Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Mégsem köthet ki, illetve mégis kiköthet Máltán a migránsokat szállító Lifeline

2018. június 27. 14:10

Az egyik német Soros-szervezet által működtetett Lifeline "mentőhajó" továbbra sem kapott engedélyt a Máltán való kikötésre, a viharos időjárási viszonyokra tekintettel csak arra van felhatalmazása, hogy Málta fennhatósága alatt álló vizekre hajózzon.

Az ANSA olasz hírügynökség tájékoztatása szerint – a Lifeline hajót működtető német civil szervezetnek a Twitteren közzétett információi alapján – továbbra is megoldatlan a bevándorlókat szállító hajó további sorsa.

Fotó: AFP

A máltai belügyminiszter, Michael Farrugia is megerősítette közben a hírt, hogy szemben az olasz miniszterelnök, Giuseppe Conte keddi bejelentésével, a valóságban nincs semmilyen, a migránshajó máltai kikötését megengedő döntés. A nemzetközi viták középpontjában álló migránsszállító hajó egyelőre még nem kapott zöld jelzést sehol sem a kikötésre. 

Mint ismeretes, kedden Conte egy állítólagos megállapodásra hivatkozva azt állította, hogy kiköthet a hajó Máltán. A Conte által remélt (de azóta hamisnak bizonyult) hírek szerint több ország, köztük Olaszország is megegyezett volna abban, hogy valamilyen kvóta alapján néhány ország elosztja majd egymás között a hajón szállított fekete-afrikai migránsokat. 

Azonban Conte kijelentése óta mégis minden hír csak arról szól, hogy nincs semmilyen megállapodás a hajón utazók elosztásáról. 

Fotó: AFP

Axel Steier, a hajót üzemeltető és a migrációt támogató civil szervezet szóvivője ezzel kapcsolatban azt mondta az ANSA-nak, hogy ez olyannyira így van, hogy a német belügyminiszter, Horst Seehofer például konkrétan megtagadta Németország részvételét a 233 bevándorló bármilyen formában történő átvételében, illetve elosztásában. 

A máltai miniszterelnök, Joseph Muscat is megszólalt az ügyben. Közölte, hogy a Lifeline vizsgálatra számíthat a máltai hatóságok részéről azáltal, hogy máltai vizekre hajózott. A Lifeline ezért még ha engedélyt is kapna a kikötésre, akkor is azonnal zár alá kerülne, hiszen a kapitánya és a legénysége számos nemzetközi hajózási szabályt és törvényt is megsértett – szándékosan.

FRISSÍTÉS: A legfrissebb szerda délutáni hírek szerint végül mégis kiköthet a Lifeline Máltán, mivel 7 EU tagállam vállalta, hogy befogadja a hajón tartózkodó migránsokat. Az illegális bevándorlókat Málta mellett Franciaország, Olaszország, Írország, Luxemburg, Portugália, Hollandia és Belgium fogadja. A migránsokat kihallgatják, a hajót lefoglalják a személyzet ellen pedig bűnügyi vizsgálat indul. 

A Lifeline az új olasz kormány hivatalba lépése óta már a második, sok száz migránst szállító "civil" hajó, amelynek a kikötését Olaszország megtiltotta.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter közösségi oldalán azt írta:

Ez a második! A Spanyolországba küldött Aquarius után most a Lifeline-on a sor, hogy Máltára menjen; illegális hajó, amelyet végre le fognak foglalni. A háború elől menekülő nők és gyermekek előtt nyitva állnak az ajtók, a többiek előtt nem!"

Fotó: AFP

A Lifeline a Soros-hálózathoz tartozó Mission Life civil szervezet mentőhajója, amely mintegy 230 migránssal a fedélzetén immáron hatodik napja várakozik a Málta közeli nemzetközi vizeken arra, hogy kiköthessen. Korábban Málta és Olaszország is nemet mondott a hajó befogadására, valamint Spanyolország és Franciaország sem nyitotta meg kikötőit az újabb migránshajó előtt.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Magyar film készült Bud Spencerről

Magyar film készült Bud Spencerről

szabad vasárnap

A premier péntek este lesz az M5 kulturális csatornán.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

amerika, london, párizs

Az olasz bírák azzal vádolták meg az Orvosok Határok Nélkül nevű Soros-szervezetet, hogy hajójuk, a migránsokat rendszeresen taxiztató Aquarius a szicíliai Cataniában illegálisan rakott le veszélyes, mérgező anyagokat a szemétbe keverve.

Újabb tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a szegedi járásbíróság minősített csődbűntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselő sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet.

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

amerika, london, párizs

Egy 26 éves muszlim lány a családja akarta ellenére összeházasodott a szerelmével. Ezért az édesanyja és a testvérei becsületből brutálisan meggyilkolták. Az egyik legnépesebb iszlám országban, Pakisztánban szinte mindennaposak az ilyen esetek. Az Európába érkező migránsok egyik legnagyobb csoportját pedig a pakisztániak teszik ki.

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

kétharmad

Szijjártó Péter kedden találkozott szlovén kollégájával, Miro Cerarral, akivel egyetért abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait.

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

piszkostizenkettő

A Jóisten nemcsak ételt-italt és tetőt ad a fejünk fölé, hanem gondoskodik a színvonalas szórakoztatásunkról is: ezért találta ki nekünk a magyar ellenzéki figurákat.

Győzött az igazság Szeviép-ügyben

A bíróság azzal, hogy bűnösnek mondta ki az építőipari cég egykori vezetőit, igazságot szolgáltatott a Szeviép-ügy károsultjainak - jelentette ki Szabó Bálint kedden Szegeden.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére