Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Merkel megvilágosodása

Kovács Tibor

2017. május 29. 18:58

Nagy napra ébredtünk, Merkel mama megvilágosodott, felismerte minden politika lényegét: végső soron csak magukra számíthatnak és a saját kezükbe kell venni a sorsukat.

Európa Merkel alatt mindig függött valakin. Az euró sorsa a görögöktől. A migrációban a törököktől és Líbiától és a háttérben az oroszoktól. Ja és az amerikaiaktól. A kereskedelemben Kínától. Az energiában az oroszoktól. A biztonságpolitikában pedig az amerikaiaktól, akik nélkül még egy magát jól felszívó albán paintballos csapat is komoly gondokat tudna okozni. Nem utolsósorban az iszlám terrorizmus esetében függ a szövetséges titkosszolgálatoktól, mert nélkülük úgy tűnik semmit sem tudna arról mi történik országaiban. Mindenekfölött a Jóistentől, hogy megússza az a sok hülyeséget, amit csinál.

Európa röhejesen önállótlan és kiszolgáltatott, úgy viselkedik, mint aki nincs tisztában geopolitikai és külpolitikai érdekeivel, vagy ha tisztában van vele, alkalmatlan azok képviseletére. Éppen ezért gyámságra szorul, és alig várja, hogy valaki elvégezze helyette, amit el kéne, amiért egyetlen ellenszolgáltatást ismer, a pénzt. Ez a gyengeség párosul még egy irritáló tulajdonsággal. Bárki, aki azt állítja ennek véget kell vetni és Európának magának kell saját érdekeit képviselnie, megvédenie érdekeit és határait, azt agresszív autokratának nevezik. Mintha elfelejtették volna, hogy minden politika végső alapvetése, hogy csak magadra számíthatsz és saját sorsodat neked kell kézben tartani.

Merkel a hétvégén megvilágosodott, valakivel beszélhetett, aki elmondta neki a politika titkát. 12 év kancellárság után itt volt az ideje. Kijelentette, hogy Európának saját kezébe kell venni sorsát. Ezt a világsajtó úgy tálalja, mintha ez valami óriási felfedezés lenne, amiért Merkelnek minimum Nobel-díj járna. Be kell vallanom, van némi ok az ünneplésre. Tényleg jó lenne, ha Merkel végre a sarkára állna és tenne valamit Európa védelméért, gazdaságon túli érdekei képviseletért.

Sajnos erre vajmi kevés reményt látok, a jól hangzó és realista mondaton kívül. Annak kimondását inkább gazdasági érdekek motiválták, mint valódi politikai felismerés. Trump ugyanis a német gazdasági érdekek elleni fellépéssel fenyegetett. A maga bárdolatlan módján a német export korlátozását ígérte. Az export kérdése az egyetlen ügy, amitől a Merkel mögött álló rövidlátó gazdasági körök felkapják a fejüket. Hosszabb távú és Európa és a németek szempontjából sokkal lényegesebb fenyegetésekre a pillájuk sem rebben, de ha nem exportálhatnak eleget attól kétségbe esnek. Ők adják a német nyugdíjas politika alapját, aminek lényege egészen más, mint a valódi politikáé, amiről Merkel beszélt. A nyugdíjas politika elve: amíg van pénz, addig minden van, mert pénzért minden megvehető.

Nagy lesz a pofára esés, amikor kiderül, hogy nem. Mert kiderül, csak ki kell várni.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Megfenyegetted a Facebookot? Tudnak róla és talán már rajta is vagy a listájukon

Megfenyegetted a Facebookot? Tudnak róla és talán már rajta is vagy a listájukon

century-on

A Facebook követi és listázza azokat a felhasználókat, akiket "kockázatosnak" ítél, különös tekintettel azokra, akik a cég valamely dolgozóját, vezetőjét fenyegették meg.

Rendkívüli állapotot hirdet ki Trump, hogy megépülhessen a fal a mexikói határon

Rendkívüli állapotot hirdet ki Trump, hogy megépülhessen a fal a mexikói határon

amerika, london, párizs

Rendkívüli állapotot hirdet ki Donald Trump amerikai elnök annak érdekében, hogy a kongresszus megkerülésével előteremthesse a mexikói határra ígért fal megépítéséhez szükséges pénzösszeget.

Így sivalkodtak a bevándorláspártiak a magyar gyermekekről szóló akcióterv miatt

Így sivalkodtak a bevándorláspártiak a magyar gyermekekről szóló akcióterv miatt

kétharmad

Szülesztő program, fércmű, szemétség, asszonyhitel - ilyen szavakkal illették az ellenzékiek a kormány által meghirdetett hétpontos családvédelmi akciótervet.

A bevándorlókat választaná az osztrák baloldal az emberek biztonsága helyett

A bevándorlókat választaná az osztrák baloldal az emberek biztonsága helyett

amerika, london, párizs

Herbert Kickl belügyminiszter biztonságpolitikai okokból módosítaná az osztrák alkotmányt, ám ehhez az ellenzéki képviselők szavazataira is szüksége lenne. A szocialisták és a liberálisok azonban egyelőre nem támogatják a szigorításokat.

Köves Slomó szerint nincs erkölcsi alapja a Jobbikkal való szövetségkötésnek

Köves Slomó szerint nincs erkölcsi alapja a Jobbikkal való szövetségkötésnek

kétharmad

Karácsony Gergelynek a zsidók listázását mentegető kijelentése után most nem az a kérdés, hogy bocsánatot kért vagy sem, hanem az a kérdés, hogy megvan-e az az erkölcsi alap, hogy együtt induljanak egy választáson vagy nincs - mondta Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija az Echo TV G. Fodor Gábor által vezetett "A nyolcas" című műsorában.

Nem fogadná vissza a brit kormány a dzsihadista feleségnek állt bevándorlót

A 19 éves Shamima Begum csatlakozott az Iszlám Államhoz, de most, hogy a terrorszervezet szétesőben van, már visszatérne Nagy-Britanniába. A szigetország erről hallani sem akar.

A végső csata előtt az ISIS-feleségek el akarták hagyni a csatamezőt, de a terroristák ezt nem engedték

A dzsihadisták feleségei megpróbáltak elmenekülni a végső csata elől, ám a jelentések szerint a terroristák egy része ezt nem engedte, sőt megölték saját feleségeiket.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére