Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Merkelék nehezen találnak koalíciós partnert

2017. október 26. 15:28

BERLIN, 15:28

A Focus Alexander Dobrindttal, a CSU politikusával készített interjút a koalíciós tárgyalások kapcsán, amelyben Dobrindt kifejtette, hogy az FDP-vel és a Zöldekkel folytatott megbeszélések során három fontos témakör körül bontakozott ki vita: a klímavédelem, a bevándorlás és a digitalizáció kérdéskörében.

Alexander Dobrindt

Fotó: AFP

A CSU politikusa elmondta, hogy azért haladnak lassan a tárgyalások, mert minden témakört kétszer beszélnek át, majd utána belemennek a mélyebb részletekbe.

A párt három fontos elképzelést tart szem előtt a tárgyalások során: a családok tehermentesítése, a szolidaritási adó eltörlése, és jövőbeli projektekbe történő beruházások megvalósítása.

A klímatárgyalások kapcsán a CDU álláspontja az, hogy Németország egyetért a nemzetközi klímacélokkal, viszont egyedül nem képesek azokat megvalósítani. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez nemzetközi összefogás kell, amiben a világ minden egyes régiójának részt kell vennie. A tiszta energiatermelésnek mindenhol meg kellene valósulnia, és az esőerdők védelmének is prioritást kellene élveznie.

Dobrindt szerint a CDU és a CSU egyértelmű álláspontot képvisel a migráció kapcsán. Nem szeretnék, ha még egyszer megvalósulna az, ami 2015-ben történt. A migrációs hullám akkor hágott a tetőfokára, hiszen Berlin megnyitotta kapuit az illegális bevándorlók előtt, és közel egymillió, elsősorban közel-keleti migráns érkezett az országba. Merkelék ezért csak akkor hajlandóak aláírni a koalíciós szerződést, ha az a bevándorlás kérdéskörében egy tiszta üzenetet közöl a rájuk vonatkozó korlátozások kapcsán. Egy döntéshozó és egy kitoloncolási központot szeretnének létrehozni, hogy a visszautasított menedékkérőket nyomon tudják követni. Továbbá ki akarják bővíteni a biztonságosnak minősített országok listáját, valamint a családegyesítésekre vonatkozó szabályokat is tovább szigorítanák.

A Zöldek ezekbe valószínűleg nem fognak belemenni, de a CSU/CDU azon az állásponton van, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ne ismétlődhessen meg a 2015-ös helyzet.

A migránsok számát évi 200 ezer főben maximalizálnák, azaz Németország ennyi embert fogadna be évente humanitárius okokból. A képzett munkaerőt továbbra is szívesen látnák, ha az illető már úgy érkezik az országba, hogy rendelkezik munkával és szállással. Ennek érdekében a lakáspiacot is fejlesztenék.

A politikus elmondása szerint egy gigabyte-társadalmat szeretnének építeni. Azt akarják, hogy még a rurális térségekben is elérhető legyen a szélessáv. Céljuk, hogy Németországból egy digitális szolgáltató központot hozzanak létre.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Tibi atya, az örök kamasz

Tibi atya, az örök kamasz

piszkostizenkettő

Tibi atya, ez a grafikai eszközökkel létrehozott, interneten fellelhető alkoholista pap, ez a be nem azonosítható - épp ezért bátor - entitás ismét szerepzavarba esett, és a pucér nős vicceken, a seggrészegen hasra esős poénokon röhögcsélés, no meg a bögre és pólóárusítás mellett belekotnyeleskedett a felnőttek dolgába.

"A jobbikosok a hatalom és pénz megszerzéséért mindenre képesek"

Kocsis Máté az Echo TV-ben beszélt a Jobbik hiteltelenségéről.

Kezdik belátni a németek: nem lehet mit kezdeni az afrikai migránsokkal

Egyre több migránst toloncolnak ki a németek, miután belátták: nem lehet ennyi képzetlen migránst befogadni.

A brit Munkáspárt antiszemita vezetője visszaengedne egy dzsihadistát az Egyesült Királyságba

A brit Munkáspárt antiszemita vezetője visszaengedne egy dzsihadistát az Egyesült Királyságba

amerika, london, párizs

A brit kormány határozottan elutasítja, hogy az Iszlám Állam egyik harcosának felesége visszatérjen a szigetországba, azonban Jeremy Corbyn szívesen látná Nagy-Britanniában.

A Frontex is kénytelen volt elismerni, hogy Salvini határvédelme sikeres

A Frontex is kénytelen volt elismerni, hogy Salvini határvédelme sikeres

amerika, london, párizs

Az uniós határvédelmi ügynökség saját statisztikájában kénytelen volt elismerni, hogy az olasz belügyminiszter bevándorlásellenes politikája sikeres.

Orbán Viktor: az embereknek joguk van tudni, mire készül Brüsszel

Orbán Viktor: az embereknek joguk van tudni, mire készül Brüsszel

kétharmad

Orbán Viktor a bevándorlást ösztönző brüsszeli tervekről és a családvédelmi programról beszélt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Egykettőre eljuthatnak a britek oda, hogy már nem csak a nők lehetnek anyák

Nem csak Franciaország sziporkázik a maga szülő 1 és szülő 2 megnevezéseivel. A briteknél könnyen lehet, hogy jogi szempontból már nem csak nők válhatnak anyává.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére