyilatkozott az M5 kulturális csatornának.

A német balosok Trianonnal játszadoznak

A német balosok Trianonnal játszadoznak

kinyílott a pitypang

Ott tart ma a hazai és a nemzetközi baloldal, hogy Nagy-Magyarország feldarabolásáról szerveznek játékot Budapesten. Mindezt német pénzen, az első világháború lezárásának századik évfordulóján, s két évvel a gyalázatos békediktátum centenáriuma előtt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

amerika, london, párizs

Egy befolyásos román szakértő azt kifogásolta bejegyzésében, hogy Magyarország két erdélyi focicsapatot is támogat. Írásának címében Csíkszeredát és Sepsiszentgyörgyöt Románia szívének nevezi.

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

piszkostizenkettő

Macron és Merkel "az örök világbéke" jegyében úgy emlékezett meg az első világháborúról, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia, valamint Kelet- és Közép-Európa gyakorlatilag megemlítésre sem került. Az, hogy megemlítsék a trianoni békediktátumot és annak következményeit, természetesen egy pillanatra sem merült fel a globális világrendért aggódó, és ezért a nacionalizmus és a nemzetállamok ellen küzdő Merkel-Macron dream teamben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére