Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Meleg, indián, muszlim, nő, szomáliai, palesztin, leszbikus: csúcsra járatja az identitáspolitikai elmebajt a liberális média

Megadja Gábor

2018. november 7. 19:25

A demokraták ugyan megszerezték a többséget a képviselőházban, ám a nagy áttörés nem sikerült. A szenátusban pedig a republikánusok hódítottak el helyeket a demokratáktól.

Még felesék is felemás sikerről számolnak be. Ezzel együtt is reménykednek a hazai haladók abban, hogy Trump komoly ellenállással fog szembenézni a következő két évben.

Ám a lényeg nem is ez, hanem az, ahogyan a liberális média beszámol az eredményekről. Számukra az a fontos, hogy hány nő, leszbikus, mohamedán, szuahéli, zsiffin, piréz stb. kapott most képviselői helyet.

Ugyanezt sikerült eljátszani Barack Obama megválasztása után is. A lényeg az volt, hogy Obama volt az Egyesült Államok első néger elnöke, és ennek önmagában is örülni kell, függetlenül attól, hogy a legszarabb elnök volt Jimmy Carter óta. Az a lényeg, hogy néger. Most az a lényeg, hogy ki leszbikus, nem bináris, szomáliai.

Az amerikai közélet megosztottsága mélyebb, mint amit a mostani eredmények mutatnak. És a lehetséges változások is mélyebbre mutatnak, nem véletlenül kárhoztatják ezeket a liberálisok, és nem véletlenül igyekeznek kapaszkodni az identitáspolitikába.

A minap Tóth „nem szégyen a magyar válogatott ellen szurkolni“ Gergely jóvoltából megtudhattuk, hogy ugyan mindkét oldal identitáspolitikát űz, ám a demokrata identitáspolitika – a #metoo vagy a Black Lives Matter – morálisan igazolható. Naná! A baloldali elmebaj igazolása mindig morális, hiszen a „társadalmi igazságosság“ mellett állnak ki. A jobboldaliak meg nyilvánvalóan a társadalmi igazságtalanság mellett. Hogy a #metoo karriereket és életeket tesz tönkre, alaptalanul vádaskodik és sároz be embereket (lásd Kavanaugh esetét), az mellékes. Csak a halott náci a jó náci, átvitt értelemben is.

Ne feledjük, az jó morálisan, ami jó a Mozgalomnak. Az újkommunista haladár mozgalom pont ugyanazon alapelvek szerint működik, amiket a próféta, Lenin már lefektetett. A Kavanaugh-val szembeni kirakatper is szépen idézte fel a régi szép idők szovjet kirakatpereit.

A liberális identitáspolitika védelmére kelő hazai haladárok azt szeretnék elhitetni velünk, hogy a „jó“ identitáspolitikával szemben áll a „rossz“ identitáspolitika, amit a jobboldaliak, republikánusok képviselnek, ez pedig a „fehér nacionalizmus“, a puszta tagadás, vagy negativitás, hiszen a reakció mindig negativitás: nem néger, nem transzi, nem meleg s a többi. Pluszpont a haladó ellenőrzőbe Marx elővakarásáért. Hiszen mi lehetne korszerűbb, mint 2018-ban Marx „kispolgár" fogalmához nyúlni? Igen, az a szerencsétlen, korlátolt, reakciós kispolgár, aki félti az amúgy viszonylag szar pozícióját, ezért lefelé tapos. Ahelyett, hogy néhány nemváltó műtéttel tenné szebbé és szabadabbá az életét, és rángatná ki magát az unalmas mocsárból, elvan a fehér barátai között a bárban.

A megosztottság azért is mélyebb és sokrétűbb, mert Trump üzenetei közelebb vannak a választókhoz, mint akár saját pártjához vagy a republikánus mainstream okostojásainak finnyás ízléséhez. Az, hogy a CNN, az NBC és a Facebook (azt már megszoktuk) és a Fox News is letiltotta kampányfilmjét, teljesen tipikusnak mondható. Az elit tagjai és a tinktenkek buzgó okoskodói néha együtt ebédelnek Díszíben, ez az életviláguk, és elképzelni sem tudják, hogy egy átlag amerikai polgár számára bizony szívhez szóló Trump bevándorlásellenes üzenete. (A kampányfilm állítólag „példátlanul durva“ volt amerikai elit szemével nézve – na meg rasszista is persze a további bizonyításig –, nekünk meg már meg se kottyan. Hiába, valakinek mindig két lépéssel a világ előtt kell járnia, ez a feladat pedig Doktor Miniszterelnök Úrra hárult ismét.)

A haladár munkatársak azt a hazugságot dagasztják, miszerint több száz millió amerikai jobboldali szavazó gyakorlatilag azonos Richard Spencer vagy a Daily Stormer közönségével, azaz „fehér nacionalista“. Ez az új mumus. Azt akarják elhitetni velünk, hogy a csodaszép liberális identitáspolitikával szemben, amelynek csak pozitív állításai vannak, a csúnya negatív fehér nacionalista identitáspolitika áll.

Védd a morált hazugsággal, azzal véded a Mozgalmat.

A helyzet az, hogy a mostani amerikai lázadás épp az identitáspolitikával szemben fogalmazódik meg. A haladó identitáspolitikával ellentétben azt mondják, hogy amerikaiak vagyunk, és mindenkit a tettei és teljesítménye szerint kell megítélnünk, nem pedig a származása vagy szexuális irányultsága szerint. Ez valóban forradalmi, meghökkentő gondolat lehet a haladók számára. Bámulatos, hogy hol tart már a tudomány.

A #WalkAway vagy éppen a #Blexit erre utalnak: hogy feketék, homokosok, latinók tömegesen vándorolnak el a hisztérikus és totalitárius demokrata identitáspolitika területéről. A dolog szörnyen egyszerű: attól, mert feketének, homokosnak, szuahélinek születtél, nem kell automatikusan politikai degeneráltnak (tehát demokratának) lenned. Ez pedig nyilvánvaló vérveszteség az identitáspolitika képviselői számára, hiszen így nem lehet előadni a „csokik előre“ hadműveletet, nem lehet politikai haszonszerzésre felhasználni mindenféle kisebbségeket – magyarul arra, hogy a politikai gusztustalanságokat morálisan igazolják a kézhez közel lévő áldozati eszközökkel.

Pedig erőlködnek még, legújabb fejlemény, hogy a pittsburghi zsinagógában történt mészárlásért – természetesen – Trump a felelős, sőt volt nagykövetünk, Tzatziki asszony eljutott egy lépésből Orbánig is. Ezek az emberek állítólag fűtik az antiszemitizmus tüzét a megosztó retorikájukkal. Szörnyű lehet ilyen megosztó retorika mellett elfogyasztani a vasárnapi ebédet annál a bizonyos asztalnál, ahol ott ül Donald Trump, Ivanka Trump és Jared Kushner.

Ahogy annak idején a kitűnő nagy reakciós Joseph de Maistre mondta, az ellenforradalom nem egy ellentétes forradalom, hanem a forradalom ellentéte. A mostani lázadás nem egy ellentétes identitáspolitika, hanem az identitáspolitika ellentéte.

Megdöbbentő elképzelni azt, hogy egy elnök teljesítményét nem az alapján kell megítélni, néger-e az illető, hanem például az alapján, hogy milyen eredményeket ért el a feketék és a latinók munkanélküliségének csökkentése terén. Hallatlanul újszerű gondolat az is, hogy nem kell táborokba rendeződni bőrszín meg buzerancia/nem buzerancia alapján, mert ezek nem determinálják azt, hogy az adott illető mit gondol a világról. És az is elképesztő elképzelés, hogy a lázadók szerint az fontos, hogy mindenki betartsa a törvényeket, legálisan lépjen be egy adott országba, fogadja el az ország kultúráját, és hogy sem előnyöket, sem hátrányokat nem élvezhet vagy szenvedhet el bőrszín és buzerancia/nem buzerancia alapján.

Ez már maga a nácizmus.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Saját dolgozóit sem fizette ki a Jobbik

Saját dolgozóit sem fizette ki a Jobbik

kétharmad

Az EchoTV Informátor című műsorához került dokumentumok szerint a párt tévéjének számító N1TV készítői a választások előtti három hónapban több esetben is napi 18-19 órákat dolgoztak a párt sikerességéért, mint kiderült ingyen. Az N1TV, a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány tulajdona, amely a Jobbik pártalapítványa.

A nyugati demokráciákban súlyosan büntetik a képviselői rendbontást

Egyre inkább úgy tűnik, hogy társadalmi tömegbázis híján a frusztrált ellenzék nem lát más lehetőséget, mint a nyílt erőszak bevetését: a parlamentarizmus demokratikus szabályainak durva megsértésével próbálják támadni a fennálló alkotmányos rendet - áll a Századvég Alapítvány legfrissebb elemzésében.

Márki-Zay összevissza hazudozott, meg is lett az eredménye: másfél millióra büntették becsületsértésért

Márki-Zay összevissza hazudozott, meg is lett az eredménye: másfél millióra büntették becsületsértésért

kétharmad

Rossz napja volt pénteken a hódmezővásárhelyi polgármesternek, ugyanis két személyiségi jogi pert is elvesztett a Szegedi Törvényszéken. Márki-Zay Pétert másfél millió forint pénzbüntetésre ítélték és eltiltották a további jogsértésektől.

Évi félmillió migráns betelepítését tartalmazza a Soros-terv 2.0

Évi félmillió migráns betelepítését tartalmazza a Soros-terv 2.0

kétharmad

A témát Kiszelly Zoltán politológus és Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász járta körül.

Kovács Zoltán példásan tette helyre az "isiászos" Junckert

Kovács Zoltán példásan tette helyre az "isiászos" Junckert

kétharmad

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság isiászos vezetője péntek este kezdett el szapulni európai vezetőket, köztük a magyar miniszterelnököt is. Szombaton Kovács Zoltán tette helyre a brüsszeli vezetőt.

Használjunk új szavakat! Unom a nácit

Használjunk új szavakat! Unom a nácit

piszkostizenkettő

Minden náci, ami nekik nem tetszik, vagy akit le akarnak járatni. Ez a karaktergyilkolás leggyakrabban használt közhelye. De ez is olyan, mint az antibiotikum. Minél gyakrabban használják, annál kevesebbet ér.

Így provokálta a rendőröket az áldozatnak beállított gördeszkás hülyegyerek

Így provokálta a rendőröket az áldozatnak beállított gördeszkás hülyegyerek

kétharmad

Felkapta az ellenzéki média a gördeszkás provokátor történetét, aki egy hangfelvételt készített az intézkedő rendőrökről. Áldozat vagy provokátor? Itt egy videó ezzel kapcsolatban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére