Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Merkel megvilágosodása

Kovács Tibor

2017. május 29. 18:58

Nagy napra ébredtünk, Merkel mama megvilágosodott, felismerte minden politika lényegét: végső soron csak magukra számíthatnak és a saját kezükbe kell venni a sorsukat.

Európa Merkel alatt mindig függött valakin. Az euró sorsa a görögöktől. A migrációban a törököktől és Líbiától és a háttérben az oroszoktól. Ja és az amerikaiaktól. A kereskedelemben Kínától. Az energiában az oroszoktól. A biztonságpolitikában pedig az amerikaiaktól, akik nélkül még egy magát jól felszívó albán paintballos csapat is komoly gondokat tudna okozni. Nem utolsósorban az iszlám terrorizmus esetében függ a szövetséges titkosszolgálatoktól, mert nélkülük úgy tűnik semmit sem tudna arról mi történik országaiban. Mindenekfölött a Jóistentől, hogy megússza az a sok hülyeséget, amit csinál.

Európa röhejesen önállótlan és kiszolgáltatott, úgy viselkedik, mint aki nincs tisztában geopolitikai és külpolitikai érdekeivel, vagy ha tisztában van vele, alkalmatlan azok képviseletére. Éppen ezért gyámságra szorul, és alig várja, hogy valaki elvégezze helyette, amit el kéne, amiért egyetlen ellenszolgáltatást ismer, a pénzt. Ez a gyengeség párosul még egy irritáló tulajdonsággal. Bárki, aki azt állítja ennek véget kell vetni és Európának magának kell saját érdekeit képviselnie, megvédenie érdekeit és határait, azt agresszív autokratának nevezik. Mintha elfelejtették volna, hogy minden politika végső alapvetése, hogy csak magadra számíthatsz és saját sorsodat neked kell kézben tartani.

Merkel a hétvégén megvilágosodott, valakivel beszélhetett, aki elmondta neki a politika titkát. 12 év kancellárság után itt volt az ideje. Kijelentette, hogy Európának saját kezébe kell venni sorsát. Ezt a világsajtó úgy tálalja, mintha ez valami óriási felfedezés lenne, amiért Merkelnek minimum Nobel-díj járna. Be kell vallanom, van némi ok az ünneplésre. Tényleg jó lenne, ha Merkel végre a sarkára állna és tenne valamit Európa védelméért, gazdaságon túli érdekei képviseletért.

Sajnos erre vajmi kevés reményt látok, a jól hangzó és realista mondaton kívül. Annak kimondását inkább gazdasági érdekek motiválták, mint valódi politikai felismerés. Trump ugyanis a német gazdasági érdekek elleni fellépéssel fenyegetett. A maga bárdolatlan módján a német export korlátozását ígérte. Az export kérdése az egyetlen ügy, amitől a Merkel mögött álló rövidlátó gazdasági körök felkapják a fejüket. Hosszabb távú és Európa és a németek szempontjából sokkal lényegesebb fenyegetésekre a pillájuk sem rebben, de ha nem exportálhatnak eleget attól kétségbe esnek. Ők adják a német nyugdíjas politika alapját, aminek lényege egészen más, mint a valódi politikáé, amiről Merkel beszélt. A nyugdíjas politika elve: amíg van pénz, addig minden van, mert pénzért minden megvehető.

Nagy lesz a pofára esés, amikor kiderül, hogy nem. Mert kiderül, csak ki kell várni.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére