Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Megszületett a Néppárt döntése!

2019. március 20. 18:36

Órákon át tárgyalt ma délután az Európai Néppárt a Fidesz sorsáról Brüsszelben, estére végül megszületett a döntés: nem zárták ki a Fideszt, és nem is függesztették fel.

A képviselők hosszas egyeztetés után arról szavaztak, hogy a Néppárt és a Fidesz egyetért-e abban, hogy amíg egy külön bizottság vizsgálja a jogállamiságot Magyarországon, addig –határozatlan időre– közös megegyezéssel felfüggesztik a Fidesz néppárti tagságát.

A képviselők úgy döntöttek, hogy a Fidesszel való közös megegyezés után a Fidesz önként felfüggeszti tagságát.

A javaslatot a Fidesz képviselői is megszavazták, azaz önként függesztette fel tagságát a magyar kormánypárt.

Mint ismert, a Fidesz kizárását 13, többségében észak-európai és Benelux államokbeli törpepárt kezdeményezte, melyeknek összes 37 tagja van a 217 fős frakcióban. 

Szerdán már lehetett sejteni, hogy nem a kizárásról, hanem a Fidesz tagságának felfüggesztéséről fognak szavazni. A Politico brüsszeli tudósítói meg is kaparintották a Fidesz sorsával kapcsolatos határozati javaslatot idő előtt: a dokumentumból az derül ki, hogy a Fidesz határozatlan időre elveszítené a Néppárton belüli szavazati jogát, illetve az is, hogy felállítanának egy bizottságot, ami a magyarországi jogállamiságot vizsgálná.

Mint később kiderült, ez az értesülés részben volt igaz: a javaslat szerint a vizsgálat idejére közös megegyezéssel függesztik fel a Fidesz tagságát. A bizottság három főből áll: Hermann van Rompuy vezeti, másik két tagja az osztrák Wolfgang Schüssel és a német Hans-Gert Pöttering.

A sima felfüggesztésről Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke elmondta: ha közös megegyezés nélkül felfüggesztik a Fidesz tagságát, a magyar kormánypárt azonnal elhagyja a Néppártot.

A nap folyamán beszámoltunk arról, hogy kik azok a képviselők, akikről előre tudni lehetett, hogy hogyan fognak szavazni. A számításaink be is jöttek, a legerősebben a listán is szereplő Frank Engel kritizálta a magyar kormányt, ő nem akart semmilyen kompromisszumot, csak a kizárást.

Az tehát biztossá vált a szavazás előtt, hogy a Fideszt nem fogja kizárni az EPP, azonban a felfüggesztésről való szavazás lényegében ugyanezt jelentette, hiszen korábban már kiderült, hogy a Fidesz ki fog lépni a Néppártból, ha felfüggesztik tagságát. A szavazás alatt kiszivárgott több variáció is: önfelfüggesztés, vagy közös megegyezéssel történő felfüggesztés az említett vizsgálat idejére. Végül ez utóbbi javaslat finomított változatáról szavaztak, és a Fidesz a saját tagságát függesztette fel azzal, hogy támogatta az indítványt.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A haladó emberiség tapsa

A haladó emberiség tapsa

piszkostizenkettő

Ha ma besétálok egy orvosi rendelőbe, és azt mondom, én vagyok Margaret Thacher, akkor az orvos azt mondja, téveszmés vagyok, és felír nekem antipszichotikumot, ha ellenben besétálok egy rendelőbe és azt mondom, helló, én férfi vagyok, akkor azt fogja mondani, gratulálok, transzgender vagy.

Bokros szerint éhezők viadala az ellenzéki politika, ezért megszünteti a pártját

Bokros szerint éhezők viadala az ellenzéki politika, ezért megszünteti a pártját

kinyílott a pitypang

A sikertelenségbe belefásult Bokros Lajos és követői úgy döntöttek, hogy megszüntetik pártjukat, a Modern Magyarországért Mozgalmat (Moma).

A Srí Lanka-i kormány szerint az új-zélandi merénylet megtorlása volt a húsvéti robbantássorozat

A Srí Lanka-i kormány szerint az új-zélandi merénylet megtorlása volt a húsvéti robbantássorozat

amerika, london, párizs

A húsvétvasárnapi Srí Lanka-i összehangolt merényleteket bosszúból követték el a christchurchi mecsetekben elkövetett március 15-i tömegmészárlásért - jelentette ki a Srí Lanka-i védelmi miniszter helyettese a nyomozás eddigi eredményei alapján.

Egy magyar édesanya kér segítséget Párizsból

Ha gyermeke szenegáli származású apján múlik, soha nem térhetnek haza.

Háromszáznál is többen haltak meg a Srí Lanka-i merényletekben

Háromszáznál is többen haltak meg a Srí Lanka-i merényletekben

amerika, london, párizs

A rendőrség eddig negyven embert vett őrizetbe a robbantásokkal kapcsolatban.

Vádemelés jöhet a Magyarországon elkapott terrorista ügyében

Vádemelés jöhet a Magyarországon elkapott terrorista ügyében

kétharmad

Lapinformációk szerint vádemeléssel zárulhat Hasszan F. ügye. Bár a szíriai férfi tagadja, hogy az Iszlám Állam (ISIS) kötelékében részt vett kivégzésekben, szemtanúk vallomásai, titkosszolgálati adatok és egy videó is azt bizonyíthatja, hogy Hasszan F. bűnös.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a mai napon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére