Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Merkel megvilágosodása

Kovács Tibor

2017. május 29. 18:58

Nagy napra ébredtünk, Merkel mama megvilágosodott, felismerte minden politika lényegét: végső soron csak magukra számíthatnak és a saját kezükbe kell venni a sorsukat.

Európa Merkel alatt mindig függött valakin. Az euró sorsa a görögöktől. A migrációban a törököktől és Líbiától és a háttérben az oroszoktól. Ja és az amerikaiaktól. A kereskedelemben Kínától. Az energiában az oroszoktól. A biztonságpolitikában pedig az amerikaiaktól, akik nélkül még egy magát jól felszívó albán paintballos csapat is komoly gondokat tudna okozni. Nem utolsósorban az iszlám terrorizmus esetében függ a szövetséges titkosszolgálatoktól, mert nélkülük úgy tűnik semmit sem tudna arról mi történik országaiban. Mindenekfölött a Jóistentől, hogy megússza az a sok hülyeséget, amit csinál.

Európa röhejesen önállótlan és kiszolgáltatott, úgy viselkedik, mint aki nincs tisztában geopolitikai és külpolitikai érdekeivel, vagy ha tisztában van vele, alkalmatlan azok képviseletére. Éppen ezért gyámságra szorul, és alig várja, hogy valaki elvégezze helyette, amit el kéne, amiért egyetlen ellenszolgáltatást ismer, a pénzt. Ez a gyengeség párosul még egy irritáló tulajdonsággal. Bárki, aki azt állítja ennek véget kell vetni és Európának magának kell saját érdekeit képviselnie, megvédenie érdekeit és határait, azt agresszív autokratának nevezik. Mintha elfelejtették volna, hogy minden politika végső alapvetése, hogy csak magadra számíthatsz és saját sorsodat neked kell kézben tartani.

Merkel a hétvégén megvilágosodott, valakivel beszélhetett, aki elmondta neki a politika titkát. 12 év kancellárság után itt volt az ideje. Kijelentette, hogy Európának saját kezébe kell venni sorsát. Ezt a világsajtó úgy tálalja, mintha ez valami óriási felfedezés lenne, amiért Merkelnek minimum Nobel-díj járna. Be kell vallanom, van némi ok az ünneplésre. Tényleg jó lenne, ha Merkel végre a sarkára állna és tenne valamit Európa védelméért, gazdaságon túli érdekei képviseletért.

Sajnos erre vajmi kevés reményt látok, a jól hangzó és realista mondaton kívül. Annak kimondását inkább gazdasági érdekek motiválták, mint valódi politikai felismerés. Trump ugyanis a német gazdasági érdekek elleni fellépéssel fenyegetett. A maga bárdolatlan módján a német export korlátozását ígérte. Az export kérdése az egyetlen ügy, amitől a Merkel mögött álló rövidlátó gazdasági körök felkapják a fejüket. Hosszabb távú és Európa és a németek szempontjából sokkal lényegesebb fenyegetésekre a pillájuk sem rebben, de ha nem exportálhatnak eleget attól kétségbe esnek. Ők adják a német nyugdíjas politika alapját, aminek lényege egészen más, mint a valódi politikáé, amiről Merkel beszélt. A nyugdíjas politika elve: amíg van pénz, addig minden van, mert pénzért minden megvehető.

Nagy lesz a pofára esés, amikor kiderül, hogy nem. Mert kiderül, csak ki kell várni.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

kétharmad

Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöksége idején még feltűnően udvarolt az akkori macedón kormányfőnek, Nikola Gruevszkinek, aki a napokban kért menedékjogot Magyarországon. A DK elnöke most közönséges bűnözőként beszél a politikusról, aki a hírek szerint számos kényes dolgot tudhat Gyurcsány üzleti birodalmának balkáni nyomulásáról.

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

kinyílott a pitypang

Az ELTE már a gyakorlatban is a balliberális eszmék szócsöve lett, a kormányellenes propaganda beszőtte magát az órák tematikái közé is. Nincs olyan nap, amikor ne hangzana el a "diktatúra" vagy a "rezsim" miatti sivalkodás. Ez lett a BTK.

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

amerika, london, párizs

Az amerikai határ felé tartó 7-10 ezer fős migránskaraván tagjai egymás után ismerik be, hogy igazából nem is menekültek, hanem gazdasági migránsok, és azért akarnak az Egyesült Államokba menni, hogy ott dolgozhassanak.

Trump kiáll az üldözött keresztény nő mellett

Donald Trump csütörtökön arról egyeztetett, hogy Asia Bibi menedékjogot kapjon az Egyesült Államokban.

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

ökojobb

Horváth Iván erdőmérnököt, a Pro Silva Hungaria elnökét kérdeztük arról, hogy miért van egyre több erdőtűz a Földön, valamint tényleg pusztítóbbak-e a tüzek most, mint egykor voltak. Arra is választ kaptunk, hogy Magyarország mennyire van veszélyben.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Dzsudzsák: nagyon rossz volt a tévén át nézni a válogatottat

Dzsudzsák Balázs a csütörtök esti, észtek elleni mérkőzésen két hónap után ismét pályára léphetett a válogatottban.

Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

amerika, london, párizs

A párizsi fellebbviteli bíróság csütörtökön elrendelte Tariq Ramadan, az egyik legismertebb iszlámszakértő rendőri felügyelet melletti szabadlábra helyezését. A muzulmán teológus, akit két nő nemi erőszakkal vádolt meg, februárban került előzetes letartóztatásba.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére