Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Mentális betegek és volt drogfüggők is beléphetnek az USA hadseregébe

2017. november 14. 23:38

WASHINGTON, 23:38

Az amerikai hadsereg egyre nehezebben tudja pótolni az évről évre növekvő létszámhiányát, ami miatt az idén már az enyhébb mentális betegségekben szenvedőket, a korábban öncsonkítást elkövetőket, valamint az alkohol- és drogproblémákkal küzdőket is felveszi állományába. Az Egyesült Államok több mint egymillió fős hadserege többek között azért küzd állandó létszámhiánnyal, mert az USA több mint ezer katonai bázist tart fenn a világon.

A Fox News beszámolója szerint az Egyesült Államok hadserege idén augusztusban, a nyilvánosság elől elhallgatva szép csendben megszüntette azokat a felvételi korlátozásokat, amelyek eddig megtiltották a mentális betegségben szenvedőknek, az öncsonkítást elkövetőknek és a korábban kábítószerrel való visszaélésben érintett jelentkezőknek a katonai állományba való felvételét.

Megdöbbentem. Ez ellentmond mindannak, amiért az elmúlt 10-15 év során dolgoztunk."

– mondta az amerikai hírcsatornának nyilatkozva Craig Bryan, az Utah Állami Egyetem Veterán Tanulmányi Központjának igazgatója azzal kapcsolatban, hogy az új felvételi szabályok szerint most már katona lehet a bipoláris depressziós jelentkezőkből, illetve az önmagukon vágási sebeket ejtő jelentkezőkből is. 

Craig Bryan szerint nem lenne szabad a magukat összevagdaló jelentkezőket felvenni a fegyveres testületbe, mert az ő mentális állapotuk arra utal, hogy nagy valószínűséggel hajlamosak az öngyilkosságra is.

Az eddigieknél jóval megengedőbb katonai felvételi feltételekkel összefüggésben az ügyről szintén beszámoló USA Today azt írta, hogy a korlátozások megszüntetését feltehetően az motiválhatta, hogy az USA hadseregének 2018 szeptemberéig 80 ezer új katonát kellene állományba vennie a létszámhiány pótlására. 

Az amerikai sajtó szerint már tavaly is csak számos könnyítés és plusz juttatás révén sikerült 69.000 újoncot toboroznia. A US Army a létszámpótlás érdekében például már felvette azokat a férfiakat és nőket is, akik rosszul teljesítették az alkalmassági teszteket. A hadsereg emellett megnövelte a kritériumok teljesítése alóli mentességek körét, valamint több százmillió dollár értékben fizetési pluszokat, bónuszokat is felajánlott a friss jelentkezőknek.  A változás miatt aggódók szerint a felvételi megkönnyítése nem szerencsés, mivel a texasi egyházi mészárlást – amely során 26 embert öltek meg – éppen egy olyan volt katona követte el, akinek mentális problémái voltak, és amely problémákat a hadsereg eltitkolt a civil hatóságok elől.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kövér: az ellenzéki káoszkoalíció bevándorlóországgá alakítaná Magyarországot

Kövér: az ellenzéki káoszkoalíció bevándorlóországgá alakítaná Magyarországot

spring is coming

Kövér László szerint a magyar nemzet és Európa érdeke is az, hogy Magyarország jelenlegi kormánya folytatni tudja munkáját az áprilisi parlamenti választások után.

Németországban és Belgiumban is afgán migránsok gyilkoltak a héten

Németországban és Belgiumban is afgán migránsok gyilkoltak a héten

amerika, london, párizs

Mindketten a saját barátnőjüket késelték halálra, az egyik áldozat mindössze 17 éves volt.

Újabb magyar szólalt meg a svédországi helyzetről

Újabb magyar szólalt meg a svédországi helyzetről

spring is coming

Egy, a 70-es években Göteborgba kivándorolt magyar férfi szerint a svéd kormány azért engedi be "orrvérzésig" a bevándorlókat, mert szavazatokat vár tőlük.

Nagyot égett Volner a jobbikos fórumon

Nagyot égett Volner a jobbikos fórumon

spring is coming

Vasárnap Nagykőrösön tartott kampányrendezvényt a Jobbik, de az előadásra szinte senki sem volt kíváncsi.

Megkéselte tanárát egy 7 éves diák Németországban

Már korábban is sok baj volt vele, de a hatóságok nem tettek semmit.

Orbán Viktor is üzent a rendkívüli hóhelyzet miatt

A miniszterelnök a rendkívülinek számító időjárási helyzet miatt ellátogatott az operatív törzs budapesti központjába, melyről egy videó is felkerült a Facebook-oldalára.

Egyre több magányos farkast küld az Iszlám Állam Európába

Egyre több magányos farkast küld az Iszlám Állam Európába

amerika, london, párizs

Az Iszlám Állam nem állt le, bár egyre több területet vesztenek el, egyes embereket még mindig könnyen tudnak mozgósítani szerte Európában.

Így imádkozik ötezer muszlim egyszerre Bécsben

Így imádkozik ötezer muszlim egyszerre Bécsben

amerika, london, párizs

Bécsi iszlám vezető ismerte el, hogy az integráció nem működik. Az Echo TV Informátor című műsora az osztrák fővárosban készített interjút a bécsi iszlám szövetség első emberével, aki őszintén beszélt arról, hogy már Bécsben is kialakultak párhuzamos társadalmak. Az oknyomozó műsornak sikerült bejutni Ausztria egyik legnagyobb mecsetébe is, ahol péntekenként ötezer muszlim imádkozik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére