Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Mentális betegek és volt drogfüggők is beléphetnek az USA hadseregébe

2017. november 14. 23:38

WASHINGTON, 23:38

Az amerikai hadsereg egyre nehezebben tudja pótolni az évről évre növekvő létszámhiányát, ami miatt az idén már az enyhébb mentális betegségekben szenvedőket, a korábban öncsonkítást elkövetőket, valamint az alkohol- és drogproblémákkal küzdőket is felveszi állományába. Az Egyesült Államok több mint egymillió fős hadserege többek között azért küzd állandó létszámhiánnyal, mert az USA több mint ezer katonai bázist tart fenn a világon.

A Fox News beszámolója szerint az Egyesült Államok hadserege idén augusztusban, a nyilvánosság elől elhallgatva szép csendben megszüntette azokat a felvételi korlátozásokat, amelyek eddig megtiltották a mentális betegségben szenvedőknek, az öncsonkítást elkövetőknek és a korábban kábítószerrel való visszaélésben érintett jelentkezőknek a katonai állományba való felvételét.

Megdöbbentem. Ez ellentmond mindannak, amiért az elmúlt 10-15 év során dolgoztunk."

– mondta az amerikai hírcsatornának nyilatkozva Craig Bryan, az Utah Állami Egyetem Veterán Tanulmányi Központjának igazgatója azzal kapcsolatban, hogy az új felvételi szabályok szerint most már katona lehet a bipoláris depressziós jelentkezőkből, illetve az önmagukon vágási sebeket ejtő jelentkezőkből is. 

Craig Bryan szerint nem lenne szabad a magukat összevagdaló jelentkezőket felvenni a fegyveres testületbe, mert az ő mentális állapotuk arra utal, hogy nagy valószínűséggel hajlamosak az öngyilkosságra is.

Az eddigieknél jóval megengedőbb katonai felvételi feltételekkel összefüggésben az ügyről szintén beszámoló USA Today azt írta, hogy a korlátozások megszüntetését feltehetően az motiválhatta, hogy az USA hadseregének 2018 szeptemberéig 80 ezer új katonát kellene állományba vennie a létszámhiány pótlására. 

Az amerikai sajtó szerint már tavaly is csak számos könnyítés és plusz juttatás révén sikerült 69.000 újoncot toboroznia. A US Army a létszámpótlás érdekében például már felvette azokat a férfiakat és nőket is, akik rosszul teljesítették az alkalmassági teszteket. A hadsereg emellett megnövelte a kritériumok teljesítése alóli mentességek körét, valamint több százmillió dollár értékben fizetési pluszokat, bónuszokat is felajánlott a friss jelentkezőknek.  A változás miatt aggódók szerint a felvételi megkönnyítése nem szerencsés, mivel a texasi egyházi mészárlást – amely során 26 embert öltek meg – éppen egy olyan volt katona követte el, akinek mentális problémái voltak, és amely problémákat a hadsereg eltitkolt a civil hatóságok elől.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

"Mindent elkövetünk a migrációs kiskapuk eltűnéséért"

"Mindent elkövetünk a migrációs kiskapuk eltűnéséért"

közeleg a tél

A kormány mindent elkövet, hogy fizikai és jogi értelemben egyaránt eltűnjenek az illegális bevándorlók által kihasznált kiskapuk, ezt a célt is szolgálja a "Stop Soros" törvénycsomag - jelentette ki a kormányszóvivő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön.

Trump tényleg zseni: megadóztatta a liberális atyaúristent, az Apple-t

Trump megválasztása óta végtelen sivalkodásba kezdtek a liberális közgazdászok. Az amerikai elnök nemrég bebizonyította, hogy tényleg zseni.

Európa és az ő "értékei"

Európa és az ő "értékei"

889

Önök tudják, mik azok az "európai értékek"? Vagy mik azok az "uniós értékek"? Nem? Na ugye! Honnan is tudhatnánk...

A MeToo-kampány elérte a célját: 24 órában égnek a telefonvonalak az USA-ban

Égnek a szexuális zaklatásokat regisztráló forróvonalak Amerikában: rekordszámú áldozat jelentkezett a MeToo-kampány kezdete óta.

Donald Trump "Hamis Hírek Díjat "adott az amerikai lapoknak

Donald Trump "Hamis Hírek Díjat "adott az amerikai lapoknak

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök Hamis Hírek Díjat adott sok médiumnak, közte a CNN hírtelevíziónak, a The New York Times és a The Washington Post című lapok munkatársainak szerdán.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

A kvóták szerinti szétosztás szóba se jöhet; A végéhez közeledik a Brexit; Tárgyalóasztalhoz ülhet Észak-Korea és az USA. Jó reggelt, kezdjük a napot!

A Sziget egyszerűen nem tud mellényúlni - újabb díj az European Festival Awardson

A Line-up of the year, azaz a tavalyi év legjobb zenei felhozatalának díját vehették át a Sziget képviselői az European Festival Awards, a fesztiválok legnagyobb megmérettetésének díjátadó gáláján szerdán késő este a hollandiai Groningenben - közölte a Sziget sajtóiroda az MTI-vel.

Vége van az albérletárak folyamatos emelkedésének?

Fellélegezhetnek-e a budapesti egyetemisták? Úgy néz ki, hogy a budapesti albérletárak stagnálnak a korábbi évek meredek emelkedése után - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére