Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Merkel: a CDU a garancia arra, hogy a németek biztonságban lesznek

2017. március 1. 21:58

DEMMIN, 21:58

Míg a német szociáldemokraták (SPD) a múltról veszekednek, a kereszténydemokraták (CDU) Németország jövőjével foglalkoznak, és a biztonság, a fegyelmezett költségvetési politika és a szociális piacgazdaság fenntartásának garanciáját jelentik – mondta Angela Merkel német kancellár, a CDU elnöke szerdán pártja hagyományos hamvazószerdai nagygyűlésén elmondott beszédében.

A kancellár a szűkebb politikai hazájában, Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban fekvő Demminben tartott gyűlésen kiemelte, hogy az SPD még mindig a kétezres évek elején elindított Agenda 2010 nevű reformprogramon vitatkozik, a CDU viszont azzal foglalkozik, hogy milyen kihívások előtt áll az ország és mit kell tenni azért, hogy 2025-ben is sikeres legyen.

Fotó: AFP

Így a CDU a garancia a többi között arra, hogy a biztonsági szervek kellő létszámmal, felszereléssel és szakmai tudással tudjanak gondoskodni a németek biztonságáról, és arról is, hogy a mai adófizetők gyermekei és unokái érdekében továbbra is kiegyensúlyozott legyen az államháztartás.

A menekültválságról szólva hangsúlyozta, hogy a németek és a társadalmi munkában dolgozó önkéntesek a védelemre szoruló emberekért tett humanitárius áldozatvállalás révén büszkék lehetnek a hazájukra és saját magukra.

A német állam védelmét élvező menekülteknek viszont be kell illeszkedniük, meg kell tanulniuk németül, tiszteletben kell tartaniuk a törvényeket és a német értékrendet.

A legfontosabb az alaptörvény első cikkelye, miszerint az emberi méltóság sérthetetlen, ami kivétel nélkül minden emberre vonatkozik. Ebből következik a tisztelet is a mások véleménye, nézete iránt, amennyiben az adott nézet nem feszíti szét az alaptörvény és a jogszabályok kereteit – húzta alá Angela Merkel.

"Büszkék vagyunk arra, hogy tudunk vitázni, de a gyűlölet és a megvetés nem lehet a másként gondolkodókkal szembeni fellépés eszköze, mi a méltányos vita kultúrájára, a mások véleményének tiszteletére és a jó érvekre építünk" – mondta a német kancellár, megjegyezve, hogy választási évben mindezt nem árt leszögezni.

A Die Welt című lap letartóztatott törökországi tudósítójával kapcsolatban aláhúzta, hogy "a szabad és független médiumok léte a demokrácia része, és ezt soha nem lehet megkérdőjelezni", akkor sem, ha az újságírók "kényelmetlenséget" okoznak a politikusoknak.

Fotó: AFP

A német kormány mindent megtesz a Die Welt tudósítója, Deniz Yücel szabadon bocsátásáért, aki semmi mást nem tett, csak a munkáját végezte – jelentette ki Angela Merkel.

A hamvazószerdai nagygyűlések a szeptember 24-én tartandó szövetségi parlamenti (Bundestag-) választást felvezető kampányát nyitányát jelentették. Egy szerdán ismertetett felmérés szerint egyre szorosabb a verseny a 2013 óta együtt kormányzó CDU/CSU pártszövetség és az SPD között: a Forsa közvélemény-kutató intézet adatai szerint a CDU/CSU országos választói támogatottsága 33 százalékos, ami 1 százalékos gyengülés az egy héttel korábbihoz képest, míg az SPD változatlanul 31 százalékon áll, ami azt jelenti, hogy sikerült stabilizálnia támogatottságát, amely 10 százalékponttal erősödött, amióta január végén bejelentették, hogy Martin Schulz indul a kancellári tisztségért.

Amennyiben a kancellárt közvetlenül lehetne megválasztani, a németek 38 százaléka a 2005 óta hivatalban lévő Angela Merkelre szavazna, ami 1 százalékpontos csökkenés az egy héttel korábbihoz képest, míg Martin Schulz 1 százalékponttal erősödve 37 százalékon áll a Stern című hírmagazin és az RTL kereskedelmi televízió megbízásából végzett, Stern-RTL-Wahltrend című kutatás új adatai szerint.

A Bundestag ellenzéki oldalán az SPD-től balra álló Baloldal (Die Linke) 1 százalékponttal gyengülve 7 százalékon áll, a Zöldek 1 százalékponttal 8 százalékra erősödtek. A CDU/CSU-tól jobbra álló, parlamenten kívüli Alternatíva Németországnak (AfD) 1 százalékponttal erősödve 9 százalékon áll. A Bundestagból 2013-ban kiesett liberális FDP visszakerülhet, támogatottsága 7 százalékos, 2 százalékponttal meghaladja a bejutási küszöböt.

A Forsa február 20-24. között készítette az új Stern-RTL-Wahltrend kutatást, 2500 ember megkérdezésével, adatai a szavazókorú népességre nézve reprezentatívak.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Dzsudzsák, az antipéldakép

Dzsudzsák, az antipéldakép

hajrá, magyarok!

Dzsudzsák Balázs az Egyesült Arab Emírségekben folytatja pályafutását, és az Al-Ittihad Kalba labdarúgója lesz. Ezzel a lépésével megkoronázta "nagyszerű" pályafutását. Vélemény.

A bevándorlásellenes svéd párt kormányzó erővé válhat

A választásokon második legerősebb parlamenti erővé váló Mérsékelt Párt politikusai egyáltalán nem zárkóznak el attól, hogy együttműködjenek a kormányzás érdekében a bevándorlásellenes Svéd Demokratákkal.

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

amerika, london, párizs

A románoknak nem tetszik, hogy a székelyudvarhelyi iskola tanulói június 4-én felrajzolták Nagy-Magyarországot az udvarra.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Ezúttal egy Serena Williams-jelmez miatt hisztiznek a haladás bajnokai

Ezúttal egy Serena Williams-jelmez miatt hisztiznek a haladás bajnokai

amerika, london, párizs

A libsik ezúttal egy viccnek szánt kép miatt kiáltanak rasszizmust és sírják tele a közösségi médiát. A bűnt megint Ausztrália földjén követték el.

Orbán: Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni

Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Salzburgban.

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

kétharmad

Magyarország ragaszkodik azon jogához, hogy az ő feladata megvédeni határait - jelentette ki újságíróknak Orbán Viktor szerdán Salzburgban, az európai uniós állam-, illetve kormányfők informális találkozója előtt, a néppárti miniszterelnökök tanácskozására érkezve.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére