Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

"Merkel az európai kormányfők élőhalottja"

2018. január 22. 14:08

Michael Paulwitz német publicista meglátása szerint Angela Merkel egyre több szövetségesét veszíti el, a német politikai diskurzus pedig egyre inkább jobbra tolódik, ami nem teszi lehetővé, hogy egy hozzá hasonló személy kerüljön a CDU élére.

A Junge Freiheit című nemzeti-konzervatív hetilapban megjelent írásában a szerző „az európai kormányfők élőhalottjaként” jellemzi a német kancellárt, akinek lejárt az ideje.

Az utóbbi három és fél hónap során még a leghűségesebb, középen álló politikai és társadalmi követői is elfordultak az ügyvezető kancellár asszonytól. Ő azonban nem akar tudomást venni a közelgő végről, és környezete sem – akik tisztában vannak azzal, hogy Merkel karrierjének vége sokuk számára ugyanúgy a véget jelentené…”

írja Paulwitz.

Angela Merkel

Fotó: AFP

Mint ismert, Németországban szeptember 24-én került sor a szövetségi parlamenti választásokra, azonban azóta sem sikerült Merkelnek kormányt alakítania. A szerző szerint már az is kérdéses – ha létrejön –, hogy mégis meddig marad életképes ez az összezsugorított nagykoalíció, amire pusztán a túlélésért való küzdelem miatt kerülhet sor.

Fokozódik a Merkel-ellenes hangulat

A felvetés, mely szerint „Merkelnek távoznia kell”, egyre hangosabb a CDU/CSU táborában. A Bundestag volt elnöke, Norbert Lammert például a kancellár akarata ellenére lett az Adenauer Alapítvány elnöke, aki nemrég eljátszott a nagykoalíció meghiúsulásának és egy Merkel nélküli, új választások lebonyolításának gondolatával.

A szerző írása szerint Merkel a gazdaság területéről is prominens szószólókat veszített el, a Handelsblatt című tekintélyes gazdasági lap egy sor konszernvezető és középosztálybeli zúgolódását hozta le a „magányossága csúcsán” levő Merkelről. Mindehhez a Die Welt, a Der Spiegel és a Süddeutsche Zeitung is csatlakozott a merkelizmus végéről cikkezve.

Ki lehetne Merkel utódja?

Ennek kapcsán a publicista úgy fogalmaz, hogy akinek ilyesfajta ambíciói vannak, az idő előtt nem emeli ki fejét a fedezékből. A liberális, jobbközép FDP-ben – mely természetesebb szövetségese a CDU/CSU-nak – és a gazdasági körökben is főként egy fiatalabb és dinamikusabb utódban gondolkodnak.

Paulwitz szerint mindez gyorsabban is lejátszódhat, ha végül semmi sem lesz az újabb nagykoalícióból. A legtöbb veszítenivalója a CSU-nak van, mely szeptemberben a bajorországi hatalomért küzd. A bevándorlási és biztonságpolitikával szemben támasztott jelentős igények, Orbán seeoni meghívása és a CSU képviselőcsoportját vezető Alexander Dobrindt írása a polgári-konzervatív fordulatról mind rávilágítanak a törésvonalakra. A helyzetet csak akkor tudja megmenteni a CSU, ha ellehetetleníti a nagykoalíciót és ezzel véget vet a Merkel-korszaknak.

Ez lenne a logikus következménye az AfD választási sikereinek, amely a CSU-t jelenleg nyomás alatt tartja, a politikai diskurzust pedig ismét jobbra tolja. Nem pusztán Merkel ideje járt le, de a Merkel-klónok sem fogják feltartóztatni a CDU hanyatlását. Aki meg akarja újítani az uniót, annak ismét jobbra kell tolódnia”

– írja a Junge Freiheit szerzője.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Mióta Sadiq Khan vezeti Londont, az erőszak a mindennapok része lett

A brit közlekedési rendőrség legfrissebb adatai szerint a londoni metróban elkövetett bűncselekmények száma 43 százalékkal ugrott meg az elmúlt három évben, mióta a város vezetését Sadiq Khan vette át.

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

amerika, london, párizs

Alexandre Benalla ellen azután kezdett nyomozni az ügyészség, miután kiderült, hogy luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel utazgatott.

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

szabad vasárnap

A Sebezhetetlen és a Széttörve folytatásaként M. Night Shyamalan univerzumának újabb fejezetéhez érkeztünk. Van az a hollywoodi legenda, hogy Shyamalan minden nagyon jó filmjére jut egy igazán rossz. A legenda sajnos ismét igaznak bizonyult, az Üveg ugyanis nem lett más, mint egy darabokra tört álom.

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

amerika, london, párizs

Megközelíti a 36 százalékot a Matteo Salvini vezette olasz kormánypárt, a Liga támogatottsága egy szombaton közölt közvélemény-kutatás szerint, amelynek eredménye a Liga egyeduralmát mutatja ki az országban négy hónappal az európai parlamenti választások előtt.

A téves párhuzam

A téves párhuzam

kétharmad

A mostani tüntetéssorozat miatt a balliberális médiumok, illetve politikum egyre gyakrabban emlegeti 2006-ot. A két esemény között párhuzamot vonni nemcsak téves, veszélyes, hanem nettó butaság - erre világított rá az Echo TV Informátor című műsora.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Az "Árnyékszékkormány"

Megtámadták a tüntetők az Echo TV stábját

Az Echo TV kollégái kint vannak a budapesti demonstráción, többen az operatőrre támadtak. A rendőröknek kellett közbeavatkozniuk.

Az Index fake news gyár megint hírt hamisított: most éppen Székesfehérvárról

A tények és a valóság egyáltalán nem érdekli a ballib álhírgyártó médiumokat. A minden áron az ellenzéket propagálni akaró nagy igyekezetében az Index most épp a valójában történteknek az ellenkezőjét közölte a Székesfehérvár pénteki közgyűléséről megírt álhírében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére